maanantai 7. huhtikuuta 2014

Voi Kalle, voi Kalle!

Tänään maanantaina Kalle oli sitten oikeen super hankala, en edes muista koska se on ollut noin vaikea. Aloitin ihan normaalisti ravaamaan, mutta hevonen oli todella herkkä kyljistä ja oikeastaan muutenkin. Mitään siltä ei olisi saanut vaatia, sillä herra laittoi kaikkea vastaan. Hepalla oli todellakin pöllö energiaa, johtuen varmasti kevyestä loppuviikosta, sekä kevään ekoista vesisadepäivistä.
Yritin saada aluksi hyvää isoa ravia, joka onnistui osittain ihan hyvin, mutta hevonen vänkäsi joka suuntaan. Onneksi Suvi oli taas rääkkäämässä, joten ratsastin sen kunnolla enkä luovuttanut. Alettiin jonkun ajan päästä tulemaan ihan normaalia pohkeenväistöä lävistäjällä, jotta hevonen olisi joutunut kunnolla töihin. Vasemmalle se väisti hyvin, joka on yleensä vaikeampi, mutta oikealle se ei suosutunut sitten ollenkaan. Lopulta saatiin kuitenkin tultua pientä loivaa väistöä.

Väistöjen jälkeen nollailtiin vähän tilannetta, sillä heppa oli jo muutaman kerran jumittanut ja pakittanut. Kun se alkaa pakittaa ei siihen oikeastaan auta kun istua täysin paikallaa ja odottaa, että se lähtee eteen. Pohkeesta se menee enemmän taakse, istunta ei auta, raippa saattaa joskus tehota. Etenkin kun alettiin suunnitelemaan laukkaa heppa alkoi vieläkin hankalammaksi. Heti jollei saanut ampaista laukkaan se jumitti paikalleen, eikä liikkunut millään eteenpäin. Kun sai sen eteen se oli kyllä hieno. En oo koskaan saanut tulemaan siltä niin hienoa ravia.

Lopulta laukatkin nousi ihan hyvin ja saatiin tehtyä ihan rauhallista laukkaa, mutta oli se kyllä tuskien taival. Lopulta heppa oli avuilla, rento ja ryhdikäs. Eihän siihen vaadittu kuin kaksi tuntia töitä ilman yhtään kävelytaukoa. Toivottavasti se edes hiukan käytti energiaansa. Oli se ainakin väsähtäneen olonen ja ihan hikinen.

ÖÖh...?

Niskasta hiukan jäkittää,mutta muutan kivasti takajalat allaSitten taas jumitetaan,en varmana liiku, pakittelen vaan....

Ai eteenpäin..? Jos tälleen rullaan ja meen minikäyntiä kelpaako?

Ai ei käy sekään, no pakitan tonne seinään sitten, teet sä siel mitä tahansa, ni mähän en helpolla sulle periksi anna!

No oikei voin mä sit hiukan yrittää olla nätistkki,mutta en mää kyl nyt ihan kunnolla jaksa kuunnella!
Loppuverkasta ei enää ollutkaan kuvia!
En edes muista koska olen tolleen menettänyt hermot hevosen kanssa, että oikeen muutama perkele pääsi selässä hevoselle, mutta tänään ei auttanut kertakaikkiaan muu kuin ratsastaa ja vaatia hevosta tottelemaan. Toisaalta on se aika näyttävä tälleen virtaisalla tuulella ja kevyt avuille, turhankin kevyt. Noo En nyt jaksa enempää ruotia, toivottavasti se olisi jo huomenna rauhallisempi,eikä tällainen kuuma Kalle. Huomenna piti olla sillä vapaa, mutta on varmaan pakko mennä jumppailemaan se huomenna aamulla, jotta energiaa ei kerry ja ettei se mene ihan jumiin. Tosin kiire tulee, sillä työt alkaa joskus 10 jälkeen ja töistä pääsen joskun klo 21.00.Kiitos Merkulle kuvista!
Vielä yksi lyhyt video

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti