perjantai 11. huhtikuuta 2014

Jälleen normaali kiva heppa!

Tiistaina menin heti aamusta  äkkiä tallille, sillä oli pakko ratsastaa Kalle maanantaisen rankan treenin jälkeen. Tiistai aamulla heppa oli vielä hieman huono, mutta huomattavasti maanantaista parempi. Menin ihan ilman kannuksia vain verkkaillen kaikissa askelajeissa.

Samalla olin miettinyt Kallen maanantaista hankalampaa käytöstä ja luulen sen johtuneen ruokinna pienestä muutoksesta, joka luultavasti saanut hepan vatsan vähän kipeäksi ja Kalle reagoi todella helposti muutoksiin. Vatsavaivojen takia heppa luultavasti oli hankala, eikä tehnyt töitä mielellään. Päätinkin keskiviikon antaa hevoselle vapaaksi, jotta se saa olla rauhassa. En käynytkään keskiviikkona kuin kääntymässä tallilla, sillä olen itsekkin aika flunssanen. Laitoin vaan hepan ruoat valmiiksi ja touhusin sen kanssa hetken tarhassa ja istuskelin kivellä ja heppa oli koko ajan ihan vieressä.

Torstaina Tiina meni Kallella, sillä itse olin vielä hieman kipeä. Kalle vaikutti jo hoitaessa omalta rauhalliselta itseltään. Tosin se pelkäsi pihalla olevaa traktoria, mutta onneksi rauhottui nopeasti. Laitettiin Kallelle estekamppeet ja uudet suojat ja rintaremmikin pääsi käyttöön. Maneesissa Tiina kävelytti hevosen ja minä kannoin puomeja ja yhden esteen maneesiin. Tiina alkoi ravailemaan hepalla ihan ympäri maneesia rennosti. Vähän ajan päästä se alkoi tulemaan kasikkoa, jossa oli toiseen suuntaan ravipuomit pitkillä väleillä, jotta saatiin taas hepan takapäätä töihin, sillä hevonen oli todella rauhallinen. Kun heppa alkoi olla verrytelty Tiina otti vielä laukkaa molempiin suuntiin, jonka jälkeen laitoin lävistäjälle puomi-pysty-puomi tehtävän. Ne tulivat ravissa tehtävää ja se sujui hyvin, Kalle oli edelleenkin rauhallinen eikä mitään kuumenempista tapahtunut, vaikka keskiviikkona oli vapaata. Nostettiin estettä 70cm asti ja heppa oli kyllä todella hyvä koko ajan.
Tiina ja Kalle tuli vaan muutamaan kertaan esteen, sillä Kallella pitäisi Johannan hypätä lauantaina.
Hyppyjen jälkeen Tiina vielä laukkasi reipasta isoa laukkaa ympäri maneesia, joka teki kyllä hepalle hyvää ja loppuravit kunnon laukkojen jälkeen olivat hyvät ja heppa toimi takaa todella hyvin. Ihanaa kun se oli taas normaali itsensä eikä vaikuttanut yhtään kipeältä ja lisäksi se toimi hypätessä hyvin ja oli rauhallinen.

Tänään menin jo aamulla ratsastamaan Kallen. Olin aamulla jälleen aika tukkonen, mutta menin silti. En tehnyt sen kummempia heppalla, vaan verkkasin sitä joka askellajissa ja se oli aikast hyvä, eikä mitään prostestointia, joten sen ruokinnan pieni muutos taisi vaikuttaa vielä alkuviikosta, mutta nyt se on tainnut jo tottua siihen, onneksi. Huomenna siis pitäisi ainakin olla hyppypäivä Kallella jälleen:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti