maanantai 22. syyskuuta 2014

Voihan epäpuhtaus sentään!

Lauantaina juoksutin Kallen sivuohjilla. En viitsi ilman sivuohjia Kallea juoksuttaa, sillä se riehuu usein paljon ja maneesin pohja ei oikeen tykkää. Lisäksi sitä on vaikea saada siitä rauhottumaan. Kävelytin hevosen aluksi, jonka jälkeen laitoin ohjat paikallen ja otin hepan ympyrälle. Aluksi Kallen normaaliin takaan se ravasi todella hitaasti. Hetken siinä hölköteltyä vaadin siltä kuitenkin enemmän ravia. Heppa näytti kyllä hyvälle kun teki hieman enemmän töitä. Otettiin vielä laukkaa ja muutama ravi-laukka-ravi siirtymä, joissa heppa kuunteli todella hyvin. Sen jälkeen suunnanvaihto, jossa aluksi ravia, joka oli alusta asti hyvää. Kohta otettiin vielä laukkaa toiseen suuntaan, jossa Kalle teki pienen hypyn, mutta lopetti heti kun huomasi että sivuohjat estää pahimmat riekkumiset. Heppa oli koko juoksutuksen ajan todella kiva ja kuunteli. Hyvä poika!Eilen suunnattiin Suvin kanssa tallille (siis mun valmennettava Suvin). Tarkoitus oli että menen itse ekaksi hetken Kallella pellolla ja sen jälkeen siirrytään maneesiin ja Suvi menisi ekaa kertaa yksin Kallella. Suvihan ei siis ole kun muutaman kerran istunut selässä, mutta oikeen ratsastanut ei juurikaan ole. Lähdetiin pellolle, jossa hevonen oli todella levoton johtuen hyttysistä. Heppa oli aika hermostuneen oloinen ja potki, huitoi hännällä ja muutaman kerran vähän säntäili, kun yritti saada ötököitä pois. Tulin sitten alas selästä katsomaan mitä siellä vatsan alla on, kun hevonen potki todella hermostuneesti. Eihän siellä ollut kun muutamia hyttysiä. Päätettiin lähteä maneesiin, koska hevonen ei selvästikkään ollut mielissään ulkona. Maneesiin mentäessa heppa oli hieman hermona, mutta maneesiin päästyä se rauhottui. Menin takaisin selkään ja olin aikovinani aloittaa ravaamisen. Muutaman askeleen jälkeen jo huomasin että sehän ontuu, joten tulin alas heti. Laitettiin Suvi selkään jotta Kalle pääsi kuitenkin kävelemään ja näin itse paremmin.
kiukuttaa kaikki pikkuörkit

Muutama askel nätisti

Kunnes hermot palaa kokonaan


Aluksi minusta heppa käveli ihan ok, mutta todella rauhassa. Suvi otti muutamia pysähdyks ja käyntisiirtymiä. Pyysin hieman enemmän käyntiä, jolloin epäpuhtaus näkyi myös käynnissä. Suvi tuli alas selästä, otettiin pintelit pois ja satula pois ja jatkettiin kävelemistä. Se selvästi varoi toista etujalkaa. Jalassa ei kuitenkaan ollut missään nestettä tai haavaa eikä ollut kuuma mistään kohtaan. Hetki kävelytettiin ja sen jälkeen vietiin hevonen talliin, jossa kylmetettiin toinen etujalka kunnolla. 


Tänään hoidin aamutallin. Tarkotuksena oli hetki kävelyttää Kallea ja katsoa miten se liikkui. Ei kyllä päästy kävelemään kun hetki, kun Onni riehui niin paljon tarhassa. Minusta hevonen kuitenkin käveli paremmin, joten se pääsi takaisin tarhaan syömään. Vein heinää kahteen kasaan eripuolelle tarhaa, jotta se hieman kävelisi itsekseen. Huomenna taas katsomaan ja toivomaan että heppa olisi puhdas. Jos se on nii menen ihan kevyesti ratsastamaan tai sitten juoksuta sen. Jos vieläkin epäpuhdas jatkuu kävelyttäminen.

Video tässä vielä eilisestä könkkäyksestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti