tiistai 22. heinäkuuta 2014

Kaamea linnunpesä:)

Heips taas. En oikeen keksinyt hyvin kuvaavaa otsikkoa eilisestä ratsastuksesta. Menin eilen taas koulusatulalla ihan testimielessä (ja itse tykkään koulusatulasta paljon enemmän). Kävelytin hepan aluksi maneesissa. Maneesin toisessa päässä oli linnunpesä, josta kuului ääntä jatkuvasti ja Kallen mielestä se oli aikast pelottavaa. Aloin ratsastamaan ihan normaalisti Kallea, mutta ravissa se ei kunnolla liikkunut "pelottavaan" päätyyn ja kyttäsi ihan hirveästi. Mentiin ihan ympäri maneesia ja heppa otti kipinää joka kerta toisesta päästä. Kun oltiin verrytelty, jossa jouduin välillä vähän kovemmin pyytämään, jotta hevonen keskittyi, aloin tekemään sulkua aluksi käynnissä. Sulut sujui käynnissä yllätävän hyvin. Jatkoin hetken päästä ravissa, joka oli hieman hankalampaa, sillä Kalle ei mielellään astu takapäällä kunnolla alle. Sulut kuitenkin paranivat kerta kerralta.

Lisäksi heppa oli todella ryhdikäs ja muutenkin sopivan energinen, vaikka välillä jaksoikin kytätä. Aina kuitenkin kun sai sen keskittymään oli se ihan super hieno, ryhdikäs, energinen, mutta kuitenkin rento. Tuntui pitkästä aikaa että hevonen kokoaa kunnolla ja astui alle. Se koki jonkilaisen herätyksen lintujen takia. Sulku tehtävän jälkeen otin ihan laukkaa ympyrällä, jotta sain sen vaan laukkaamaan hyvin takapäätä käyttäen. Tänään ei laukassa kuitenkaan ollut mitään ongelmia, vaan heppa kulki kivasti, aika koottuna ja laukka pyöri. Otinkin vain hetken laukkaa molempiin suuntiin, jonka jälkeen hetki isompaa ravia. Ja sieltähän irtosi ihan Kallelle isoa ja hyvin koottua ravia. Menin vaan kootumpaa isoa ravia hetken, ennen kun hevonen alkaisi väsähtämään, sillä se tuntui todella kivalta.
Saatte vanhoha kuvia värittämään tekstiä, koska uusia ei ole nyt vähään aikaan tullut.
Lopuksi vielä eteen-alas, joka ei ihan niin hyvin sitten onnistunut mitä yleensä. Heppa alkoi loppuraveissa jälleen jännittämään lintuja ja kyttäili ja sätkyili aina kun näki tilaisuuden tulleen, eli samalla kun tekeminen vähentyi. Lopulta sain kuitenkin rentoa ja kivaa ravia molempiin suuntiin, johon oli hyvä lopettaa. Maastakäsin vielä loppukäynnit. Olisin halunnut mennä ulkona alku-ja loppukäynnit, mutta siellä on niin paljon paarmoja, että Kalle sekoaa ihan täysin varsinkin kävellessä kun ne oikeen tarraa kiinni, joten kävelytin maneesissa lähes koko ajan pelottavien lintujen lähellä. Kun heppa siellä rentoutui, mentiin vielä maneesia muutama kierros ympäri, jonka jälkeen heppa pääsi talliin, suihkuun ja syömään iltaruokiansa. Oli se kyllä hieno tänään, vaikka se tarvitsi paljon tehtävää, mutta nyt se liikkui hyvin:)

Tänään tiistaina Kalle viettää vapaata, koska olen itse klo 18 asti töissä ja sen jälkeen Jussin veli ja sen vaimo tulee meille kylään ja lähtee huomenna, joten tallijuttuja ei tänään kerkeä. Huomenna yritetään tehdä kevyttä jumppaa aamulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti