maanantai 28. huhtikuuta 2014

Kommelluksia

Onneksi otsikosta poiketen ei niin kauhen suuria kommeluksia koko viikkonloppu sentään ollut. Lauantaina mentiin Tiinan kanssa yhdessä tallille, sillä Tiina tuli Onnilla. Haettiin hepat sisälle "käytävälle" vastakkain, jossa ne olivat ihan rauhassa, kunnes Onni päätti rykästä (en tiedä ottiko Kalle sen riimusta vai), joten molemmat narut irtosi ja heppa ryntäsi kolisten ulos pienestä oviaukosta. Noo muut lähti ottamaan Onnia kiinni, ni eikös mun hermoheikko Kallepalle päättänyt vetää kauheat paniikkikilarit. Laitoin hepalle vielä kolmannen narun kiinni, jotta sekin ei pääse karkuun. Kalle tänttäröi, viskoi päätä, hyppi ja pomppi sen minkä pystyi ja meinasi mennä perseeleenkin kun ei päässytkään eteenpäin.

Jatkoin harjaamista suht normaalisti etuosasta, sillä hevonen potki ja tänttäsi sen verran etten viitsinyt ihan taakse mennä. Onni saatiin kiinni ja se tuli ja oli tallissa ihan rauhassa. Laitettiin kuitenkin varmuudeksi ulko-ovet kiinni. No Kalle ei yllättäen oikeen taaskaan rauhottunut. Se tärisi, hikoili vieläkin hieman tänttäsi ja viskoi päätä. Laitoin sen kuitenkin normaalisti kuntoon, lopulta se ei enää juurikaan tärissyt, mutta kiihtynyt se edelleen oli. Lähdettiin maneesiin ja tuntui miten mun heppa oli "kasvanut" ainakin 2m ainkin siltä tuntui. Maneesissa kävelytin pitkän alkukäynnit. Heppa oli ihan ok ratsastuksessa, vaikka se vähän puri kuolaimeen ja ei tahtonut oikeen kuunnella pohjetta, joka osittain varmaan johtui sen paniikista ja samalla se vetäytyi hieman omaan kuoreensa.

Maneesista pois mennessä se vielä teki ihme tasajalka pysähdyksiä kun oli kaikkea pelottavaa joka suunnassa. Talliin päästiin kuitenkin hyvin, jossa hevonen oli vieläkin hieman levoton ja mulla alko sitten jo hieman menemään hermot ja komensin muutaman kerran. Lähdettiin viemään heppoja ulos ja Kalle ei olisi millään odottanut, joten komensin sitä taaksepäin. Ovelle päästyä heppa päätti ampaista ovesta, tosin se pysähty heti kun naru meni kireälle (talutan Kallea usein ketju leuan alta ihan varmuudeksi, vaikka se onkin 95% kiltisti). Tarhaan päästiin suht rauhassa, mutta kun irrotin narun heppa hyppäsi ympäri ja pukkilaukkaa tahran toiseen päähän.Laitetiin vielä varusteet pois ja vein vettä tarhaan. Silloin heppa tuli jo vastaan ja oli jo rauhallisen oloinen. Hölmö heppa jälleen kerran!


Sunnuntaina mentiin Tiinan kanssa jälleen. Nyt hepat olivat rauhallisempia. Maneesiin päästiin ilman kommelluksia, mutta maneesissa yksi lintu ei päässyt ulos ja se lensi koko ajan ikkunaa päin, jota Kallen oli tietenkin pakko lähteä ja sinkoilla karkuun. Päätinkin, että mennään toisessa päässä, koska en jaksanut tapella hepan kanssa, enkä sitä jaksanut hermostuttaa tänäänkin. Heppa oli muuten hyvä, mutta se hieman kyttäili lintua ja auringon varjoa, joka osui hassusti esteisiin. Laukassa en oikeen saanut hevosta kunnolla löpi, sillä se kyttäsi kulmien alta vähän kenossa ja oli hieman kuolaimesta kiinni, jolloin jouduin ratsastamaan aika vahvalla pohkeella ja ohjalla ja muutamaan kertaan heppa siirtyikin raviin. Noo lopulta saatiin hetki hyvää laukkaa johon lopettelin. Onneksi lopputallipäiväkin meni rauhassa ilman suurempia kommelluksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti