torstai 27. maaliskuuta 2014

Treeniä, Esteitä ja ihanaa kevättä!

Maanantain jälkeen tiistaina oli palauttelua edellis päivän estetreeneistä, sillä maanantaina mentiin ihan kunnolla hikeen ja laukattiin paljon, joten teki hyvää tiistaina kevyesti jumpata. Tarkoitus oli lähteä maastoon köpöttelemään, mutta hevonen ei halunnut pihalta lähteä ja käveli kerrankin suoraan maneesiin, joten en viitsinyt sen enempää tapellu kun siihen asti, että päästiin muutama askel vaikeiden kohtien ohi. Tehtiin ihan perus jumppaa kasikolla ravissa. Heppa oli aluksi jäykän oloinen takaa, joten otin laukkaa aika alkuun, jotta sain sen vertymään. Kyllä se sieltä vertyikin. Ei tehty sen kummempia kun laukan jälkeen jatkettiin kevyttä ravia eteen alas ja kunnolla takapäätä käyttäen.

Keskiviikkona tein jo kunnon treenin jumppailun merkeissä kuitenkin. Heppa oli rauhallinen ja vähän hidas pohkeelle. Aloin tekemään aluksi käynnissä väistöjä ja pysähdyksiä, jotta saisin sen paremmin ohjan ja pohkeen väliin. Kun se oli käynnissä ihan ok, otin ravia. Pientä jäykkyyttä oli takana edelleen, mutta huomattavasti eilistä parempi. Taivuttelin aika paljon hevosta sisään ja välillä asetus ulos, jotta sain kunnolla jumpata. Heppa kulki todella kivasti edessä alhaalla pyöreällä ja rennolla niskalla. Pikkuhiljaa aloin ratsastamaan myös takapäätä aktiivisemmaksi kun heppa rupesi vertymään. Mentiin pitkiä sivuja suoraan tai ainakin yritettiin, päädyissä aina voltit jossa kunnon taivutukset. Muutamia väistöjä otin myös.

Tämän jälkeen otin laukkaa. Oikealle jouduin hetken työstämään ennen kun sain sen sieltä kunnolla läpi. Laukkojen jälkeen jatkoin jumppaamista eteen alas ja työstin kunnolla takapäätä polkemaan alle ja olemaan aktiiviinen. Heppa olikin  lopussa todella kiva ja rento. Ravien jälkeen vielä hetki käynti töitä ja sen jälkeen käyntiä maastakäsin. Ja onnellinen ja rauhallinen heppa pääsi sen jälkeen pihalle auringon paisteeseen:)

Tänään torstaina Kalle pääsi puolen vuoden jälkeen ihan hyppäämään. Yksi Johanna tuli kokeilemaan hypätä Kallelle. Ne teki aluksi pienelle ristikolle ravista hyppyjä ja heppa oli ihan innoissaan. Nostettiin jossain vaiheessa este pystyksi ja ravipuomi eteen. Heppa kuumeni aika paljon ja oli muutenkin niin superinnoissaan. Tämän jälkeen otettiin puomi pois ja tulivat esteen laukassa. Laukassa hevonen oli aluksi visiinkin sitä mieltä, että nyt mennään kovaa ja korkealta. Lopulta hevonen kuitenkin odotti suht hyvin ennen estettä. Esteen jälkeen heppa kuumeni aika paljon ja hevonen laukkailikin muutaman ympyrän jälkeen aina ennenkun tuli alas. Ihan ok kuitenkin meni kun hepalla ei oo puoleen vuoteen hypätty ollenkaan ja se on muutenkin hypätessä erittäin kuuma ja rakastaa sitä hommaa. Toivottavasti Johanna tulis jo ens viikolla uudestaan hyppäämään, jotta Kallekin sais taas vähän hyppäämisen rutiinia ja suurinta intoa pois, jotta mekin voitais kokeilla:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti