lauantai 5. heinäkuuta 2014

Niin huonoa kuin hyääkin menoa!

Kirjottelempa taas viikonlopun kuulumisia. Keskiviikkona mentiin tämän kesän ekat kunnon peltoratsastukset, sillä heinät on juuri paalattu. Käveltiin aluksi vähän metsäpolkua, jonka jälkeen mentiin pellolle. Pellolla ratsastelin hevosta eteen-alas rennosti isoilla ympyröillä ym. Aika vapaasti sai heppa kulkea. Ravien jälkeen isolla ympyrällä laukkaa. Laukassa heppa selvästi varoi vähän kovaa ja kuitenkin muhkuraista peltoa, eikä uskaltanut ihan niin rennosti mennä. En viitsinyt heti ekalla kerralla päästää kunnolla laukkaamaan pelkästään suoraa, sillä peltoa on aikast pitkä matka, joten tällanen rauhallisempi meno on mukavaa. Laukkojen jälkeen vielä rennosti loppuravit ja pitkät käynnit vapainohjin pitkin peltoa. Pellolle paistoi koko ajan sopivasti aurinko, mutta tuuli aika reilusti, joten pörriäisiä ei juuri ollut. Kaikinpuolin ihanan rauhallinen ja rento peltoilu, josta molemmat selvästi nautti.


Torstaina Junnu tuli mukaan tallille, sillä oli tarkoitus ottaa pellolta kuvia, mutta yllätykseksi alkoikin sataa vettä. Ei sen puoleen siitä ratsastuksesta ei ole oikeastaan mitään positiivista sanottavaa. Heppa oli todella kummallinen ja kiukutteli aika ajoin. Taisi edellispäivän rento hötsäily olla niin kivaa, ettei hevosta oikeen työnteko kiinnostanut. Lisäksi mulla oli uudet chapsin ja laitoin kannuksen niille tarkoitettuihin kohtiin, mutta en osannut yhtään ratsastaa niin, joten otin kokonaan kannukset pois. Nyt heppa oli aavistuksen parempi, mutta pohkeet ei edelleenkään mennyt läpi ja esim. vasenlaukka ei halunnut nousta ollenkaan. Tulin alas selästä ja laitoin kannukset normaalisti, jotta sain meidän tahtojen taistelun voiton. Aikani hevosen kanssa kinattua perusasiaoista se kuitenkin myöntyi ja oli lopussa jo ihan kiva. Junnukin meni Kallella alku ja loppukäynnit tosin talutuksessa (hiukan ravattiin), siinä Kalle oli kyllä todella kivasti.

Eilen olin tekemässä aamutallin, mutta heppa sai viettää vapaata laitumella.

Tänään olikin ihan eri heppa mitä viimekerralla. Tein paljon perusjumppaa ja hieman kouluradan pätkiä. Tänään ei ollut mitään kiukuttelua ja laukatkin nousi samantien, tosin vasemmalle pienellä jännityneisyydellä. Torstainen läpiratsastus ja mun päätös pysyä rauhallisena toimiat varmasti, sillä tänään heppa oli kyllä taas kiva oma itsensä. Heppa oli muutenkin kevyt ja rento ja kuunteli hyvin ratsastajaa koko ajan. Tästä on siis hyvä jatkaa.

Ratsastuksen jälkeen heppa pääsi vielä suihkuun ja isolle laitumelle siksi aikaa, että lähden kotiin. Vaja tunnin heppa oli laitumella. Istuskelin laitumella olevalla kalliolla ja katselin laiduntavaa hevosta. Kohta Kalle kuitenkin tunki lähes syliin ja lähdettiin kohti tallia öttiäisiä karkuun.


Mun heppa on vaan niin kuvauksellinen!Kävin kuvailemassa Suvia ja Merkkua maneesissa ennen omaa ratsastusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti