keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Super heppa!

Heippistä. Saatte taas vähän kuulumisia. Sunnuntaina vietin täysin talliittoman päivän, joten Kallella oli vapaata. Meillä oli sunnuntaina kahden aivan ihanan ja räsävillien kaksoten 5v. synttärit ja sen jälkeen kävin pitkästä aikaa salilla.
Tallille lähdössä, pää tarkotuksella peitetty, koska nenä niistämisestä ihan punanen:)

Maanantai aamuna sitten syyskuu koitti ja kesä on nyt kai sitten ohi. Noo ainakin mun kroppa oli sitä mieltä, sillä yöllä heräsin kauheaan flunssaan ja nukkuminen oli vaikeaa. Noo aamulla kuitenkin reippaana tekemään aamutallia. Siinä kun pikkusen liikkui ja teki tallitöitä olo kyllä parani. Tästä huolimatta päätin ratsastaa vaan kevyesti hevosen. Laitoinkin hepalle estevermeet päälle ja suuntasin kohti maneesia. Kävelytin hevosta hetken ennen kun hyppäsin selkään. Juuri kun olin menossa selkään meni helikopteri ihan matalalta maneesin päältä. Toinen jalustin ei ollut vielä jalassa kun hevonen alkoi yhtäkkiä tekemään kauheita köyryselkä hyppyjä. Tulin alas kun ajattelin, että onko satula jotenkin huonosti. Se oli kuitenkin ihan hyvin, joten hevonen varmaan pelästyi vaan helikopteria. Hyppäsin takaisin selkään ja nyt hevonen oli suht kiltisti, tosin se lähti ravamaan ja vähän kiukutteli, mitä se ei yleensä tee. Laitoin vaan pohkeet kiinni ja ongelmat loppu. Verkkasin hevosta aika vapaassa muodossa ja hevonen oli todella kiva. Tultiin muutama kerta ihan yksittäisen puomin yli, jonka jälkeen otin laukkaa molempiin suuntiin. Laukassakin hevonen sai itse kulkea oikeestaan niin kuin se halusi, kunhan laukka pyöri.

Verkan jälkeen tulin muutaman kerran molempiin suuntiin maneesissa olevaa ristikkoa (jonka päät oli jo 80cm, ollaan siis sieltä 50cm päät nostettu ylöspäin. Kauhean hurjaa:)). Kun heppa oli muutaman kerran tullu ravista ja nostanut laukan esteen päällä, tulin vielä laukasta ristikkoa. Heppa oli todella kiva ja silti kiltti, ei siis mitään riehumista. Kerran oikealle sählättiin molemmat jotain. Toin sen ihan reunaan ja hevonen hyppäsi suoraa tasajalkaa ylös. Vähän tasapaino horjahti, mutta onneksi aika vähän. Lopuksi vielä mentiin isoa reipasta laukkaa oikealle, sillä tulin enemmän vasemmassa kierroksessa. Loppuraveissa heppa oli vielä todella kiva.
Eilen tiistaina sain ekaa kertaa kanget kokeiluun. Meillä oli lyhyillä varsilla oleva suorakanki kokeilussa. Käytiin aluksi kävelyllä ihan riimu päässä ja päästin hevosen hetkeksi isolle laitumelle. Heppa päästelikin muutaman kerran täysillä päästä päähän ja kerran kaatuikin sivuttain kun kaarros meni pitkäksi. Sitä ei oikeastaan edes huomannut, kun hevonen vähän niinkun liirasi ja vauhdissa nousi takaisin ja toiseen päähän täysillä. Ei siis ainakaan sattunut. Lähdettiin kohta takaisin talliin ja matkalla oli taas niitä inhoja hirvikärpäsiä, joten mulla oli koko matkan pientäravita menevä hevonen, jonka sain pidettyä kyllä hyvin hanskassa, kun oli raippa, jota pidin ryntäillä.
Meillä ei siis ole kankisuitsia, joten lisäposkiremmi sai kelvata, lisäksi ohjia keräsin erilaisia, jotta sain jotkut suitsiin kiinni:)
Tallissa laitoin varusteet ja mentiin maneesiin. Olin aika flunssainen edelleen, joten päätin jo valmiiksi, että tehdään vaan kevyesti ja muutenkin kiva, että ekalla kankikerralla hevonenkin saa vain tutustua uuteen kuolaimeen. Menin hetken ravia ja laukkaa ihan vaan jumppaillen. Heppa oli todella todella kiva. Se oli niin rento ja irtonainen, että ei ole vähään aikaan ollut. Lisäksi se oli edestä todella hyvä, kanget oli kyllä ihan löysinä, mutta silti. Siis ihan super hevonen. Kanget taitavat siis todellakin sopia Kallelle ja uskon lyhyen suoralla olevan ainakin nyt se mukavin vaihtoehto. Tänään Kalle saa vapaata ja torstaina ja perjantaina se saa taas treeniä, sekä lauantaina Tiina menee Kallella, sillä itse lähden perjantaina Tukholmaan ja palaan maanantai aamulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti