perjantai 14. marraskuuta 2014

pientä puomi/kavalettijumppaa

Alotetaan nyt kuitenkin muista liikutuksista. Keskiviikkona hevonen oli vapaalla, koska olin jouluostoksilla. Rakastan joulua ja odotan, että se tulisi nopeammin. Lisäksi mulla on pitkästä aikaa jouluna lomaa/lomautus ja samalla olen ensimmäistä kertaa elämässäni lomautettuna. Jospa olisi siis joulunaikana aikaa viettää enemmän hepan kanssa.

Noo mutta nyt hevosjuttuihin. Torstai aamulla heräsin kauheessa flunssassa. Ajattelinkin flunssan tulleen huonoon vaiheeseen, sillä hevosella juuri vapaata ja ollut muutenkin niin energinen, että miten jaksan sen ratsastaa. Menin heti töiden jälkeen tallille ja hain hepat sisälle. Hevonen oli jo sisällä rauhallinen. Laitoin sen kuntoon ja suuntasin maneesiin. Aluksi hevonen sai liikkua juoksutuksessa, jotta jos se on kauhean virkeän ei mun kipeenä tarttisi yrittää väsyttää sitä. Sen jälkeen menin selkään. Heppa oli aika kiva edellisiin päiviin verrattuna. Se ei yhtään kiukutellut, tosin ei se ihan täysin kuulolla ole ja kulje ihan niin kuin haluaisin, mutta parempaan päin koko aikaa. Jumppailin sitä ja tein paljon siirtymiä. Heppa oli jälleen ratsastuksen jälkeen aika hikinen, joten tallissa kuivattelussa meni aika kauan. Eipä haitannut, sillä tein iltatallia ja jätin yöksi fleecevuorellisen loimen, sillä hevonen oli jostain vielä hieman märkä.
Vanhoja kuvia, koska uusia ei oleTänään tein aamutallin ja ratsastin Kallen aamuhommien jälkeen. Laitoin hepan käytävällä kuntoon ja hevonen oli ihan hermona. Laitan Kallen nykyisin aina karsinassa, jotta se saa ennen liikuntaa hieman syödä heinää ja näin yritän estää vatsaongelmia. Nyt kuitenkin hevonen oli jo syönyt, joten otin sen käytävälle. Heppa oli kauhen jännitynyt ja vatsa meni heti löysälle, heppa myös vähän tänttäröi ja heilutti päätä, mutta rauhottui kuitenkin kun tajusi, että mitään ihmeellistä ei ole tapahtumassa. Tänään heppa saikin estevarustuksen päälleen pitkästä aikaa. Olin käynyt jo ennen laittamassa maneesiin ravipuomitniin, että aina 3 ravipuomia peräkkäin-20m väli- 3 ravipuomia. Ravipuomien välit olivat erimittaiset, sekä yhden ristikon ja laukkapuomin.
Suvi ja Kalle viime kesän lopulla hyppelyitä

Aloitin tulemalla ravipuomeja, jotka hevonen teki hyvin. Hevonen oli muutenkin todella kiva. Se oli rento ja todella kuulianen, joten reagoi hyvin apuihin. Sen jälkeen otettiin rentoa laukkaa ja tultiin yksittäistä puomia muutaman kerran laukassa. Annoin hevonen laukata aika isoa reipasta laukkaa, sillä haluan aina ottaa sitä todella lyhyeksi. Nyt paikatkin osui hyvin paikalleen, kun annoin hevosen laukata paremmin. Lopuksi tultiin vielä ravilähestymisellä ristikkoa. Heppa oli todella innoissaan, mutta samalla kuunteli hyvin, eikä tehnyt tyhmyyksiä. Vielä loppuravit, joissa hevonen todella tyytyväisen oloinen, kun pääsi edes hiukan tekemään muutakin kuin vääntämään koulua. Enempää en viitsinyt mennä, koska olin yksin tallilla, joten jos kuitenkin sattuu jotain, ei ketään ole auttamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti