perjantai 30. elokuuta 2013

Eka tippuminen!

Eilen hoidin jälleen aamutallin ja aamutallin jälkeen lähdin taluttelemalla kävelemään Kallen kanssa pellolle. Käveltiin ekaksi oku 10-15min, sen jälkeen juoksutin pellolla rennossa ravissa. Heppa ravasi rauhallista ravia joku 5minuuttia molempiin suuntiin. Kalle oli oikeen kiltisti vaikka olikin suuri pelto ympärillä. Ainuastaan ekassa ravinostossa heppa vähän innostu, sillä Onni laukkasi ympäri laidunta. Ravien jälkeen käveltiin vielä reilu10minuuttia pellolla. Rennon lenkin jälkeen heppa pääsi takaisin laitumelle.
Kallen rakennetta. Hieman se on kulmikas


Tänää menin vasta illalla tallille. Hain Kallen ja odottelin, että se saa puuron syötyä. Heppa oli todella rauhallinen kun laiton sille varusteita ja hoidin sitä. Musta näytti että toisessa takasessa oli ihan pienen pieni haava ja hieman turvonnut sen ympäriltä. Heppa ei kuitenkaan mitenkään arkonut sitä.

Maneesissa heppa oli energisempi kuin mitä edellisillä ratsastuskerroilla oli ollut. Tein paljon kaarevia uris ja väistöjä, jotta sain hevosen vetreäksi ja sen kuuntelemaan minua kunnolla. Toinen pää maneesista on vieläkin Kallesta jännempi. Ravissa Kalle oli todella kevyt ja kiva ratsastaa. Otettiin myös muutama ravilisäys, mutta ne ei vielä ihan suju, sillä hevosella ei ole tarpeeksi takapäässä voimaa ravata hyvin lisättyä. 
Ravien jälkeen otettiin laukkaa. Laukka oli jälleen kerran vaikeampaa. Ympyrällä hevonen oli kuitenkin aika suurenosan aikaa ihan ok, vaikka ei ihan nii hyvä ja rento mitä olisin halunnut. Yritettiin laukata välillä suoraa uraa, mutta Kallelle suoraa meneminen laukassa on selvästi hankalaa ja rentous ja rytmi vähän katoaa. Sain sen kuitenkin aina ympyrällä päädyssä ihan hyväksi.

Oikeaan kierrokseen laukatessa teimme jälleen ympyröitä ja sen jälkeen suoraa uraa. Hevonen helposti kiihdyttää suoralla ja lähtee vähän alta. Yritin pitää rytmiä parempana suoralla uralla, mutta usein se siirtyi raviin hieman ennen kuin päästiin maneesin toiseen päähän. 
Juuri kun oltiin menossa metsän puoleista puolta maneesissa ja hevonen muutenkin oli suoralla hieman jännitynyt, niin metsästä kuului rusahdus, varmaan joku peura tai muu ja Kalle pelästyi ja samalla hieman kompastui ja hetken päästä tajusin, että olin maassa. Ei kuitenkaan sattunut tai oikeastaan edes tuntunut missään ja heppa jäin odottelemaan viereen ja katseli hölmönä, että mitä mä maassa teen:). Menin takaisin selkään ja sen jälkeen heppa oli parempi. Otin vielä hetken ympyrällä laukkaa ja sen jälkeen isolla kasikolla loppuravit. Kalle haki taas aika hyvin eteen-alas ja oli aika rento. Kun saatiin suunnanmuutokset menemään ilman, että hevonen jännittyy otettiin käyntiin. Kävelytin loppukäynnit, sillä ollaan tehty aika paljon maastakäsin juttuja alkua ja loppukäynneissä, jotta hevonen kuuntelee ja kunnioittaa minua joka tilanteessa. Heppa kuunteleekin ja luotaa jo aika hyvin. 

Kallella oli ongelma, että ei päästänyt aluksi ratsastajaa selkään, jos joku muu oli jo ratsastanut. Se pakitti ennen, mutta sitten kun sen sai pysähtymään, selkään voisi kyllä hyvin nousta, eikä se sen jälkeen mihinkään lähteny. Tätä ongelmaa ei meillä ole ollenkaan ollut vaan hevonen on joka kerta seisonut täysin paikallaan.

Ratsatuksen jälkeen heppa oli aika hikinen, joten huuhtelin hepan. Jalan pienikin turvotus oli lähtenyt. Kylmetin kuitenkin takajalkoja vähän aikaan ja laiton haavaan puhdistuainetta, vaikka siinä olikin rupi oikeestaan kokonaan päällä. Laitoin  hepalle meidän aika uuden loimen hetkeksi päälle, jotta se kuivuisi nopeammin. Annoin vielä hepoille ruuat ja lähdin  kotiin.
Heppa syömässä ja uusi loimikin kuvassa. Kallella lisäheinänä heinät heinäverkossa ja muuten heinät lattialla, mutta lattialle ei voi kauheasti laittaa sillä sotkee ne vaan ympäri karsinaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti