torstai 5. joulukuuta 2013

Hevostelua!

Suvi ja KalleTiistaina menin aamupäivällä tallille ja Suvi tuli mun mukaan. Kalle oli juuri mennyt ulos, mutta hain sen aika pian takaisin sisälle. Sisällä se oli vähän levoton, kun oli yksin ja oli vatsa juuri päässyt ulos. Laitoin hepan kuntoon ja lähdin maneesiin. Suvi tuli katsomaan ratsastusta ja korjasi jos huomasi jotain. Aluksi Kalle oli todella hyvä ratsastaa ravissa. Se oli rento ja kuunteli hyvin, mutta sitten maneesiin ohi käveli toinen ratsukko, joka Kalle jäi kuuntelemaan. Sen suurempia se ei kuitenkaan tehnyt. Se jäi kuitenkin hieman jännityneeksi ja keskittyi helpolla kaikkeen muuhun kuin töiden tekoon.

Tehtiin muutamia pohkeenväistöjä molempiin suuntiin. Vasemmalle heppa väistö hyvin, mutta oikealle se oli hieman vaikempaa. Tultiin siis käynnissä pituushalkasijalle, josta vuorotellen molempiin suuntiin väistöt kohti uraa. Uralla siirtyminen raviin, voltti päädyssä ja hieman reippaammin pitkäsivu. Hevonen oli hiukan jänkääjä vastaa, saattoi kyllä olla, että sen lihakset olivat hieman väsyneet edellispäivien ratsastuksista, sillä se oli ratsastettu monenä päivänä kunnolla hikeen.

Tämän jälkeen otettiin laukkaa ympyrällä. Aluksi vasemmalle. Nosto oli aika huono ja hevosen takapää heitti vähän ulos ja vähän niinku potkasi, nosti pään taivaisiin ja oli vähän sen olonen, että olisi saattanut lähteä, jos ei ollut ihan valmiina. Laukattiin muutama kierron ympyrällä. Se oli ihan ok, mutta hieman sisällä kiinni. Otin vähän liikaa kiinni ja heppa siirtyi vahingossa raviin. Jatkettiin hetki ravissa, jotta hevonen jälleen rentoutuisi ja sen jälkeen vielä uusi laukannosto. Tämä nosto oli parempi, mutta ei lähellekkään hyvä.

Käytin laukan jälkeen tilanteen hyväksi, että Suvi oli tallilla ja laitoin sen laukkaamaan oikeaan kierrokseen, joka on mulle vaikemapi. Heppa oli muutenkin vähän hankalan oloinen, joten ajattelin, että Suvi saa paremmin ratsastettua sen oikealle ja näen samalla miten hevonen liikuu. Oikeaan laukanosto oli jälleen vähän heikko ja hevonen oli vähän taivaaseen lähdössä oloinen ja olisi varmasti riehaantunut, jos olisi saanut mahdollisuuden. Suvi ja Kalle laukkasi muutaman kierroksen ympyrällä. Hevonen ei ollut myöskään oikeaan niin hyvä kuin on ollut ja vähän valui, eikä ottanut kunnolla ulkopuolen tukea. Kuitenkin ihan kohtalainen oli. Suvi jatkoi vielä hetken ravissa ja hevonen yhtäkkiä rentoutui erittäin hyvin ja käytti takapäätä hyvin. Minun piti vielä mennä selkään, mutta todettiin, että on parempi kun ei mene, sillä hevonen liikkui todella huvin lopuksi ja oli ihan hiestä märkä. Lähdettiin melkein samantien takaisin talliin. Otettiin satula pois ja heitettiin fleece ja villaloimi päälle ja käytiin vielä maastossa taluttamassa Kallea. Se hieman taasn kiiruhti, mutt tajusi lopulta, että hitaammin pitää kävellä.

Kallen käynti on yleensäkin aika nopeaa ja sille on vaikeaa kävellä hitaasti, mutta pikkuhiljaa se alkaa oppimaan kuuntelemaan taluttajaa ja pysyy vierellä, eikä mene koko ajan etupuolelle.

Keskiviikkona Kalle sai vapaapäivä, koska oli edellsinä päivinä tehnyt ahkerasti töitä, vaikka ei kauhean hyvä ole ollukkaa, saattaa kyllä johtua nyt vähän vaihtuvista ratsastajista, koska olen ollu nyt aika paljon poissa. Kale on saanut vähän pompotella näitä toisia ratsastajia, eikä siltä ole ehkä ihan niin paljon vaadittu rentoa menoa, sekä reagoimista ratsastajaan. Nyt kerkeänkin enemmän menemään itse Kallella, sillä tulevina viikonloppuina ei pitäisi olla sen suurempia menoja. Kävin eilen keskiviikkona myös vähän shoppailemassa ja Kallelle ostinkin muutaman joululahjan.  Muutama videokin oli ratsastuksesta, mutta en jostain syystä saa niitä ladattua...:/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti