torstai 6. marraskuuta 2014

Ensilumi!!


Ensilumi satoi tai siis sataa edelleen maahan. Vaikka ajokeli oli superhuono mun pikkuautolla, rakastan silti että on lunta. Harmi vaan että se taitaa aika pian sulaa pois, olisin voinut ottaa kyllä jo lumisen talven tänne ja jättää pimeän ja kuraisen syksyn.

Lumi sateen takia meninkin tänään hetipuolin tallille töiden jälkeen, sillä usein hevoset ovat riehuneet lumen tultua ja muutenkin tulevat ennen pimeää sisälle. Tallille päästyä hepat kuitenkin seisoskelivat tyytyväisinä tarhoissa, tosin kyllä ne tuli heti porteille kun lähelle käveli.
Hepat pääsivätkin sisälle syömään ja samalla laittelin märkiä loimia kuivumaan, tosin tuskin ne aamuksi kuivia on. Jokainen ovenkarmi ja kuivatusteline tuli käyttöön, sillä alimmaisetkin loimet olivat osittain kastuneet. Kun sain loimet kuivumaan laitoin Kallen kuntoon ja lähdin kohti maneesia. Ulkona oli jo aika pimeä ja maneesin lähellä ei ollut valoja. Yllätyksekseni Kalle kuitenkin oli kovinkin lunki ja käveli kiltisti maneesiin. Onneksi pohja pihalla ei ollut jäässä, joten ilman hokkejakaan ei ollut liukasta.

Maneesissa kävelytin Kallea aika pitkään ja laitoin samalla kaksi puomia maneesin keskelle ravipuomeiksi. Aloitin ihan kevyellä ravilla ja keskityin, että hevonen liikkuu ja on rento. Taivuttelin sitä aika paljon, jotta hevonen vetristyi kunnolla. Verkkaravin jälkeen otin laukkaa molempiin suuntiin kevyessä istunnassa ja heppa oli todella kiva. Laukkojen jälkeen tulin puomeja aina loivan kiemurauran keskellä. Tehtävän tein harjotusravissa ja kiemuraura tultiin rauhallista ravia, jonka takia puomeilla hevonen joutui työntämään kunnolla, Kalle teki tehtävää tosi hyvin ja yhteistyöhaluisesti. Muutaman kerran hevonen kolautti vähän puomiin ja lähti juoksemaan alta jolloin otin käyntiin siirtymän ja heppa oli jälleen kontrollissa. Aina päädyissä vielä laukkaympyrät aika koottua laukkaa. Tämän jälkeen vielä loppuravit ja käynnit maastakäsin. Tallissa jalkojen pesu ja pieni kuivatteluhetki, porkkanajumpat ja iltaruuat hepoille. Sinne ne jäi tyytyväisinä syömään heiniään.

Heppa oli kyllä todella kiva ja yhteistyöhaluinen ratsastaa. Se ei kertaakaan ollut vahva tai ei olisi kuunnellut minua, JES!. Se on nyt jo kaks päivää ollut kunnon läpiratsastuksen jälkeen todella kiva ja rento. Huomenna vielä jatketaan hommia ja lauantaina hevonen saa vapaata, sunnuntaina sitten taas jumppaillaan. Huomenna meille tulee vielä kengittäjäkin päivällä.
Maneesin pihavaloa menossa sammuttamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti