lauantai 3. toukokuuta 2014

Hetki laitumella!

Aluksi kuitenkin vielä eiliseen liikutukseen, josta jäi hieman kaksijakoiset tunnelmat. Heppa liikkui välillä toosi kivasti, mutta siiten kyllä kiukuttelikin sen edestä. Kiukuttelut tuli pääosin siirtymissä, jossa hevonen lähti usein vaan pakittamaan. Osittain se saattoi kyllä johtua torstaisesta hyppy kerrasta, koska Kalle on hypätessä vahva ja kun sen saa takaisin raviin/käyntiin esteen jälkeen heppa vähän ylireagoi ja pysähtyy ja pakittaa. Eilen teki siis tätä kanssa. Verkkailin ja jumppailin hevosta normaalisti ja tein paljon siirtymiä. Lopulta heppa kulki kyllä kivasti ja nosti laukat ilman protestointia. Joten lopulta kaikki hyvin.

Tänään heppa sai viettää ansaittua vapaata mukavissa merkeissä, sillä se pääsi tänä keväänä ekaa kertaa hetkeksi laitumelle n. 30min. Jännitin vähän miten heppa reagoi, joten laitoin sille suojat kaikkiin jalkoihin ja laitoin ketjun ja hanskat ja otin raipan mukaan. Heppa meni kuitenkin laitumelle rauhassa ja irrotettuakkin sen sai helpolla. Heppa olikin aivan innoissaan ja laukkaili aikansa aluksi ja yritti hirnua. Aluksi ihmettelin, että mitä se röhisee kunnes tajusin, että se yrittää hirnua. Kallehan ei siis hirnu, koska sillähän on äänihuulet nuoruudessa leikattu. Kun heppa oli saanut suurimaat ilot ja virran käytettyä se jäi ihan mun viereen syömään vihreää. Hetken se sais syödä, jonka jälkeen takaisin talliin syömään osan lisäreistä ja harjasin sen. Se pääsi vielä tarhaan ulos.

Laitoin vielä iltaruat, siivosin tarhan ja vein veden tarhaan, jonka jälkeen lähdinkin kotiin. Oli kyllä ihanaa nähdä kuinka heppa koko sydämmestä nautti, vaikka hetkeksi laitumelle vaan pääsikin. :)
                                          https://www.youtube.com/watch?v=2WNhowkhAHY
Kaikki kuvat valitettavasti vähän huonoja laadultaan, sillä on puhelimella otettuja, kun ei ollut kameraa mukana!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti