maanantai 12. toukokuuta 2014

Posiitivinen yllätys

Kallella oli siis lähes koko viikonlopun vapaalla. Perjantaina Tiina kävi Kallen kevyesti ratsastamassa. Niillä oli mennyt ihan hyvin ja Kalle oli oli rauhallinen ollut. Itse lähdin perjantaina heti töistä Eerikkilään leirille. Lauantaina ja sunnuntaina olin vielä leirillä ja Kalle sai olla ihan vapaalla koko viikonlopun. Heppa oli ollut ihan kiltisti viikonlopun, vaikka sillä olikin paljon vapaata.
Eerikkilän urheiluopistolta!
Tänään pääsinkin lähes viikon ratsastattomuuden jälkeen ratsastamaan. Vähän jännitti, millanen heppa on. Hain hepan sisälle ja annoin sen syödä. Se oli ihan rauhallinen, kunnes näki pihalla jotain pelottavaa ja tuijotti ulos jännittyneenä ja välillä pyöri ympyrää. Laitoin sen kevyesti kiinni, jotta sain pintelit jalkaan. Heppa oli maneesista lähtiessä hieman jännitynyt ja vähän säpsyili ulkona jostain syystä. Maneesissa heppa oli kuitenkin ihan ok muutamaa pientä säpsyilyä lukuunottamatta. Tehtiinkin pitkät alkukäynnit, jotta hevonen olisi rentoutunut.

Sen jälkeen menin selkään ja aloin ravailemaan. Tarkoituksena oli ratsastaa eteen-alas ja kunnolla takapää aktiiviseksi, sekä muutenkin isoa ravia. Heppa olikin todella irtonaisen oloinen ja muutenkin rento. Toki se hieman yritti kyttäillä energiasta johtuen, mutta kun ratsastin vain hevosta, enkä antanut sille mitään vaihtoehtoja säpsyillä ja kyttäillä niin heppa oli todella kiva. Ei yhtään kertaa protestoinut, ei muuten edes satulaa laittaessa. Jes! Pitkien alkuravien jälkeen otin laukkaa. Vasemmassa laukassa heppa hiukan kyttäili ja jouduin hetken ratsastamaan hieman enemmän. Lopulta se oli kuitenkin hyvä laukassakin. Vasemman laukan jälkeen jouduin hetken rauhottelemaan hevosta, jotta se ei juossut alta energian takia. Teinkin oikealle paljon siirtymiä käynti-ravi-käynti, siis ihan korkeintaan 5 askelta aina yhtä askelajia. Heppa teki siirtymät hyvin ja alkoikin kuunnella ja sain sen hyvin pohkeen ja ohjan väliin. Siirtymien jälkeen otinkin oikean laukan. Heppa oli oikeaan laukkaan todella hyvä ja rento.

Laukan jälkeen ravattiin vielä isoa ravia eteen-alas. Heppa oli todella kiva, koska liikkui paljon isommin, mitä yleensä ja oli muutenkin rento, vaikka välillä yrittikin hieman kyttäillä. Ravien jälkeen vielä loppukäynnit maastakäsin, sillä mulla oli chapsien vetoketju hieman auennut. Tallissa otin varusteet pois ja heppa menikin heti piehtaroimaan. Laitoin varusteet pois ja otin hepan jalkojen pesuun. Jalkojen pesun jälkeen käytiin vielä hetki syömässä tallin vieressä vihreää, jonka jälkeen heppa pääsi iltaruuille.

Oli kyllä positiivinen yllätys, että heppa oli niinkin kiva ratsastaa. Tuntui, että pieni loma oli loppujen lopuksi tehnyt hevoselle hyvää:) Loppuviikon aion touhuta joka päivä Kallen kanssa jotain, sillä viime viikolal kerkesin tekemään niin vähän ja tuli oikeen ikävä touhuamaan heppasen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti