tiistai 6. toukokuuta 2014

Pientä kurinpalautusta ja miniesteitä

Tää on taas aika pitkä, et skipatkaa, jos ei kiinnosta :)
Sunnuntaina Kalle liikkui oikeen kivasti. Mentiinkin aika lyhyesti ilman sen suurempia paineita. Tarkoitus oli vain jumppailla hevosta ja saada aikaiseksi semmonen hyvänmielen ratsastus. Laukassa heppa hieman kiukutteli ja oli etenkin oikealle roikkui sisäkuolaimessa, enkä saanut sitä kunnolla sisäpohkeen ympärille. Lopulta sieltä tuli kuitenkin ihan kivaakin laukkaa, johon oli hyvä lopettaa. Olin siis ratsastamassa heti aamusta, koska lähdin sen jälkeen katsomaan Turkuun alue-estekisoja. Kuvia kisoista löytyy toisesta perustamastani kuva blogista. Sivussa olevasta kuvasta pääsee tänne sivulle.
Ottamani kuva kisoista, joita löytyy siis enemmän osoitteesta: http://jenchankuvat.blogspot.fi/
Maanantaina päätin rohkaista itseni ja mennä edes puomeja. Oli vissiin edellispäivän kisoja katsellessa tullut mieli mennä maahankaivettuja esteitä. Laitoinkin Kallelle pitkästä aikaa estevarusteet. Siis onhan sillä ne ollut melkein joka viikko, mutta silloin sillä on joku muu mennyt. Maneesissa kävelytin heppa hetken, kunnes kantelin yhden minikokoisen ristikon, joka on mulle tarpeeksi suuri varsinkin sillon kun olen maneesissa ihan yksin, eikä kukaan voi pelastaa mua :D. Lisäksi tein paljon puomityöskentelyä ja laitoinkin ympyrälle 10m välein puomit, joita oli tarkoitus tulla laukassa kolmella laukalla. 

Aluksi verkkasin hepan ihan normaalisti ja se tuntui todella hyvältä ja rennolta. Tein taivutteluja ja vähän väistöjä, jotta sain hevosen kunnolla pohkeen ja ohjan väliin. Estesatula tuotti aluksi etenkin ravissa taas hieman ongelmia ja tuntui hieman siltä että olisi tarvittu turvavyö. Tulin myös ravissa puomeja ihan vaan verrytely mielessä. Ravien jälkeen otin laukkaa. Kalle laukkasi todella kivasti ja oli tosi erilainen mitä se on koulua ratsastaessa. Sain jotenkin laukan pyörimään paremmin ja pohkeet hevosen lähelle. Pohkeet on tietenkin lähempänä hevosta, koska jalustimet on lyhyemmän aina estesatulassa ja siksi mulla ei menekkään jalat vähän niinkui vatsan alle, mitä tapahtuu koulusatulalla, että vain yläpohje on hevosessa kiinni, kiitos mun pitkien jalkojen.
Meidän jättisuuri ristikko :D ainakin kuskin mielestä!
Kun sain hepan kanssa laukan kuntoon, tulin puomeja laukassa. Heppahan osaa homman hyvin ja sain joka kerta 3 laukkaa väliin, mutta halusin saada niin ensimmäisen kuin toisenkin puomin tulemaan juuri kohdalleen ja pystymään ratsastamaan puomien välin kanssa. Suurimmaksi osaksi esteillä pelkäänkin etten osaa tuoda hevosta oikeaan paikkaan, vaikka Kalle kyllä osaa homman, tosin jos se tulee pieleen, vetää se siitä usein herneet aika pahasti nenuun. Lopulta kuitenkin puomit sujui hyvin.

Puomitehtävää, joka kuvassa näyttää vähän jotenkin hassulta
Sen jälkeen tulin vielä ravissa pientä ristikkoa, jonka jälkeen aina oikea laukka ja rauhallista laukkaa hetki, sen jälkeen ravissa tai laukassa voltti ja uusiksi ristikolle. Heppa oli todella kiva, hieman innokas muttei ollenkaan liian vahva tai muuta. Otin vielä lopuksi samaa puomijuttua molempiin suuntiin. Vasemmalle sujui hyvin, oikealle oli enemmän ongelmia. Heppa oli hieman innokas, mutta heti kun alkoi ratsastamaan, istui siis kunnolla satulaan ja ratsasti pohkeet läpi, heppa oli todella hyvä ja kuunteli. Lopuksi vielä loppuravit ja pitkät käynnit. Pitkästä aikaa hepallekkin tuli edes pieni hiki. Molemmat oli niin tyytyväisiä pieniin puomi ja kavalletti harjotuksiin. Tarttisi vaan tehdä useammin:)

Tänään oli tarkoitus vain jumppailla heppa kevyesti, mutta jouduinkin tekemään hieman enemmän, sillä heppa ei oikeen halunnut kuuneella. Ei siis ollut mitenkään huono, mutta vähän sellanen kyttäilevä ja sellanen vähän "villi", vaikka se ei siis tehnyt mitään. Ratsastinkin sitä hetken enemmän kootussa muodossa ja ehkä hieman normaalia enemmän, jotta sain hepan kuuntelemaan kunnolla, eikä se saanut tehdä mitä sen päähän sattuu nyt osumaan. Laukattiin molempiin suuntiin ja tällä kertaa ei mitään kiukuttelua. Taisi pieni kurinpalautus ja kunnon läpiratsastus ravissa tehdä hyvää. Laukka oli ihan ok, mutta toivoisin siihen hieman samaa tunnetta mitä puomeilla, jossa hevonen polkee kunnolla alle. Lopuksi vielä loppuravit ja heppa oli todella kiva. Kevyt ja nopea avuille. Heppa ravailikin pyöreänä lähes turpa maassa. Loppukäynnit kävin taluttelemassa maastossa. 

Maneesin vierestä lähtee pieni metsätie, jossa on semmonen aita edessä, jotta siitä ei pääse autolla. Sen pystyy hyvin kiertämään polkua pitkin, mutta päätin hepan kanssa rämpiä metsästä sen. Heppa vähän oli kohilo sillä ei olla kauheasti ihan umpimetsässä kävelty. No hyvää se silti tekee. Heppa oli maastossa taluttaessakin kivalla tuulella. Ratsastuksen jälkeen se pääsi nauttimaan takaisin auringon paisteesta. 

Tulipas taas pitkä teksti. Huomenna menen sen varmaan kevyesti, sillä Tiinan pitäisi hypätä Kallella luultavasti torstaina. Pe-Su olenkin Eerikkilässä Suvin kanssa leirillä ja toivottavasti Tiina kerkeää silloin kerran menemään Kallella. Kaksi vapaat olisi ihan tarpeeksi ja toisaalta ihan hyväkin, sillä heppa on nyt liikkunut aika paljon.

Ainii Kallelta otettiin matonäyte, eikä sillä ollut matoja, Jei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti