maanantai 28. heinäkuuta 2014

Kuulumisia ja ekatallilla käynti (kuvia)Kalle on liikkunut nyt superkivasti jo monta päivää. Sillä on ollut sopivasti energiaa, eikä ollenkaan niin väsynyt mitä se muuten kesällä on ollut. Hepat on mennyt nyt aikaisemmin ulos ja tulee sisälle siinä 12 aijaa lepäilemään kuumuutta ja paarmoja karkuun. Ulos ne menee takaisin 4-5 aikaa. Tämä järjestely on tällä hetkellä ainakin hyvä ja hevoset lepäilevät mielellään sisällä. Mutta sitten liikutuksiin.

Kallen kanssa jumppailtiin ihan torstaina ja se tuntui todella kivalta. Ei tehty sen suurempia temppuja vaan ihan askellajit läpi, sillä lämpötila oli jälleen noin +30. Perjantaina lähdetiinkin maastoon. Heppa oli aluksi kauhean epäileväinen ja jännnitti, mutta kun päästiin pihalta pois heppa alkoi rentoutua ja sain aika vapain ohji kävellä, vaikka oltiin ihan vieraassa paikassa. Hiukan ennen Pollin pihaa jouduin tulemaan kuitenkin alas selästä, sillä pollin pihalla oli miljoona autoa, lapsia hyppimässä trampoliinilla, koiria, elävää musiikkia ja mustia lehmiä. Kalle oli lähes kauhusta kankeana ja talutin sen pihalle asti askel kerrallaan, mutta lopulta päästiin minne pitikin. Käännyttiin siitä takaisin muutamien hyppyjen ja mini ravi/laukka-askelten saattelemana. Hetken päästä hevonen rauhottui ja hyppäsin takaisin selkään. Kävin vielä ravailemassa ja laukkailemassa pellolla ja heppa oli todella innoissaa. Jouduinkin pitelemään sitä aika paljon:)

Lauantaina oli taas maneesin vuoro. Tehtiin taas aika pitkälti jumppaa, mutta otin muutamia väistöjä ja kokoamisia mukaan ohjelmaan. Heppa oli jälleen todella kiva.

Sunnuntaina tein jo aamutallin 6 jälkeen ja pakkasin samalla illan tavarat, sillä vihdoinkin sain aikaseksi lähteä Kallen kanssa muuallekkin käymään. Tiesinkin lastauksen tuottavan ehkä hieman hankaluuksia ja niinhän se tuottikin. Lähdetiin 5 aikoihin kohti ekatallia. Lastaukseen kului noin 30min, muutama pystyynhyppy, suojat ympäri pihaa ja muutama jumituskohtaus, mutta lopulta hevonen käveli kiltisti traikkuun. Traikussa se matkusti niin hiljaa, että oikeen ihmeteltiin. Paikanpäällä hevonen ulos, hetki kävelyä ja varusteet päälle. Taluttelin vielä kentällä hetken, jonka jälkeen menin selkään. Heppa oli yllätävän kiva, tosin alkuun hieman jännittynyt. Ainut tavoite olikin kulkea rennosti vieraassakin paikassa.
Aluksi hevonen hieman juoksi alta ennen kun sain sen paremmin pohkeella ratsastettua. Tein paljon isoja ympyröitä ja vaihtelin suuntaan niin, että hevosella oli koko ajan jotain tekemistä. Laukat sujui etenkin vasemmalle hyvin, oikealle se oli aluksi hieman sisäjalkaa vasten, mutta lopulta antoi periksi kuitenkin. Laukkojen jälkeen otinkin sitten ihan loppuravit, jossa hevonen venytti kivasti ja oli jo rento. Kummallakin oli kova hiki ja kävelytettiin Kalle maastakäsin. Kun saatiin kaikki valmiiksi, heppa taas traikkuun. Tällä kertaa lastauksessa menin noin 10min. Hiukan piti jumittaa, pakitella ja hyppiä. Mutta yhtäkkiä se käveli traileriin, jopa hiukan mua tuuppien. Taas matkustettiin todella hiljaa. Tallissa vielä pesu ja heppa syömään iltaruokiaan.Kiitos Suvi ja Tiina avusta ja kuvista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti