sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Kuuma Kalle, kankia ja Suvi kokeilemassa

 Kalle joutui taas töihin eilisen vapaan jäljiltä. Suvi tuli pitkästä aikaa Kallella ratsastamaan, mutta päätettiin jo etukäteen, että menen ekaksi jotta tiedetään millasella päällä hevonen on. Heti alusta asti huomasin, että hevonen kävi aika kuumana ja energisenä, mutta muuten oli kyllä ihanan herkkä. Hevonen jaksoi tosin välillä vähän kyttäillä ja vähän sätkyili muutamia kertoja. Hevosella oli siis taas kanget testissä ja otti sitten ehkä niistäkin vielä vähän kipinää. Ravailin aluksi ihan isolla kasikolla hevosta vaan rennoksi ja aktiiviseksi. Kun heppa kulki ravissa ihan ok, aloin tulla lävistäjää väistöillä. Kalle väisti ihan ok, mutta on se parempi ja tasaisempikin ollut.

 Verkan jälkeen kokosin hevosta hieman enemmän ja taivuttelin sitä myös jonkin verran ulos, jotta saan lavat auki. Heppa oli todella herkkänä, mutta oikeen kiva muuten. Hetken tehtyä ravissa töitä, otin laukkaa. Hevonen nostaa tällä hetkellä laukan hiukan liiankin helpolla ja ei saa kun hiukan siirtää istuinluuta tai ehkä vaan ajatella laukkaa niin hevonen nostaa sen jo. Tänään laukka nousi heti ekasta kerrasta hyvin, eikä tietoakaan että laukka tippuisi alas. Jos olisi hiukankin nostossa laukkaa pyytänyt enemmän tai suuremmin, olisi luultavasti hevonen lähtenyt aika vauhdilla.
 Laukka oli kuitenkin kivaa ja se oli kevyt ja pehmeä laukassa. Tein muutamia siirtymiä ja heppa teki ne superhyvin. Sanoin rauhallisesti äänellä siirtymissä aina että ravi ja lyhensin laukan todella lyhyeksi ennen siirtymää ja heppa tekikin todella tasapainoisia siirtymiä. Hyvä poika!


 Laukassa ja laukannostoissa hevonen hieman kuumui lisää, joten laukan jälkeen ratsastelin vielä ravissa niin kauan, että hevonen oli hyvin ohjan ja pohkeen välissä eikä pyrkinyt juoksemaan alta pois. Kun sain hyvän pätkän keventelin vielä hetken, jonka jälkeen vapaat ohjat. Sen jälkeen olikin Suvin vuoro hypätä selkään. Suvi ei juurikaan ole Kallella mennyt kun viimeisimmillä kerroilla Kalle vähän testaili ja Suvi lensi ales. Aloitettiinkin ihan kevyestä ravista. Heppa oli ihan ok eikä suurempi ongelmia. Oikea laukkakin sujui hyvin, tosin hevonen nosti laukkaa taas hieman hätäseen ja Suvi sanoikin ettei aina edes kerennyt pyytämään laukkaa, tosin Kallella tällä hetkellä jo pelkkä ajatus laukannostosta riittää. Nostot ja siirtymät oli kuitenkin tasapainoisia. Sen jälkeen olikin vasemman kierroksen suunta joka on Suville vaikeampia. Jostain syystä Kalle otti vähän turhaa kipinää ja lähti vähän pomppimaan. Otettiin takaisin raviin, josta käynti. Kun Suvi yritti lähteä ravamaan ja hevonen jälleen hyppimään ja pomppimaan. Suvi kuitenkin pysyi rauhallisena ja jäi työstämään käyntiä niin kauan, että hevonen rentoutui. Laukkaa ei sitten enää otettu, jotta ei hyvä kokemus muutu huonoksi.

Jatkettiin vielä loppuravit, jossa Suvi uskalsi taas pyytää Kallelta ja ratsastaa sitä. Kalle olikin todella kivan näkönen loppuraveissa. Liikkui Kalleksi isosti ja oli muutenkin rento. Kaikinpuolin siis ihan ok ratsastuskerta, vaikka hevosella oli vähän virtaa ja muutama kanihyppelykin tuli, mutta eipä se niin kummallista sillä vapaa ja superkevyt päivä takana ja lisäksi pitkästä aikaa taas joku muu kuin minä tai Tiina selässä. Suvikin oli lopulta ihan tyytyväinen, etenkin että pysyi rauhallisena, heppa liikkui hyvin, eikä tippunut:)


 Hassua Kalle näyttää seuraavissa kuvissa siltä kun sillä olisi melkein vatsaa ja peppukin lihaksikkaalta, kumpa se oikeastikkin olisi tämännäköinen. Kuvat olivat tänään aika huonolaatuisia, sillä maneesissa oli todella haastava kuvata, koska aurinko paistoi suoraan ikkunoista, joten jouduin paljon kuvia hylkäämään, vaikka hevonen niissä kivalta näyttikin.


Huomenna menenkin taas hoitamaan aamutallia ja Kalle pääsee liikkeelle heti aamusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti