perjantai 28. marraskuuta 2014

Puomitreeniä!

Torstai illalla laitoin meille vihdoinkin puomeja, pidin siis suunnitelmista kiinni kerrankin. Laitoin kolme ravipuomia molempiin suuntiin lävistäjälle, eli pystyttiin tulemaan ravipuomit kasikolla. Toiset 3 ravipuomia oli hieman pidemmillä väleillä ja toiset hieman lyhyemmillä väleillä. Se lisäksi laitoin 3 yksittäistä puomia maneesiin.
Aloin heti verkkaamaan kevyessä ravissa puomien yli. Annoin hevosen liikkua koko ajan aika lailla niin miten se itse haluaa. Pidin vaan huolen, että se liikkuu eteenpäin. Kertakaan ei protestoitu ja hevonen meni ihan innoissaan puomeille ja teki puomit todella hyvin. Ravin jälkeen otin yhden kierroksen ravia ympyrällä, jossa hevonen kerran lähes stoppasi, mutta päästiin liikkeelle samantien. Nostinkin laukan ravien jälkeen. Aluksi laukkasin kierroksen verran, jonka jälkeen aloin tulemaan puomia molemmilla ympyrän sivuilla. 

Kalle oli todella innoissaan. Yleensä yritän itse katsoa ja sovittaa askelta, mutta torstaina annoin sen oikeastaan vaan laukata. Paikatkin osui hyvin, sillä laukka pyöri kunnolla. Muutamia kertoja jouduin hieman ottamaan kiinni, kun vauhtia alkoi tulla vähän liikaa. Heppa oli ihanan herkkä, vaikka kuumui ja innostui, sillä heti kun otin hiemankin ohjasta kiinni, hevonen tuli hyvin takaisin ja takajalat oikeen tuli hevosen alle ja yläpää nousi. Tein muutamia nostoja laukkaa, jotka sujuivat hyvin. Molempiin suuntiin tehtiin aika pitkään puomeilla töitä ja hevonen alkoikin venyttämään lopulta laukassa todella hyvin, kun puomit jätettiin pois. Sen jälkeen vielä loppuravit ravipuomien yli kasikolla. Heppa oli vieläki aika innoissaan ja välillä "ampaisi" vähän turhankin reippaasti ravipuomeille. Onneksi Kalle on puomeilla hyvä ja saa silti nopeastikkin rytmiä muutettua.

Ihan lopuksi ravailin vielä ilman puomeja muutaman kierroksen ja heppa oli varsin tyytyväinen itseensä. Pitkän loppukäynnit vielä, sillä pojalle tuli jopa hiki. Tallissa heppa sai paljon herkkuja ja loimet päälle, jalkojen pesu ja iltaruuille. Olin kyllä todella tyytyväinen pikku poikaani. Ei se vissiin ainakaan kipeä ole, sillä heti kun muutaman puomin viitsi kantaa, ei kiukuttelusta ollut tietoakaan. Olen entistä varmempi, että se on kyllästynyt kouluratsastukseen maneesissa. Viime vuonna samoihin aikoihin oli vielä enemmän ongelmia, mutta en uskaltanut lähteä niitä ratkomaan, koska hevonen oli niin hankala, ettei tullut mieleenkään lähteä maastoon tai laittaa puomeja ja esteitä.

Tänään jatkettiin myös ilman kouluratsastusta. Laitoinkin hevosen heti aamulla kuntoon ja suuntasimme jälleen maneesiin. Ihan varma en vielä maneesiin mennessä ollut, että mennäänkö uudestaan puomeja vai juoksutanko hevosen. Päätin kuitenkin juoksuttaa, ettei tule tehtyä kahta päivää samoja juttuja peräkkäin. Juoksutin Kallen sivuohjilla ja heppa liikkui todella kivasti. Se oli alusta asti todella elastinen ja sopivan energinen. Jopa laukoilla se ei pukittanut tai riekkunut kertaakaan, vaan kuunteli ja teki hyvin hommia. Lopussa molempiin suuntiin se venytti oikeen hyvin ylälinjaa ja työnsi samalla todella hyvin takaa. Vielä kun saataisiin samanlaista irtonaisuutta ja työntöä takaa ratsastuksissa, niin heppa olisi hieno. Juoksutuksen jälkeen hepat pääsivätkin ulos ja minä siivosin ja laitoin tallin kuntoon. Huomenna en vielä ole varma, ratsastanko vaiko onko Kallella vapaata, sillä lähdetään jouluostoksille.
Tuli omatkin kengät ja chapsit pestyä. On niihin jo jonkin verran kulumaa tullut, mutta on ne kyllä todella hyvätkin:)

Vähän rakennetta tällä hetkellä. Takapää tosin aika paljon korkeemmalla mitä etupää on, sillä ei oo ihan noi takakorkea. Massaa on kuitenkin jo aika kivasti.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti