tiistai 9. syyskuuta 2014

Hevosen ratsastusvarusteet!

Heippa, ajattelin nyt tehdä tällaisen varustepostauksen. Ajattelin esitellä teille Kallen ratsastusvarusteet. On mielestäni kivempi tehdä varustepostaus osissa, sillä muuten tulee niin paljon tavaraa kerralla.

Aloitetaan Kallen satuloista. Kallella on aika hankalan mallinen selkä ja lisäksi se muuttuu tällä hetkellä koko ajan, joten saa koko ajan olla testaamassa onko satula sopiva. Tällä hetkellä satula olisi ihan hyvä ilmankin karvaromaania, mutta se on siellä vähän niinkui varmuuden vuoksi, sillä Kalle on todella herkkä jos satula hiemankin painaa jostain. Tällä hetkellä se ainakin liikkuu tämän koulusatulan kanssa hyvin, vaikka se ei ihan täydellinen olekkaan. Satulana siis Albion SKL 17,5' ja leveys Mediumwide. Tämä satula tuli Kallen mukana, kun se ostin. Satula on ihan tummanruskea, vaikka kuvassa näyttääkin mustalta. Itse tykkään istua tässä satulassa ja tukee juuri sopivasti, muta
kuitenkin niin, että siinä on helppo liikkua ja istua.
Tämän satulan alla siis mattesin tavallinen romaani. Meillä oli myös täytepaloilla sama romaani, mutta oli jotenkin liian paksu, joten myin sen pois. Meillä on myös hööksistä ihan karvaton romaani, jonne on mahdollista saada eteen ja taakse palat, joka olikin koko talven Kallella käytössä.
Satulavyönä meillä on eric le tixerantin kouluvyö (50cm) ja jalustimina tollaset kevyet muovijalustimet, joista tykkään todella paljon.

Estesatula on lähes uusi Wintecin 500 estesatula newtan värillä. Satula on siis synteettinen ja ilmatopattu, josta saa itse vaihdettua täytteitä lisää tai pois toppauksista ja lisäksi kaaren vaihto on helppoa. Meillä kaarena muistaakseni sininen eli mediumwide ja lisäksi lapakuoppien kohdalla täytepalat toppauksien alla, jotta satula saatiin istuvaksi. Lisäksi mulla on ollut vielä edessä ohut pintelipatja, jonka voisi kyllä ottaa jo poiskin. Nyt kun satula on jo hieman käytetty on se muokkaantunut hyvin ja hevonen liikuu siinä hyvin ja mielellään. Estesatulaa ostaessa en halunnut mitään kallista satulaa, sillä Kallella hypätään harvoin ja silloinkin usein pieniä, mutta koulusatula siihen ei kuitenkaan käynyt, sillä Kalle hyppää välillä isosti ja ottaa helposti nokkiinsa. Lisäksi tekee hyvää mennä välillä toisellakin satulalla ainakin sillon kun tuntuu, että hevonen ei toisen satulan kanssa liiku kunnolla, niin on hyvä vaihtaa satulaa ja kokeilla josko satulassa on se vika. Usein käytämme estesatulaa pienillä esteillä, puomeilla ja sillon kun vaan humputellaan ympäri maneesia, sekä joskus maastossa. Estesatulassa meillä hööksin tummanruskea panssari (Meillä ei tavallista vyötä, koska panssarilla satula pysyy paremmin paikallaan). Usein estesatulassa meillä myös panssarin kanssa samaan kuuluva rintaremmi martingaali, tosin martingaali harvoin käytössä.
Jalustimina tällä hetkellä ihan normijalustimet, mutta haluaisin sille samanlaiset kuin koulusatulassakin, mutta tummanruskeana.
Seuraavaksi Kallen satulahuovat:
Vihreä eskadronin kouluhuopa taaimpana, jacsonin musta "samettipintanen" kouluhuopa, etumaisena musta/harmaaksi haalistunut horzen kouluhuopa. Nämä huovat eivät ole juurikaan käytössä, mutta hyvä varahuopia.
 Seuraavaksi meidän ainat estehuovat, eskadronin ihana lila ja sininen huopa.

 Seuraavaksi hööksiltä sinen kouluhuopa johon löytyy myös korvahuppu, sekä b-vertigon sininen kouluhuopa,
 Sitten mun suosikki kouluhuovat eli schockhmöhlen lähes suklaan ruskea huopa ja hööksin blingi huopa harmaana, jossa siis blingejä reunassa.
 Sitten myöskin vähemmällä käytöllä olevat punanen kouluhuopa, johon samaansarjaan on myös ratsastusloimi, sekä kiva wprofilen paksumpi huopa, joka on todella kiva mutta jostain syystä tullut tosi vähän käytettyä.
 Viimeisimpinä myöskin suosikkihuopia, hööksin metsänvihreä lähes harmaa kouluhuopa, sekä equilinen vaalea yleishuopa, jota käytän molemmissa satuloissa.

Sitten vuorossa suitset:
Alla olevia suistia käytän eniten. Suitset ovat hööksistä gold medalin suitset, jossa pyöröommellut poskihihnat, sekä blingi otsapanta ja pehmustettu niska. Turparemminä näissä käytössä remontti, sillä Kalle toimii sillä parhaiten ja on rennoin. Suitsissa mukana tuli myös pullback paksuturppis, jota käytän harvoin. Kuolaimina joko nämä oliivikolmipalat 13,5 tai tavalliset kolmipalat. Hyvät ja pehmeät perussuitset, tosin toivoisin niskahihnan olevan enemmän muotoiltu.

Esteillä ja muuten välillä sileällä Kallella on tavallisella turpiksella olevat suitset kolmipalalla tai esteillä välillä pelhamit kahdella ohjalla (joskus myös maastossa). Nämä suitset ovat kivan kevyet ja jotenkin muutenkin tykkään niiden yksinkertaisesta ulkonäöstä.

Tässä vielä pelhamit ja seuraaviin suitsiin vaihtoehtonen otsapanta.

Viimeisimpinä suitsina meidän "kanget", jotka on siis tehty nyt ylimääräisellä niskahihnalla, koska kankisuitsia en ole ostanut. Kankikuolaimina, meillä tavalliset kolmipalat ja suorakanki lyhyellä varrella, jotka molemmat aika ohuita, koska Kallella on pieni suu. Koot 13 ja 12,5. Näihin suitsiin löytyy myös tavallinen musta otsapanta ja nyt ostin hevoselle uudet mustat ohjat näihin ja vielä tarttisi kankiohja ostaa. Nyt paikalla kahdet tavalliset ruskeat ohjat. Nämä suitset myös välillä käytössä ilman kankiakin ja ovat toimineen meillä myös parempina kisasuitsina (niissä kaikissa 2:ssa).

Kallella on on yleensä aina ratsastaessa kaikissa jaloissa joko suojat tai pintelit. Kävellessä ja todella kevyinä päivinä en yleensä laita mitään, jotta hevonen ei liikaa totu suojiin. Talvella käytössä myös etujaloissa bootsit, joista geran ruskeat ja paremmat tällä hetkellä hukassa.
Koulusuojina meillä on edessä jacsonin vanhan koulusuojat ja takana uudet hööksistä ostetut karvasuojat. Usein käytän myös pinteleitä varsinkin talvisin, kun haluan, että jänteet lämpeävät kunnolla. Käytetään yleensä noita mustia, joissa kätevät tarrat ja ovat todella sopivan kokoiset. Välillä myös eskadronin pitkät pintelipatjat, jotka on enemmän ollut satulan etuosan alla nostamassa satulaa lapakuopista, mutta joskus myös ratsastaessa.

Pinteleitä meillä on 4 erit. Pääasiassa käytän joustopinteleitä, joita meillä beiget ja mustat. Näiden käärimistä on pitäntyt harjotella jotta ne eivät mene liian kireälle tai epätasaisesti, mutta siisteimmät käytössä ja pysyvät hyvin paikallaan.

lisäksi meillä on ruskean schockemöhlen fleecepintelit, sekä equilinen jotkut puuvilla/villapintelit, joiden materiaalia en tarppaan tiedä, ei kuitenkaan juurikaan veny, Nämä pintelit meillä harmaana.

sitten vielä meidän normisuojat/este ja maastosuojat. Näitä käytän ehkä eniten jokapäiväisissä ratsastuksissa.
Takana usein eskadronin ihan perus hivarit, sillä zandonan suojat ostin hevosmessuilta ja ne on eriparia, toiset siis superiorit ja toiset carbon airit. Suurta eroa niillä ei juurikaan ole, mutta muutenkin kääntyvät helpolla Kallella. Eskat on ihanan helppokäyttöiset ja muutenkin hevoselle sopivat, tosin hiekkaa menee jonkin verran suoja sisälle.
Edessä vaihdellen joko vanha eskan maastosuojat tai uudemmat ja paremmat zandonan superiorit, jotka ovat kyllä todella hyvät. Eskat on enemmän "rymyämiseen" ja zandonat edustukäyttöön. Kuvassa vielä kulahtaneet bossen butsit, jotka välillä edessä käytössä, useammin kuitenkin en toiset geran, siis hokkiaikana.
Mitäs piditte ja mitkä on teidän lempivarusteita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti