maanantai 21. heinäkuuta 2014

Viikonlopun kuulumiset ja pohdintaa satulasta

Heippistä taas kaikille, viikonloppu tuli ja meni aivan liian nopeasti. Perjantaina kerkesin liikuttamaan Kallen kevyesti aamulla enne töihin menoa. Vihdoinkin heppa alkaa olemaan iloinen oma itsensä, vaikkakin oli jo sen verran energinen, että jaksoi säikkyä välillä hieman, mutta nyt se liikkui mielellään omalla moottorilla, joten kevyt viikko teki hepalle todella hyvää. Kuumat ilmat ovat kyllä itseni ihan väsyttäneet ja ei jotenkaan jaksaisi tehdä mitään, joten aamulla liikutus sopi hyvin, sillä ei ollut kuin noin 24 astetta lämmintä :D.

Lauantaina meillä olikin pitkästä aikaa puomi/kavaletti päivä (meille siis suurtakin suurempi estepäivä). Olin ihan yksin tallilla, joten laitoin tehtävät valmiiksi maneesiin. Laitoin kaksi puomia olisikohan ollut vaja 20m ihan suoralle, sillä suoraan laukkaaminen on itselleni todella vaikeaa. Tarkoitus oli tulla väliä sekä 5 että 6 laukalla. Alkuverkkojen jälkeen aloinkin tulemaan puomitehtävää laukassa. Muutamia kertoja tultiin ihan ok ilman suurempaa rämpimistä (ratsastaja sählää liikaa), mutta muutama kerta tuli vahingossa ravia väliin, koska otin vähän liikaa kiinni. Tultiin vielä loppuun muutamia kertoja ristikkoa, joka oli kasikon keskellä ja suunta vauhtui joka kerta. Jälleen tuli muutamia ihan ok hyppyjä, muutama kehnompi. Parempi olisi kun antaisi hevosen hoitaa tehtävän, eikä itse liikaa yrittää ratsastaa:)
Heppa liikkui lauanataina todella kivasti ja oli super rento. Mietinkin, että johtuukohan se satulasta, sillä olen mennyt nyt pelkällä koulusatulla ja tuntuu jotenkin ettei hevonen pääse sillä kunnolla liikkumaan ja lauantaina kun menin estesatulalla heppa liikkui huomattavasti paremmin ja isommin.

Päätinkin kokeilla mennä sunnuntaisen kevyen jumppailun myös estesatulalla ja heppa liikkui jälleen todella kivasti ja on alusta asti todella rento, jota se ei koulusatullalla ihan niin paljon ole. Voi olla että koulusatula on hieman tullut ahtaaksi ja puristaa hevosta, kun on tullut massaa lisää. Tartteekin katsoa satula nyt tarkkaan, vaikka se ihan ok:ltä Kallen selkään näyttääkin, mutta Kalle on todella herkkä jos satula hiemankin puristaa. Onneksi nyt on sentään erikseen estesatula, jolla voi aina välillä mennä niin saattaa huomata eroja, joita ei muuten edes huomaa. Sunnuntaina heppa oli siis todella kiva ja rento ratsastaa ja meninkin vain noin 20min + alku ja loppukäynnit, koska en nähnyt tarpeelliseksi mennä pidempään. Hieno pouni!

Sitten vähän muihin juttuihin, sillä perjantaina olin Karjurockissa ja oli todella hauskaa. Saatte muutamia kuvia!
Anna Abreu

Suvi uskaltautui hyppäämän benjihypyn, itseäni ei tonne sais vaikka mitä maksettais:D
Lauantaina mietin pitkään että pitäiskö sittenkin mennä karjuilemaan, mutta lopulta en siiten mennyt, sillä meillä oli Elisan kaksi aivan ihanaa kääpiöpinseriä ja illalla vielä iltatalli, joten oli parempi jäädä kotiin. Sunnuntaina Vehmaalla oli yleisurheilussa aluekilpailut, jossa olin toimitsijana ja lisäksi tuli taas itsekkin kiekkoa paiskittua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti