tiistai 3. syyskuuta 2013

Eipä kummempia

Lauantai ja sunnuntaina ratsastin Kallen maneesissa. Heppa oli etenkin sunnuntaina erittäin hyvä ratsastaa, vaikka sainkin varmaan 15minuuttia tapella sen kanssa, että mennäänkö maneesiin. Lopulta kuitenkin päästiin maneesiin. Heppa on ollut todella kevyt edestä ja rento, tosi takapää saisi olla aktiivisempi. Ollaan nyt haettu rauhallinen rento ravi ja pikkuhiljaa yritetään saada ravia pidemmäksi, tahdikkammaksi ja lennokkaammaksi.
Laukassa heppa on jo aika hyvä ympyröillä ja osittain rentoutuukin. Suoraa meneminen laukassa kuitenkin tuottaa ongelmia ja hevosen rytmi suoralla katoaa ja jännittyy, jonka seurauksena hevonen siirtyy usein raviin. Luulen, että saadaan laukkaakin vielä paremmaksi, sitä mukaan kun lihaskunto hevosella paranee.

Eilen Kalle sai vapaapäivän, enkä käynyt tallilla ollenkaan. Kävin eilen töiden jälkeen raisiossa hakemassa hepalle rintaremmi-martingaalin esteille ja maastoon. Olin myös muuten hieman shoppailemassa myllyssä.

Tänään menin tallille heti aamusta. Mentiin maastoon. Suvi oli Otolla ja minä Kallella. Heppa oli aamusta asti vähän sählä tuulella ja kun yritin mennä selkään se vaan pyöri ympyrää. Kävelin sen kanssa maneesiin, sillä halusin varmistaa ettei se ole kipeä tai muuta, sillä protestoi vyön laittamista vähän enemmän kuin ennen. Maneesissa hevonen oli kuitenkin täysin normaali, vyötä sai kiristää ja hevonen seisoi hyvin paikallaan koko ajan. Taisi vaan eilisestä vapaapäivästä johtuen olla hevosella vähän liikaa energiaa:).  Tehtiin noin tunnin mittainen kävely maasto. Tiet sen verran kovia, ettei viittinyt mennä kauhean kovin ja annoin muutenkin Kallen tutustua kunnolla, sillä ei olla maastoiltu kuin tallin lähellä. Hepat käyttäytyivät hyvin, vaikka Kallella olikin hieman kusilaisia housuissa, eikä millään olisi malttanut olla Oton takana. Maaston jälkeen hepat pääsi laitumelle. Kävin vielä viemässä hepoille vettä laitumelle ja Kalle seurasi koko ajan mitä touhuan ja halusi vaan silityksiä. On se niin sulonen otus ja sopiva pilke silmäkulmassa koko ajan:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti