tiistai 1. huhtikuuta 2014

Ratsastelua, nimenomaan ratsastelua

Ai että mua rupes eilen ärsyttää. Heppa oli todella hyvä ratsastaa, mutta itse en ratsasta kunnolla. Teen aina samoja juttuja ja harmittaa kun en koskaan vaadi enemmän vielä. Eilen heppa oli todella kiva, nopea pohkeelle ja kevyt edestä ja tyydyin siihen, että se liikkuu ihan ok. Kun pääsin jo maneesista pois alkoi ärsyttää, miksen tehnyt sen kanssa enemmän ja vaikeampia juttuja, kun se kerrankin toimi kivasti. Noo en sitten kuitenkaan enää uusiksi maneesiin lähtenyt, sillä minusta se olisi ollut hevoselle "rangaistus" mennä takaisin ratsastamaan vaikka se toimi hyvin. Noo päätin kuitenkin, että nyt laiskottelu loppuu ja Suvi toivottavasti pääseekiin huomenna huutelemaan mulle tehtäviä ja muuta, jotta laitan etenkin itseni kunnolla töihin.

Noo mutta näin taitaa sattua vähän kaikille ratsastajille jossain vaiheessa. Tyydytään vaan siihen ihan ok: seen ja tehdään usein samoja tehtäviä, kun tarpeeksi yksinään ratsastelee. Nyt yritän kuitenkin muuttaa tätä ja suunnitella hyvin jo ennen mitä tehtäviä haluan tehdä ja miten haluan hevosen ne tekevän. Sillä ainahan hevonen saisi reagoida enemmän, olla ryhdikkaampi ja etenkin ratsastajan istunta vaatisi suuria korjauksia, jotta hevonen pystyisi liikkumaan kunnolla.
vanha kuva kuvittamaan vaan tylsää tekstiä!
Noo nyt itse Kallen liikutuksiin. Lauantaina Kalle siis vietti vapaata rankemman viime viikon jälkeen, sillä itse olin katsomassa vantaalla salibandypeliä SB-Vantaa vs. UHV Bulls, joka kuitenkin valitettavasti päätyi bullsin häviöön hyvästä pelistä huolimatta. Sieltä tultiin vasta myöhään illalla kotiin. Sunnuntaina Tiina ratsasti Kallen ja Kalle oli aikas hyvä. Se oli tasainen edestä ja muutenkin ihan ok, tosin se olisi voinut olla kaikenkaikkiaan aktiivisempi, mutta hyvä kuitenkin näin. Eilen sitten menin ihan koulua hepalla. Aloitin kevyessä ravissa isoa ravia ja heppa liikkui kivasti. Alkuverkkojen jälkeen aloin tulemaan väistöä lävistäjällä, jotka olivat ihan ok, mutta nekin olisivat voineet mennä paremmin kun olisin vaan jaksanut tehdä töitä, enkä tyytynyt keskikertaseen. Väistön jälkeen aina laukannosto ja pääty-ympyrä laukassa. Nostot ja laukka olivat hyviä, raviinkin siirtymät jo parempia, mutta olisin voinut laukkaakin työstää enemmän ja tehdä niitä meille vaikeita juttuja, enkä vaan laukata ympyrällä ihan kivasti. Kun heppa meni ihan ok:sti tehtävät otin vielä loppuravit kunnolla eteen-alas mahdollisimman isoa ravia. Muutaman kerran se vähän säikähti kun aurinko oli yhtäkkiä ruvennut paistamaan ja se osui silmiin, jolloin se ei varmaan nähnyt ihan niin hyvin heti ja siksi vähän säpsähteli.

Tänään tiistaina heppa sai olla jälleen vapaalla, sillä itse olin 13 tuntia töissä ja kävin nopeasti hakemassa Kallelle vähän ruokia ja hööksistä hain itselle uudet chapsit, jotka olivat samanlaiset kuin edellisestkin, sillä vanhat meni rikki. Lisäksi Kalle sai uuden tallitopan, sillä se oli 60 % alennuksessa ja ei maksanut kuin alle 30e. Toivottavasti on sopiva ens talvea aatellen, sillä se oli 145 kun yleensä Kallella on 155, mutta talliloimi saisi olla hieman lyhyempikin mitä ulkoloimi on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti