tiistai 11. maaliskuuta 2014

Kuulumisia!

Sunnuntaina Tiina tuli pitkästä aikaa ratsastamaan Kallella. Ulkona oli kaunis aurinkoinen keli, tosin tuuli aika kovaa. Käytiin aluksi maastossa kävelemässä. Mä kävelin vieressä ja Tiina Kallen kanssa. Mentiin semmonen kiva metsätie päähän (tulee meren rantaan) varmaan noin 1km mittanen ja käännyttiin takaisin tien päässä, sillä nyt on niin märkää ettei peltoja pitkin oikeen pääse lenkkiä menemään. Kalle oli normaali itsensä, käveli reipaasti ja katseli maisemia korvat hörössä. Muutaman kerran se hieman säpsähti, mutta muuten se oli oikein esimerkillisesti. Maastokäyntien jälkeen mentiin maneesiin. Tiina teki Kallen kanssa ihan  perusjuttuja ja Kalle oli koko ajan kiltisti.

Maanantaina Kalle sai vapaata, koska meille tuli illalla mamma ja pappa käymään.

Tänään menin heti hierontatöiden jälkeen tallille. Siellä Kalle odottelikin tarhassa kauniissa aurinkoisessa säässä. Tosin vieläkin kauhea tuuli. Otin sen heti sisään ja laitoin kuntoon ja suuntasin maneesia kohti. Maneesissa oli muutama puomi, joten päätinkin mennä muutamaan kertaan puomeja. Aloitin ihan kevyessä ravissa kasikolla. Heppa oli hyvä ravissa alusta asti, tosin hieman tietenkin takaa olisi saanut olla aktiivisempi. Kohta mentiin puomit muutamaan kertaan alkuverkka raveissa yli. Heppa meni ne kivasti. Alkuravien jälkeen otin laukkaa. Heppa oli laukassa aika super. Se oli rauhallinen ja ei vastutellut yhtään. Muutaman laukkakierroksen jälkeen tulin puomeja laukassa pitkän pitkän ajan jälkeen. Heppa oli todella kiltisti, eikä kuumentunut juurikaan ja muutenkin kuunteli koko ajan hyvin. Hieman oli noi paikat hakusessa, kun ollaan niin vähän laukattu ja menty etenkin laukkapuomeja. Lopulta sain kuitenkin laukkaa helpolla säädettyä ja ne alkoivat osumaan hyvin paikoilleen.

Puomien jälkeen tehtiin vielä hetki töitä ravissa. Tultiin aina pitkät sivut avotaivutusta ja päädyt yritettiin mennä täysin suoralla hevosella. Kalle oli tänään kyllä aika super, eikä vastustellut ja oli sopivan innokas. Taisi laukkapuomit olla kiva juttu. Otin vielä molempiin suuntiin hetken laukkaa, jotta sain laukattua muutenkin kuin puomien yli. Heppa oli jopa oikealle todella kiva.

Sen jälkeen vielä loppuravit. Kalle venytti lähes maahan asti päätään, todella pyöreällä kaulalla ja aktiivisella takapäällä. Ratsastuksen jälkeen kävelytin Kallen vielä maastakäsin ja se oli todella kiltti ja rauhallinen. Se oli tänään myös hoitaessa rauhallinen, eikä sählännyt yhtään vaikka oli vasta hetken ollut ulkona ja muutenkin yksin tallissa. HIENO POIKA<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti