perjantai 12. syyskuuta 2014

Hepan kuulumiset!

Taas olisi aika päivitellä viime päivien treenejä ja muuta. Nää on aina vähän samanlaisia, mutta kirjottelen pääasiassa asiat itselleni, jotta tiedän mitä ollaan milloinkin tehty ja miten hevonen on toiminut ja käyttäytynyt, joten saattavat olla välillä tylsiä.

Viime torstaina mentiin kangilla. Heppa oli aika hyvä ja rento. Kangilla se keskittyy paljon paremmin alusta asti, kun yleensä menee hetki saada se keskittymään kaikkeen olelliseen. Pidin vieläkin kangen löysällä ja eihän Kalle oikeastaan sitä edes tartte, sillä se on muutenkin kevyt edestä. Tehtiin jonkun verran etenkin laukassa kokoamista, sillä haluaisin sen paremmin kantavan laukassa. Pieniä pätkiä sujuu kivasti, mutta voima loppuu vielä aika nopeasti ja hevonen alkaa painumaan. Parempaan suuntaan kuitenkin koko ajan.
Vanhoja kuvia taas, toivottavasti saisin jonkun ottamaan lähiaikoina uusia kuvia!
Perjantaina lähdinkin ponin kanssa sitten peltoilemaan pitkästä aikaa. Ulkona oli ihanan lämmintä ja aurinko paistoi. Käveltiin aluksi pitkää ihan pitkin ohjin pitkin maastoja. n. 20minuutin kävelyn jälkeen otin ravia ja tein isoja ympyröitä ja kaarevia uria aina  suorien pätkien päätteeksi, sillä hevonen oli aika innoissaan. Otin vielä isolla ympyrällä laukkaa, jossa hevonen kävi aika kuumana. Laukan jälkeen vielä ravia, jotta sain hevosen rauhottumaan ja pitkät loppukäynnit. Hevosesta näki että se nautti kun sai mennä reippaasti ihan niin kuin itse halusi ja olihan se ihan kivaa muutenkin.

Perjantai illalla lähdinkin sitten Tukholmaan, joten Tiina meni Kallen lauantaina. Tiina oli taivutellut ja jumppaillut hevosta ja Kalle oli kuulema ollut todella kiva ja hieno!! Sunnuntaina heppa sai vapaata. Maanantaina menin suoraan laivalta tallille. Heti tallitöiden jälkeen ratsastin Kallen pikasesti ja se oli kivan rento, joten sen pidempää en ratsastanut, sillä olin itse ihan puhki väsynyt.

Tiistaina treenattiin hieman enemmän jo. Tehtiin paljon väistöjä, jotka sujuvat tällä hetkellä hyvin. Kallella on väistöt olleet todella vaikeat ja rytmi on kadonnut ja hevonen mennyt miniravia. Nyt asia on kuitenkin toisin, sillä hevonen astuu hyvin ristiin, ei kiukuttele yhtään ja jatkaa hyvää letkeää ravia koko väistön. JES!. Väistöjen jälkeen keskityin jälleen laukkaan ja yritin saada hieman koottua laukkaa ja takapäätä paremmin alle. Aluksi annoin hevonen laukata reippaasti vähän matalempana, mutta alkulaukkojen jälkeen otin paljon ravi-laukka-ravi siirtymiä. Tein aina puoli kierrosta ravia ja puoli kierrosta laukkaa, sillä sen puolikierrosta hevonen jaksaa koota paremmin ennen kun kerkee painumaan edestä ja lisäksi raviin siirtymää pitää treenata paljon, sillä ne on suoraan sanottuna surkeat. Aluksi hevonen ei halunnut tulla niin hyvin takapään päälle, mutta lopulta se nosti tosi kivan ja rauhallisen laukan hyvin pohkeen edessä ja siitä koottiin pieneen laukkaan ennen siirtymistä raviin, jonka seurauksena siirtymät olivat huomattavasti tasapainosemmat.

Keskiviikkona hepalla oli kengitys, mutta muuten vapaa. Kalle käyttäytyi hyvin koko ajan.
Syksy 2013, perus Kalle, oikealla suvi ja pappa niin hienoina!
Torstaina pidettiin hauskaa pikkuesteiden parissa. Verkkasin normaalisti, jonka jälkeen tulin muutamaan kertaan ihan yhtä puomia laukassa. Sen jälkeen meillä oli kaksi ristikkoa ympyrällä, jota tulin molemmista suunnista aina ympyrällä. Heppa oli aivan innoissaan ja kuumui jonkin verran, mutta pysyi kuitenkin käsissä. Tultiin siis oikeastaan ekaa kertaa kahden esteen tehtävää ja sain hyvin kontrollin välissä. Tosin kun otin hiukan enemmän kiinni heppa jäi laukkaamaan paikoilleen ja vaihteli laukkoja. Lopuksi laukattiin vielä isoa laukkaa maneesia ympäri eteenalas ja heppa oli todella kiva ja rentoutunut. Siitä kyllä huomaa että se nauttii, vielä kun ratsastaja tajuaisi jotain esteistä eikä tumpeloisi koko ajan.

Tänään tehtiin kevyt treeni ilman kannuksia tai mitään. Heppa oli todella rento ja ehkä hieman liiankin rauhallinen. Laukka oli kivan rentoa ja pyöreää, huomasi, että se on saanut eilen tehdä sen lempipuuhaa ja muutenkin saanut paikkoja auki isolla laukalla. Huomenna tulee taas valitettavasti vapaapäivä, mutta sunnuntaina tehdään luultavimmin kunnon koulutreeni. Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti