maanantai 24. maaliskuuta 2014

Maahankaivettuja "esteitä"

Lauantaina Kalle sai vapaata, sillä olin lähes koko päivän töissä. Sunnuntai aamulla lähdettiinkin aamulla klo 7 kohti Tamperetta (Suin alueleiri). Tampereelta oltiinkin kotona vasta klo 19 jälkeen illalla. Onneksi sain kuitenkin Suvin liikuttamaan lähes 3kk tauon jälkeen Kallen. Suvi ei ole viime tippumisen jälkeen Kallella mennyt, mutta nyt rohkastu kun sanoin sen olleen rauhallinen. Suvilla ja Kallella olikin mennyt ihan hyvin. Heppa oli ollut rauhallinen, jopa liiankin paljon välillä ja hieman jäykän tuntuinen, mitä se usein vapaan jälkeen onkin. Ne oli tehnyt ravissa ja käynnissä paljon taivutteluja ja muutenkin vaan jumppaillut heppaa. Suvi ei ottanut Kallella laukkaa, sillä ei halunnut menettää hyvää ja rauhallista tunnetta ratsastuksesta. Olin niin onnellinen, että Kalle oli mennyt hyvin Suvin kanssa.
Tänään mulla alkoi olemaan jo lähes tulkoon vierotusoireita, kun en ollut tallille päässyt perjantai aamun jälkeen. Suvi A tuli mun kanssa tänään tallilla ja päätin uhmata kohtaloa ja kokeilla maahankaivettua ristikkoa, sillä en ole hevosella puoleen vuoteen hypännyt mitään ja en oikeastaan koskaan ristikkoa suurempaa, sillä hevonen osaa olla haastava esteillä ja itseä ne ei muutenkaan juurikaan kiinnosta. Hevosen mielenvirkistykseksi päätin kuitenkin kokeilla, sillä Kalle rakastaa esteitä. 

Kalle tuli heti kun ajoin auton pihaan portille vastaan ja hain se sisälle, jossa se sai lisärit syödä ennen töiden tekoa. Laitettiin heppa aika pikaseen kuntoon ja voi että miten hepasta voi lähteä niin paljon karvaa, vaikka se ei juurikaan talvikarvaa ole kasvattanut.

Maneesissa samalla kun kävelytin hepoa laittelin maneesiin muutamia ravipuomeja, sekä yhdet tolpat ja puomit siihen varmuudeksi, jos uskallan mennä jopa pienen ristikon, eikä hevonen muutu liian hankalaksi ja kuumaksi. Muuten heppa oli kyllä todella rauhallinen ja lunki.


Aloin verkkaamaan heppa ravissa. Se oli todella innoissaan ja ei yhtään jäykkä vaan liikkui todella kivasti, välillä tosin olisi saanut vähän odotella ratsastankin juttuja. Kuvat ei nyt ihan järjestyksessa. Kun sain hepan verryteltyä avotaivutuksilla, taivutteluilla ja muutamalla väistöllä, menin muutaman kerran ravipuomeja. Se meni en hyvin, tosin olisi saanut mennä vieläkin pyöreämmällä selällä.

Ravien jälkeen vuorossa oli laukka. Heppa oli todella kiva laukassa, kuunteli hyvin istuntaa.
Kerrankin polkee ainakin alle, mutta ratsastajalla aivan hirveä asento:)


 Laukan jälkeen tultiin muutama kerta puomia estetolppien välissä. Heppa selvästi innostui kun tolpat olivat vieressä, mutta kuunteli hyvin, eikä vastustellut apuja.


Muutama kerta tultiin ympyrällä oikeen ristikkoa, osa kerroista ravissa ja osa laukasta. Heppa oli todella innoissaan ja muutaman kerran vähän vauhti kiihtyi esteen jälkeen, tosin itse en istunut heti ales vaan fiilistelin hengissä ylitettyä ristikkoa. Paikat osui kyllä aika hyvin paikallee, ei kertaakaan kaukaa, eikä ihan pohjasta. Tosin näin pienelle esteelle ei sille niin väliä olekkaan. Olen kuitenkin enemmän kun tyytyväinen hevosen käyttäytymiseen. Itsella on kyllä tää estetouhu niin kadoksissa, sillä edellisistä kunnon hyppelyistä on lähes 10vuotta aikaa (täysin kouluratsastaja siis). Yritän nyt kuitenkin lisätä edes pieniä kavalletteja ja ristikoita aina 1-2 kertaa kuussa (ehkä enemmänkin), sillä jos saisi itselle edes hieman rutiinia hommaan ja heppakin pääsee tekemään rakastamaansa hommaa, vaikka minikokoisia mun kanssa mennäänkin. Heppa kuitenkin syttyy jo puomeistakin, joten on se ainakin vaihtelua kouluhommille. Toivottavasti saadaan myös joku taitavampi hyppäämään silloin tällöin Kallella vähän enemmän, jotta se pääsisi välillä hyppäämään taitavan ihmisenkin kanssa isompia ja vaikeampia tehtäviä.
Otin lopuksi vielä hetken oikealle laukkaa ja sinne suuntaan heppa oli laukassa hyvä, tosin hieman vauhti päällä, mutta parempi niin. sitten vielä kunnolla eteen alas loppuravit kasikolla.
Tässä kuvassa ihan lopussa jo vapain ohjin ravia, ei enää niin pyöreenä, mutta rentona kylläkin.
Loppuravien jälkeen Suvi A meni vielä Kallella hieman kävelemään. Käveltiin hetki maneesissa ja sen jälkeen käytiin vielä maastokävelyllä, niin että talutin suvia ja kallea. Kalle käyttäytyi koko ajan todella esimerkillisesti. Hieno poika <3


Ratsastuksen jälkeen otin varusteet pois. Heppa oli jo lähes kuiva. Annoin sen mennä piehtaroimaan ilman loimea, sillä aikaa kun laittelin tavaroita pois. Ennen kotiin lähtöä annoin vielä vettä ja laitoin talliloimen päälle ja sai poika muutaman porkkanankin kun oli nii hieno <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti