perjantai 25. huhtikuuta 2014

Kuulumisia, peltoilua ja pikkusen innokas herra:)

Tiistaina ratsastin Kallen ihan ilman kannuksia. Aluksi jouduin muutamia kertoja käyttämään jalkaa aika vahvasti, sillä ei halunnut oikeen kuunnella. Tehtiin aika samoja juttuja kuin maanantainakin, eli pääasiassa verryttelyä mahdollisimman rennolla hevosella. Verkoissa heppa liikkui aika kivasti ja on selkeästi vähemmän jumissa, mitä talvella oli. Siirtymät hevonen teki hyvin, tosin hieman se tippui lavoilleen hitampaan askelajiin siirrytyä, mutta paranemaan päin. Nopeampaan askellajiin siirrettäessä ei tarvitse kuin istunnalla pyytää ja se siirtää tosi nätisti askellajia. Laukka oli ok vasempaan, muutama raviin siirtymä tuli kun en ollut tarpeeksi tarkkana. Tehtiin aika peruslaukkaa enkä sen enempää koonnut vaan yritin saada sen vaan rennoksi ja pyöriväksi. Oikealle olikin sitten hieman enemmän ongelmia, sillä hevonen ei ollut rehellisesti ulko-ohjan tuella, jonne en kunnolla oikealle tahdo saada. Tätä varten laukka ei ole ihan tasapainossa ja se tippuukin aina välillä raviin, jos en ole tarpeeksi tarkkana. Lopulta oikeakin laukka oli ihan ok ja se sai riittää.

Keskiviikkona kävin vaan nopeasti tallissa tekemässä ruat enkä muuta.

Torstaina jatkoin ilman kannuksia menoa. Tehtiin jälleen samoja juttuja kun tiistaina, mutta lisättiin väistöjä. Kallea on hankala saada väistämään kunnolla pohjetta, joka on sille muutenkin hankalaa ja ilman kannuksia saa tehdä tosissaan töitä. Onkin vähän hankalaa kun muuten hevonen kuuntelee hyvin ilman kannuksia ja väistää hieman, mutta jyrkempää pohkeenväistöä tehtäessä se painaa pohjetta vasten hieman, enkä saa sitä kunnolla läpi. Noo tarttee vaan jatkaa useammin ilman kannuksia menoa, niin ehkä se siitä paranee. Muuten se on huomattavasti jo parempi ilman kannuksia, mitä se on ollut, mutta sille jo muutenkin hankalat väistöt ovat vaikeita.

Tänään päätin pitkästä aikaa mennä kävelemään pellolle ja muutenkin maastoon. Hieman jännittikin miten heppa reagoi kun pääsee isolle tasaselle pellolle ja laitoinkin varpiski gramaanit, jotte hevonen ei pääse lähtemään niin helpolla käsistä. Tallissa heppa oli kauhean levoton normaaliin olotilaan verratuna, tosin se oli juuri mennyt ulos ja muutenkin se ei tykkää kun irtokarvoja lentelee ja kutittaa koko ajan. Laitoinkin hepan nopeasti kuntoon ja menin selkään. Heppa oli hieman kyttäilevällä päällä, sillä ei olla maastossa käyty kun mettätietä pitkin ja nyt lähdettiin toiseen suuntaan, missä heppaa usein jännittää. Mentiinkin heti melkein pellolle ja heppa oli hieman lentoon lähdössä olonen.:) Pellolla oli muutama heinäpääli, joita piti tietenkin tuijottaa ja hyppiä sivuun ja tehdä kaikkia temppuja. Usein jos heppa on ollut hankala olen tullut pois selästä, (arkajalka), mutta nyt päätin pysyä selässä ja pyytää sen vaan eteen. Ajattelin että ompas sitten ainakin tasanen pelto jos se hyppää ympäri ja lähtee toiseen suuntaan ja lennän ales. 

Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt, heppa hieman vaan tanssahteli paikallaan ja hyppi sivuun, mutta pysyi hanskassa. Otinkin ohjat ja yritin ratsastaa sitä, jotta se saisi jotain tekemistä. Taisi toi meijän käynti olla kyllä suurimmaksi osaksi miniravia. Jos olisin hepan päästänyt edes ravaamaan, olisi se saattanut tällä innostuksella lähteä vähän liiaksi:) Eikä ihme että on innoissaan. Menty lähes koko ajan maneesissa tai metsäpolkua ja nyt vanhalle laukkahevoselle varmaan lähes 1km suoraa tasaista kuivaa peltoa. Laukatahan se olisi halunnut. Pellolta siirryttiin kuitenki tutumalle peltotielle ja jatkettiin metsäpolku vielä päähän. Siellä heppa rauhottui, mutta oli vieläkin aika innoissaan edellis kertoihin verrattuna. Takastullessa ravailtiin pienimatka ja heppa oli kiltisti. Takasin tullessa mentiin välillä polun ulkopuolelta metsästä, jotta heppa joutui katsomaan minne astui. Loppumatka menikin rauhassa ja heppa pääsikin heti takaisin tarhaan. Kalle on nyt ollut ulkona ja sisällä kokonaan ilman loimia ja kyllä se siitä taitaa ihan nauttia.


Siivosin vielä tarhan ja heppa oli vähän turhan innokas avustaja ja seisoi koko ajan edessä kun yritin siivota:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti