maanantai 2. joulukuuta 2013

Mun pikku sika!!!Olin siis jälleen koko viikonlopun pois, koska olin poikien kanssa Eerikkilän urheiluopistolla leirillä ja perjantaina oltiin nokialla häissä. Torstaina Kalle sai antaitun vaparin, sillä se oli koko viime viikon alun hyvä ratsastaa ja Suvin piti mennä Kallella perjantaina. Perjantain osalta suunnitelman pikkuisen muuttuivat, sillä juuri kun Suvi oli menossa ratsastamaan, oli Kallen kengitys vuoro. Kalle jäi kengityksen ajaksi yksin talliin ja oli ollut aika moinen säheltäjä. Kengittäjällä oli vähän mennyt hermotkin kun herra ei osannut yhtää käyttäytyä ja oli vaan sähläilly. Noo sille oli sitten laitettu huulipuristin, jonka jälkeen se oli ollut kiltisti. Noo kaikki hyvin lopulta ja sai kngät ja hokit jalkaan. Valitttavasti se sai kylläkin kaks vapaata.

Perjantaina Asta meni Kallella. Kalle oli ollut tosi rauhallinen ravissa ja käynnissä, mutta sitten laukka. Eka laukka oli mennyt hyvin.Toinen laukka ei sitten ihan niin ollut sujunutkaan, sillä Kalle oli lähtenyt kauheeta pukkilaukkaa ja Asta lensi sen selästä. Noo sen suurempia ei sattunut, mutta kun Asta nousi takaisin selkään oli Kalle hypännyt kunnolla pystyy. Hetken testaikun jälkeen hevonen oli kuitenkin taas alkanut kuuntelemaan ja lopussa oli taas rento ja hyvä ratsastaa. Oli se vissiin hoitaessakin hieman sählännyt mutta ei sen enempää.

Sunnuntaina Liisa meni Kallella. Jälleen ravi oli ollut hyvää ja Liisa oli ekaa kertaa saanut ratsastettua sen kunnolla rennoksi. Noo Ne päätti sitten ottaa laukkaa kanssa. Suvi oli siis mukana ja Liisa ei yksin ollessa Kallella ole laukannut. Kalle oli jälleen vetänyt pimpulat ja lähtenyt hirveetä pukkilaukkaa, no onneksi Liisa pysyi kyydissä. Kalle oli vielä pukkisarjojen jälkeen testaillut, mutta Liisa oli komentanut oikeen kunnolla ja Kalle oli jatkanut kauniisti ja oli jälleen ollut kiltisti ja suht rento. Käskin kuitenkin vielä Suvin mennä selkään, kun se soitteli tallilta mulle. Suvia se ei ollut testannut. Suvi sanoinkin, että se oli parempi kuin koskaan ennen ja ei yrittänyt edes laukassa mitään. Kalle oli siis viikonloppuna ollut oikee pikku sika ja testaillut oikeen kunnolla kaikkia harvemmin käyviä. Hassua kuitenki, että suvia se ei ollut testaillut ollenkaan ja ollut sen kanssa muutenkin erittäin hyvä ratsastaa.

Tänään menin itse vähän jännittäen menin tallille, koska en tiennyt mitä siellä on vastassa. Heppa oli kuitenkin ollut aika hankala ja testaileva viikonlopun. Hoitaessa kuintenkin hevonen oli todella rauhallinen. Maneesissa hevonen oli ihan ok, mitä nyt hieman kipitti alkukäynneissä, kun talutin sen alkukäynnit. Ratsastaessa se oli aluksi vähän vänkä, mutta parempi lopussa. Tein aika paljon ihan perustöitä. Se oli aika hyvä, kylläkin erittäin herkkä. Vasen laukka sujui hyvin, mutta oikea oli huonompi ja vähän se testasi oikeassa. Laukan jälkeen se oli hieman hankala, ei kuitenkaan tehnyt mitään. Muutaman kerran jouduin kunnolla pohkeella muistuttamaan,että mua pitää kuunnella. Hevonen oli kyllä letkeä ja suoritti tehtävät hyvin, jos oikeaa laukkaa ei lasketa. Se kuitnekin nosti kiltisti laukan, eikä yrittänyt lähteä mihinkään ja se riitii. Huomenna tarkoitus olisi tehdä enemmän laukkaa. Menin tänää muutenkin gramaaneilla varmuudeksi, jos heppa tuntui siltä, että se olisi ollut lähtemässä. Loppuraveissa Kalle venytti aika kivasti ja etenkin lopussa käynti oli todella hyvää. Kaiken kaikkiaan jäi kuitenkin tämän päivän ratsastuksesta hyvä mieli, vaikka heppa olikin vähän sen olonen, että yritti niskan päälle ja että se on saanut tehdä mitä haluaa viikonloppuna ja testasi pystyiskö vieläkin.
Tallissa heppa oli todella rauhallinen ja pääsikin aika pian karsinaan syömään:)
Ja kiitos muuten kaikille taas viikonloppuna auttaneille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti