perjantai 9. toukokuuta 2014

viime päivien kuulumiset

Ajattelin nyt kirjotella vielä viimepäivien kuulumiset, sillä Kallella on super kevyt viikonloppu edessä, sillä lähden tänään suoraan töistä viikonlopuksi leirille (valmentajana) ja Tiina ratsastaa Kallen tänään ja loppuajan se on nyt sitten vapaalla. Saattaa olla, että mulla on vireä heppa maanantaina.

Keskiviikkona Kalle sai vapaan ja kävin ainuastaan nopeasti tallissa sitä kattomassa ja tekemässä sille ruuat. Kalle oli todella seurallisella tuulella ja käveli tarhassa perässä koko ajan ja halusi tunkea päänsä ihan syliin. Harmitti vähän jättää poika sinne kun tuli portille asti ja kattosi vähän sille et "eks otakkaa mua sisälle".
Tallilta lähdin käymään Raisiossa ostamassa itelle uudet lenkkarit, Nike Free semmosen vähän neon keltaset ja Kalle sai uudet estesuitset, joissa tosin remonttiturppis oli iso ja siihen pitää tehdä reikiä lisää.

Eilen torstaina Tiina hyppäsi Kallelle ja Johanna piti niille valmennusta.
Verrytelyssä sattui pieni aksidentti, kun esteen olivat lähellä seinää ja tolpasta tuli varjo maahan, johon hevonen päätti sitten "kieltää" ja ratsastaja ei ollut ihan mukana, joten tuli pieni satulasta luisuminen.
Verrytelyjen jälkeen ne alkoivat tekemään sellasta kontrollitehtävää, jossa oli 3 ravipuomia toinen pää korotettuna ( reilu 2m välillä). Tehtävää tultiin niin että ylitettiin aina ensimmäinen ja viimeinen ravipuomi ja keskimmäinen kierrettiin ulkona. Tehtävä sopi hyvin ratsukolle, sillä hevonen joutui kääntymään nopeasti ja kontrollissa. Lopulta tehtävä sujuikin ihan hyvin.

Tämän jälkeen ne tuli 3 ravikavalettia 2 askeleen välillä -> suoraan-> voltti -> 6 ravipuomia. Kun tehtävä sujui molemmista suunnista tultiin sama homma, mutta nostettiin laukka voltin keskellä ja nostettiin esteen pystyiksi ja ekan pystyn eteen ja taakse kontrollipuomit. Tehtävä lähti ihan hyvin, kunnes Kalle päättikin, ettei viitsi hypätä ja kielsi jälkimmäiselle mini pystylle. Ratsastaja ei ollut ihan mukana enää ekan esteen jälkeen ja heppa näki paikkansa tulleen, joten ratsastaja liukui uudestaan satulasta. Onneksi mitään ei kuitenkaan sattunut. Johanna hyppäsi tässä välissä hevosen selkään ja antoi pienen kurinpalautuksen. Kalle meinasi sillekkin kieltää, mutta pieni raipalla muistus ja heppa ei enää edes yrittänyt kieltää tai pelleillä. Johanna tuli tehtävän muutaman kerran, jonka jälkeen Tiina meni takaisin selkään. Loppu valmennut menikin sitten hyvin, eikä Kalle enää pelleillyt. Tiina kyllä muutenkin ratsasti Kallea sileällä paremmin ja Kalle liikkuikin hyvin.

Kalle on vähän semmonen veijari, sillä jos se huomaa, että voi tehdä jotain eikä sitä komenna ja muistuta että tehtävät tehdään, se kokeilee samoja temppuja uusiksi ja uusiksi, kunnes joku sanoo että ei käy. Silloin heppa yleensä tottelee, eikä edes yritä uusiksi. Sama juttu kun tässä miniesteillä kieltelyssä ja pienen komentamisen jälkeen ei mitään ongelmaa, on ollut muutamilla ratsastajilla, kun Kalle on päättänyt lähteä täyttä pukkilaukka, eikä ratsastajat ole komentanut sitä niin Kalle tekee sen yleensä niin kauan uudestaan, kunnes tajuaa että ei voi tehdä. Samaa se teki joskus jumittaessa kun ei huvittanut tulla vaikka maneesiin. Nykyisin se ei enää niin tee kun tietää, että se joutuu kuitenkin tulemaan, eikä sillä ole vaihtoehtoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti