lauantai 19. huhtikuuta 2014

Miksi kirjotan blogia ja kuulumisia!

Ajattelimpa taas kirjotella, tosin ei meillä mitään uutta ole sattunut ja ymmärränkin ettei kukaan luultavasti näitä samanlaisia tekstejä jaksa lukea, mutta kirjottelenkin pääasiassa näitä itselleni, sillä tämällä on samalla meidän treenipäiväkirja ja haluankin, että olen kirjottanut kaikki treenit ja vapaat ym. muut heppa jutut ylös, jotta voin sit myöhmmin lukea, miten hommia on tehty, miten hevonen kulkenut, syönyt ym. jotta saa paremman kokonaiskäsityksen.

Lisäksi itseäni on vähän harmittanut, etten juurikaan ole harjotuspäiväkirjaa ole kirjottanu yleisurheilusta ja siksi en tarkkaan tiedä miten olen treenannut ja en etenkaan miltä treenit on tuntunut. Nyt jälkeenpäin olisi niitä kiva lukea, joten hevosesta päätin tällaista pitää, lisäksi on hyvä laittaa tekstien joukkoon aina välillä kuvia ja videoita, jotta näkee kehitystä ym.

No mutta nyt liikutuksiin. Keskiviikkona Kalle oli vapaalla omien työkiireiden takia. Torstaina Tiina tuli hyppäämään Kallella. Tiinan liikutus sopi kyllä juuri sopivaan päivään, sillä itsellä oli ollut migreeni edellis yönä ja pää oli vähän kummallinen. Kalle oli ihan ok, ei niin rauhallinen, mitä välillä mutta ei mikään pommikaan. Tiina verkkasi ihan normaalisti ja heppa oli ihan ok. Laitettiin verkkailu mielessä 6 ravipuomia lävistäjälle. Se jälkeen tehtiin lävistäjälle sarja, jossa ekan ristikon edessä oli ravipuomi. Aluksi oli ihan pieniä, joita hevonen ei edes oikeastaan hypännyt. Nostettiin eka pystyksi ja takamaista hieman isommaksi pystyksi. Muutama kerta meni hyvin. Muutama kerta tuli vähän huonossa temmossa ja hevonen ei vaan voinut hypätä, joten se kielsi ja toisella kerralla Tiina tippui. Heppa ei siis mitään tyhmää tehnyt. Noo Kalle otti hieman kierroksia ja veti muutaman kerran rundia ympäri maneesia, ennen kuin saatiin se rauhottumaan. Tiina sitten hyppäs takas selkään ja minä tasotin kuopat.

Tiina ravaili hepalla ja tuli vielä ristikon muutaman kertaan. Pitää hyppäämisessä keskittyä, että pohkeet pysyy lähellä hevosta ja muutenkin saa hevosen ohjan ja pohkeen väliin, jotta hyppääminen helpottuu. Kyllä se siitä kun Kalle ja Tiina saa rutiinia hyppäämiseen:)

Eilen menin aika kevyen sileän treenit. Heppa oli aika hyvä, tosi olisi saanut olla alusta asti hieman nopeampi pohkeelle. Lisäksi heppa oli oikealle hieman huonompi, kunnes sain sen taas kunnolla ulko-ohjan tuelle ja samalla hevonen rentoutui ja suoritui huomattavasti. Menin aluksi kasikolla ravia ihan eteen-alas. Verkkojen jälkeen tultiin lävistäjää molempiin suuntiin väistöä josta muutama kerran jälkeen laukannosto uralla ja ympyrä laukkaa. Tehtiin vaan muutamia kertoja, niin että sain hepan oikeallekkin hyväksi ja kuolaintuntumalle. Sen jälkeen vielä loppuravit ja heppa oli ihan ok, tosin en nyt sen suurempia ahaa elämyksiä tai vou tuneteita saanut, mutta semmonen kivan tasanen ja suoritti tehtävät hyvin. Siis normaali hyvän mielen treeni. :)
Alempi kuva tallilta kotiin tultaessa!
Illalla pesin vielä auton ja kävin vähän avoautoilemassa:) Jospa kelit vielä lämpeis niin pääsis viel enemmän ajelemaan. Tänään en varmaankaan käy ratsastamassa ollenkaan. Käyn kyllä tallilla ja voi olla että käydään kävelemässä, katsotaan millasella päällä heppa on:)

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti