maanantai 19. toukokuuta 2014

Ihanan lämmin sunnuntai!

Voi, että kun on kiva viikonloppu takana. Aurinko paistanu täydeltä taivaalta ja lämpöä +25, ei ole tarvinnut ainakaan palella. Eilen kävin päivällä ratsastamassa Kallen. Laitoin sen tarhassa kuntoon, koska en viitsinyt turhaan talliin viedä. Heppa oli todella kiltisti ku laitoin sitä kuntoon. Sen jälkeen lähdettiinkin maneesiin (tallilla ei ole ulkokenttää). Kävelytin heppaa aluksi ja se oli todella rauhallisen oloinen. Kohta nousinkin selkään ja otin ohjia käteen. Ravailin aluksi ympyrällä hetken, kunnes menin koko maneesia ja tein loivia kiemurauria, joista aina keskeltä voltti uralle. Heppa vertyi tässä todella hyvin ja oli muutenkin sille sopivasti tekemistä. Verkkojen jälkeen otin laukkaa molempiin suuntiin. Keskityin laukassa pelkästään rentoon hevoseen, joka laukkaa kunnolla, joten en juurikaan koonnut hevosta tänään, vaan annoin liikkui sen sille hyvässä muodossa, kuitenkin niin, että se on kontrollissa koko ajan. Oikea laukka oli jälleen yllätävän hyvä.

Laukkojen jälkeen otin vielä samaa loivaa kiemurauraa mitä aluksikin, poikkeuksena, että tulin väistössä aina keskelle ja voltin jälkeen väistöä uralle takaisin ja uralla laukannosto  ja ennen pitkää sivua takaisin raviin. En tehnyt tätä kuin muutaman kerran ihan vaan että näin onko hevonen hyvin avuilla ja tekee niin kuin pyydän. Tämän jälkeen otettiin vielä eteen-alas ravia kasikolla, jossa heppa oli hyvä ja rento.

Loppukäynnit menin maastoon taluttamaan. Olisin mennyt selästä, mutta en ole Kallen kanssa avannut vielä maneesin ovea selästä käsin, joten en viistinyt uudestaan enää selkään nousta. Käytiin vähän metsässäkin kävelemässä, jotta heppa joutuu keskittymään mihin se astuu. Muutaman kerran se tuli vähän päin, kun kompuroi, sillä ei olla juurikaan metsissä kävelty, poluilla vaan. Muuten heppa oli kiltisti kävelylenkin, eikä säikkynyt kertaakaan:)

Ratsatuksen jälkeen heppa sai syödä greenline mössönsä, jonka jälkeen heppa joutui shampoo pesulle. Olen sen pesua jo pitkään suunnitellut ja se on aina jäänyt, nyt kuitenki oli niin lämmintä ja itsellä ei mikään kiire, joten sain sen pestyä.

Pesun jälkeen heppa pääsi reilu 30minuutiksi pikkutarhaan syömään vihreää. Hetken siellä oltua heppa olikin jo kuiva, koska ulkona oli niin lämmintä. Mun heppa oli vielä entistäkin kiiltävämpi.


Tallin jälkeen lähdettiin Jussin kanssa käymään Naanatalissa syömässä. Käytiin Trapin pihalla, jossa jouduttiin tarjoiliaa odottamaan pitkään. Lopulta saatiin kuitenkin pizzat, jotka olivat hyvät.


Naantalistä päästyä päätettiin vielä Jussin ja Junnun kanssa mennä testaamaan Vehmaan frisbeegolf rataa, joka tosin on vielä kesken. Rata oli kivan oloinen, tosin erittäin vaikea. Ehkä sitä sitten joskus tottuu rataan:) Frisbeegolfissa menikin varmaan reilu 2h, vaikka ei heitelty edes kunnolla, vaan enemmänkin käveltiin rata läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti