perjantai 21. marraskuuta 2014

Parasta talvessa!


Ohjeet löydät Blogitallin sivuilta

Nyt pitäisi siis kertoa lempijuttuja talvesta kuvin ja sanoin. Vähän harmittaa, että Kallesta ja musta ei talvella ulkona ole kuvia otettu, sillä viime talvena ei lunta ollut oikeastaan kertaakaan, joten mentiin koko talvi lähes maneesissa, eikä kivoja lumikuvia saatu.

Kesä on ehdottomasti mun mielestä kivempaa aikaa, mutta rakastan myös talvea. Talvella voi tehdä monia juttuja, jotka ei kesällä ole mahdollista!

Parasta on, kun on...

Lunta ja kaunis auringonpaiste ja saa...


Ratsastaa ja kirmailla lumihangessa.
Lumi on ehdottomasti mun lempparielementti talvella. Pitkä ja pimeä talvi on hirveän raskas, jos ei ole lunta. Lumi tuo ihanaa valoa pimeimpään aikaan. Lisäksi lumessa on hevosen kanssa ihana kirmailla ja tehdä kunnon hankitreenejä, harmi vaan, että täällä rannikolla hanget on yleensä aika kehnot. Lisäksi lumi kaunistaa luontoa ihan hirveästi. Ei voi olla kauniimpaa kuin lumiset puut, puhdas hanki ja aurinko!

On myös ihanaa....

Kun on lunta ja pikkupakkanen. 
Maa on silloin kuivaa ja puhdasta. Ei ole ötököitä ja hevosten ei tarvitse juosta niitä karkuun. Saa siis nauttia heinästä ihan rauhassa kauniissa pakkassäässä. Harmi vaan ettei ilma aina ole ihan tällainen talvella :P

Talvella on kivaa käärityä paksuihin villafiltteihin maastokävelyille.

Kuvassa Suvi ja Kalle viime talven alussa.

Loppuun vielä pakko laittaa muutama koirakuva. Cassu rakasti temmeltää hangessa ja rakasti kylmää ilmaa. Mikään ei ollut hauskempaa kuin kunnon noutoleikit lumihangessa.

 Etenkin kevätauringossa, on hangenkanto ihan sairaan kiva. Luontoon tulee kivoja uusia lenkkeilyreittejä, kun pelloilla ei ole vaan kuraa ja viljelyksiä, vaan pääsee kunnon hangenpäällä tallustamaan.
En haasta ketään mukaan, mutta kaikki ketkä tämän lukevat ja haluavat haasteen tehdä, niin siitä vaan!

2 kommenttia:

  1. Ihanan isot pellot teillä ratsastukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin on, vielä kun olis vähän kuivempaa tai lunta että siellä pääsis menemään. Tila ei kyl lopu kesken:)

      Poista