perjantai 19. syyskuuta 2014

Heppasen kuulumiset!

Nyt olis vuorossa taas vähän hevosen kuulumisia, sekä päivitystä Lucan tilanteesta. Aloitan nyt pikaisesti Lucasta. Uusi kohtaus tuli siis keskiviikkona, joka oli kuitenkin lievä sillä meni kokonaan ohi noin minuuttissa ja koira sen jälkeen lähes normaali. Soitin kuitenkin eläinlääkärille ja saatiin aika torstaiseksi. Eläinlääkärissä koiralta otettiin verikoe, jotta saadaan poistettua mahdolliset maksa ja munuais viat. Verikokeissa kaikki arvot olivat kohdallaan, joten niistä ei mitään löytynyt. Juteltiin myös että Luca on aika huono syömään etenkin aamuisin ja päätettiin vielä kokeilla saada se syömään aamuisin ja lisäksi saa mahahoitolääkettä, jotta mahdolliset kipukohtauksen aiheittajat voidaan sulkea pois. Luca sai molemmat kohtaukset meinaan päivällä pitkän syömättömyyden takia. Nyt ei siis ainakaan vielä epilepsia lääkitystä aloitettu, koska jälkimmäinen kohtaus oli niin nopeasti ohi. Tilannetta tarkkaillaan edelleen ja mikäli kohtauksia alkaa tulemaan vielä, antaa eläinlääkäri puhelimen välityksellä reseptin, koska verinäytteet on nyt jo otettu. Luca on nyt ollut oikeastaan ihan normaali oma itsensä ja touhunut kaikkea mielellään. Mun oma pikku ADHD :D


Luca mennyt seläntaakse ja yrittää kauluksesta ulos, Hölmö!

Sitten vuorossa niitä Kallen kuulumisia. Kalle oli siis hieman hankala maanantaina ratsastaessa. Alkuun kaikki meni suht hyvin, kun mentiin vaan eteenalas verkkaa. Otin ekan laukan joka sujui hyvin. Sen jälkeen hevonen olisi halunnut vaan laukata. Hevonen meni sellasta jännittynyttä miniravia lähes siis pomppii paikallaan ja vetää turvan ryntäisiin kiinni. Koska hevonen oli taas hankala päätin jatkaa paljon ravi ja käyntityötä, jotta hevonen ei ennakoi laukkaa liikaa, jota ollaan nyt treenattu. Aluksi oli vaikea saada hevosta rentoutumaan ja venyttämään sekä kulkemaan ihan vaan eteenpäin. Tein muutamia väistöjä, mutta hevonen oli aika pohjetta vasten, joten otin käyntiin, jossa tein takareita, jotta saan hevosta paremmin takajaloille ja kuuntelemaan. Muutaman toiston jälkeen se teki ihan ok:sti joten jatkoin ravissa töitä. Kun heppa ei enää ennakoinut otin vielä hieman laukkaa, jossa heppa oli ihan ok ja sen jälkeen loppuverkat. Heppa oli koko ratsastuksen ajan vähän hermostunut ja en saanut sitä oikeen läpi ja rentoutumaan. Jostain syystä se on aina aika kauhea jos sillä menee joku muu, Tiinan jälkeen se on aina sitten taas hyvä. Se taitaa vaan tykätä rutiinista ja tutuista ratsastajista.

Tiistaina vähän jänskätti, että onko hevonen vielä hankala. Tein ihan perusjuttuja, enkä mitään vaikeaa. Heppa oli tiistaina ihan erilainen kuin maanantaina. Se oli rento ja yhteistyökykyinen, eikä ennakoinut laukkaa ollenkaan, joten pääsin aika helpolla, enkä joutunut asiaota väkisin tekemään. Otin myös kannukset pois, koska tuntui, että hevonen hermostui niistä kaksi edellistä päivää vielä enemmän.

Keskiviikkona heppa sai kokonaan vapaata.

Torstaina tein Kallella vähän jo enemmän koulutreeniä, sekä myöskin laukkatreeniä, jossa kokosin ja asetin hevosta ulos ympyrällä. Se oli oikeastaan koko ratsastuksen ajan aika hyvä. Väistöt olisi saanut lähteä paremmin ja olla aktiivisempia, mutta ensi kerralla sitten.

Tänään Kalle pääsi heti aamusta töihin. Päätinkin tehdä jotain kivaa hömppä jumppaa. Kävinkin laittamassa maneesiin 6 ravipuomia, jotta päästäisiin niillä jumppamaan. Jumppailin hevosta alkuraveissa puomien yli, jotka tosin olisi voinut olla kauempana, sillä hevonen ravasi ne nyt vähän tuhan helposti. Heppa oli kuitenkin tyytyväinen koko ajan. Puomien jälkeen otin laukkaa. Laukattiin vaan ympäri maneesia eteen-alas oikees isoa reipasta laukkaa. Heppa tuntui todella rennolta ja kivalta oikeen kunnon laukassa. Toivottavasti kunnon laukat rentoutti ja samalla avasin hepan ristiselkää. Laukan jälkeen enää ravit ja loppukäynnit. Heppa oli oikeen tyytäväisen oloinen hömppä ratsastuksen jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti