perjantai 21. maaliskuuta 2014

Lunta... onneksi nyt jo aurinkoa!

Keskiviikkona KallePalle oli ihan super. Se oli juuri mennyt ulos, mutta tuli kiltisti talliin. Ratsastaessa tehtiin jälleen jumppaa tiistaisen vapaan jälkeen. Laitoinkin meille 4 ravipuomia aika pitkällä välillä. Verryteltiin ympyrällä puomeilla, jotta hevosen takapää joutui oikeen kunnolla töihin. Kalle pysyi koko puomien ajan hyvin edessä-alhaalla. Kun oltiin verkkailtu jonkin aikaa ja heppa tuntui hyvältä, otettiin laukkaa molempiin suuntiin. Heppa oli laukassa hyvä ja lyhensin ja pidensin sitä. Jopa oikealle heppa oli hyvä. Laukkojen jälkeen otin hetken viel harjotusravissa ihan suoraa menemistä pitkillä sivuilla, hieman uran sisäpuolella. On se suoraan meneminen yllätävän vaikeeta. Heppa liikkui kyllä harkkaravissakin hyvin ja rennosti. Sainkin ratsastaa sitä todella kevyesti.

Ravien jälkeen otin vielä vähän takaosakäännöksiä neliöuralla molempiin suuntiin. Heppa teki muutenkin hyvin, mutta hieman se jännittyi niistä. Näiden jälkeen vielä ravia keventäen ja samoja ravipuomeja kun alussakin. Heppa oli kyllä ihan super, ei säikkynyt ja kuunteli hyvin:)

Torstaina olikin vuorossa iltatallin teko. Ulkona oli järkyttävä lumimyrsky, mutta onneksi pääsin tallille turvallisesti perille. Otin hepat heti sisään kun pääsin talliin. Yllätävän rauhassa ne tuli, vaikka oli hirveä ilma ja hain ne hieman normaalia myöhemmin. Sisällä otin ihan märät loimet pois ja samalla kastuin itsekkin. Hepat sai syödä lisärit ja sen jälkeen laitoin Kallen kuntoon ja mentiin kohti maneesia.
Kalle ihmettelee lunta!

Kalle oli yllätävän rauhallinen, eikä juurikaan säikkynyt, vaikka ulkona tuuli aika kovaa. Tein ratsastaessa paljon temmon vaihtelua, taivuttelua ym. Laukassa yritettiin mennä mahdollisimman pientä laukkaa, jotta sain hevosen hyvin takajalkojen päälle. Se tulikin laukassa aika hyväksi kun muistin itse istua kunnolla satulassa, pitää pohkeet lähellä ja olla edestä tasainen kunnon ulko-ohjan tuella. Oikealle heppa taisi hieman väsähtää ja se alkoikin aikamme laukattua painumaan turhan ales edestä. Loppuraveissa se oli myös todella hyvä ja rento. Kaikinpuolin siis jälleen hyvä ratsastaa. Tallissa pesin sen jalat ja laitoin kuivatusloimet päälle, sillä hevonen oli aika paljon hikistynyt. Iltaruokien jälkeen vaihdoin talliloimen päälle ja heppa olikin jo oikeastaan kuiva. Huomenna perjantaina onkin sitten aamutallin vuoro.

Tänään annoin heinät juuri ennen klo 8.00 ja aloin laittamaan Kallea karsinassa kuntoon, jotta se sai syödä samalla. Mentiin maneesiin, jossa tehtiin vaan hieman jumppailua. Taivuttelin heppaa paljon. Se oli tänään hieman hidas pohkeelle ja oma moottori hieman hukassa. Otin molempiin suuntiin vaan hetken laukkaa, koska siinä se oli hyvä. Tein vielä pitkät loppuravit, jossa hevonen jo hieman nopeutui pohkeelle kun tein siirtymiä. Heppa oli siis ihan ok, mutta teki sillee 70% kaikki. Noo se saa nyt kevyen viikonlopun, koska itse en pääse tallille kun vasta maanantaina.

Ratsastuksen jälkeen Kalle pääsi heti ulos ja aloin siivoilemaan tallia:)

HYVÄÄ VIIKONLOPPUA KAIKILLE!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti