maanantai 30. syyskuuta 2013

Kallella uusi ihalija!

Tänää menin illalla tallille ja suvi tuli kanssa. Matkalla sitten kysyin, jos Suvi haluis mennä molemmilla, sillä itse en olisi millään jaksanut mennä. Suvi oli kuitekin hieman vastahakoinen, sillä Suvi ei ollut mikään Kallen suurin ihailija. Laitettiin hepat kuntoon ja juuri kun oltiin maneesille lähdössä, Suvi kysyi et voiko se sittenkin mennä hiukan Kallella. Vaihdettiin sitten heppoja. Otolla oli tarkoitus mennä vaan kevyesti, koska oli tehnyt 2 päivää aika paljon töitä. Kävelin vaan Oton kanssa. Sui ratsasti Kallella ja neuvoin mite hevosta kannattaa ratsastaa. Suvi tais kokea jonkun herätyksen ja hevonen rupesi toimimaan tosi kivasti. Suvi meni aika kauan ja paljon ravia. Heppa näytti kyllä tosi kivalle. Laukkakin sujui ihan hyvin. Oikea laukka lähes paremmin kuin vasen. Suoralla uralla hevone jänittyi hieman, mutta laukassa tuli tosi hyviä kohtia.

Kun heppa oli nii kiva ja kuunteli hyvin, toin puomin. Suvi meni puomin laukassa muutaman kerran ja se sujui ihan hyvin. Laitoin vielä toiselle sivulle ympyrää kavaletin. Suvi tuli Kallen kanssa muutama kerran molempii suuntiin. Aina kavaletin jälkeen ratsastettiin hetki sileällä, jotta hevonen kuunteli kunnolla.

Kun saatiin kavaletit sujumaan ja hevonen kuunteli kunnolla otettiin loppuravit. Tarkoitus oli ratsastaa hevonen reippaampaan suurempaan raviin loppuraveissa, sillä hevosta on ratsastettu aika pienessä ravissa, jotta se saadaan kuuntelemaan kunnolla. Kun Suvi sai ratsastettua Kallen meni se vielä hetken Otolla. Teki vaan ravia ympyröillä ja taivutteli pappaa. Heppa näytti oikeen hyvältä.

Käytiin vielä tekemässä loppukäynnit  maastossa. Suvi halus mennä Kallella, joten mä menin Otolla. Oltiin loppukäynnit maastossa jotain 15-20min ja hepat oli tosi rauhallisia.

Kalle oli tänään todella rauhallinen jo tallissa. Enempi liikunta on tainnut tehdä hevoselle hyvää, eikä se jaksa keskittyä kaikkeen muuhun koko ajan. Suvikin rakastui Kalleen ja ymmärsi miksi tykkäsin siitä niin paljon ja miksi yleensä ostin sen. Onhan se ihan superkiva ratsastaa, paitsi silloin kun sitä ei  kiinnosta pätkääkään ja laittaa kaikkea vastaan. On se kuitenkin aivan ihana heppa.


Olin kyllä niin tyytyväinen Suvin ja Kallen laukkatyöskentelyyn!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti