perjantai 7. marraskuuta 2014

#201 Tallipäivä

Ajattelinpa tällä kertaa kertoilla teille enemmän mun aamutallipäivistä! Kuviakin sain tänään muutaman napattua, joten saatte nyt jotain uusia kuvia, vaikka ei ratsastuskuvia olekkaan.

klo 8.00
Hevosille aamuheinät, jonka jälkeen vien tarhoihin vedet ja teen yleensä lisärit valmiiksi, nyt ne oli jo valmiiksi tehty joten ei tarvinnut niitä tehdä. Vein myös tarhoihin hieman heinää, koska ajattelin viedä hevoset hieman normaalia aikaisemmin ulos, kun oli niin kiva ilma, vaikka aurinko ei paistanutkaan.klo 9.00
Hepoille loimet päälle ja kaikki pihalle.
klo 9.15
alkaa tallinsiivous, siivoan karsinat, kuivitan ne ja laitan heinät, sekä lakaisen käytävän. Yleensä tähän menee noin 45minuuttia, joten hommat oli valmiina klo 10.00, jonka jälkeen vein hieman heinää hepoille.

klo 10.15
Normaalisti menen tässä vaiheessa ratsastamaan tai sitten olen jo liikuttanut aamulla, nyt kuitenkin lähdin käymään Raisiossa ja Turussa, joiden ostoksista saatte seuraavassa postauksessa.

11.40
takaisin tallilla. Haen Kallen sisälle ja laitan sen kuntoon. Suunnataan kohti maneesia.

12.00
Alkukäyntejä tehdään

12.10 Aloitan juoksuttamaan pojat sivuohjilla. Kalle oli koko juoksutuksen todella kiltsi ja liikkui hyvin. Ei edes yhtä pukkia päästänyt vaan teki juuri niin kuin halusin.Liikettä irtoaa jo aika hyvin, laukasta en saanut oikeen kuvia, enkä oikeasta kierroksesta, sillä liinan päässä oli vaikea kuvata samaan aikaan. :D

klo 12.30
Alotetaan loppukäynnit maastakäsin

Näytän teille kieltä :P
Muutama video juoksutuksesta, niissä näette, että hevonen on aika rauhallinen, eikä riehu yhtään ja liikkuu muutenkin todella rauhallisesti:)

klo 12.40
Tallissa takaisin, hepalta varusteet pois ja hetki loimen alla ja odotellaan kengittäjää

klo 13.00
Kengitys. Aloitetaan takapäästä, koska se on hevoselle vaikeampia. Kalle on ihan ok:sti, hieman sitä taas jännittää, joten muutaman kerran potkasee jalan pois. Saatiin kuitenkin kengät hyvin paikalleen. Laitettiin Kallelle kantahokit, sillä Kallen seuraavaa kengitys on noin 8-9 viikon päästä, jolloin ollaan jo tammikuussa ja silloin luultavasti hokkeja jo tarvitaan.

klo 14.00
Heppa takaisin pihalle, hepoille päiväheinät ja pihavalot päälle. Vielä kengityspaikan siivous, lisäreihin vedet ja ruokakuppeihin.

klo 14.15
Lähtö kotiin ja haen paketin matkalla postista ja klo 15.00 töihin.

Mitäs piditte tällaisestä vähän erilaisesta postauksesta ja muutenkin vähän erilaisista kuvista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti