sunnuntai 22. joulukuuta 2013

tahmaista.. mutta silti nii ihana heppa!
Torstaina hoidin aamutalllin kokonaan ja laitoinkin Kallen aamulla ulos. Tallitöiden jälkeen heitin Kallell vaan suitset päähän ja otin liinan ja itselle hanskat käteen, sillä taluttelin Kallea joku 30-40min tallin lähimaastossa. Kalle ei ole yleensä mikään nautinto taluttaa varsinkaan maastossa, sillä se kyttäilee koko ajan joka suuntaan ja kävelee turhan reippaasti. Maneesissahan ja muutenkin normaaleissa arkiaskareissa heppa kävelee jo hyvin rauhallisesti ja pysyy ihmisen tasalla, mutta maastossa joutuu asiasta vielä vähän muistuttelemaan. Kalle oli suht rauhallinen, vaikka tuuli aika paljon ja oli muutenkin hieman myrskyisä ilma. Muutaman kerran se vähän säpsyili ja kerran vähän enemmän, kun joku naakka pti hirveän rääkäsyn ja Kalle ampas mun ohi, hyppäs hieman pystyyn, mutta heti narun kiristyttyä pysähtyi kuitenkin. Hetken heppa oli vähän jännitynyt, mutta rauhottui lopulta. Laitoin Kallen takaisin tarhaan ja vaihtdoin vaan suitset riimuun.http://www.youtube.com/watch?v=WJLJx1F8pZs


http://www.youtube.com/watch?v=McBM7lHnL08
Perjantaina ratsastin Kallella. Tein paljon jumppailu juttuja, sillä hepalla oli eilen ollut vaan kävelypäivä ja muutenkin oli selästään aika jäykän oloinen. Tein juttuja oikeastaan koko ajan ympyrällä ja meillä oli gramaanit varmuudeksi, koska Kalle saataa kevyen päivän jälkeen olla vähän hankala ja oli aika tuulinen ilmakin. Heppa kuitenkin oli ihan rauhallinen, jopa laiska. Yritin ratsastaa Kallea takaa aktiiviseksi ja muutenkin kuuntelemaan pohjetta hyvin, joka ei oikeen onnistunut. Heppa oli aika jäykkä selästä ja tuntui, etten saa sitä liikkumaan mihinkään, heppa olisikin halunnut vaan ravata pientä ravia. Edestä hevonen oli hyvä, eikä puruut kuolaimeen ollenkaa. Laukkassa heppa oli ihan super hyvä, eikä siihen selän jäykkyys vaikuttanut niin paljon. Laukan jälkeen heppa aina on hetken hieman hankala, sillä se jää nysväämään paikalleen ja menee edestä tyhjäksi. Yritin ratsastaa sitä aktiivisesti eteen ja saada se edestä pidemmäksi, mikä ei meinannut ollenkaan onnistua. Lopulta heppa kuitenkin vertyi ja oli lopulta ihan ok ja liikkui jo paremmin takapään kanssa. Kun heppa oli ihan ok ja alkoi kuuntelemaan apuja, otin vielä hetken käyntiä. Käynti on parantunut huomattavasti ja hevonen kävelee paremmin selänläpi kuin ennen ja rentoutuu muutenkin käynnissä hyvin. Muutamia videoita perjantailta. Heppa oli sillon tosi tahmanen ja jouduin käyttämään pohjetta paljon.

Eilen mentiin Suvin kanssa illalla tallille, kun päästiin talliin näin Kallen ensimmäisen kerran makoilevan karsinassa. Kalle päästi silittelemään ihan heti, eikä siltikään noussut ylös. Kun lähdettiin karsinasta heppa vasta nousi ylös. <3

Eilen Suvi meni Kallella. Tarkoituksena oli tehdä paljon laukkaa oikealle, koska se on meille vaikemapaa. Kalle oli hieman epätasainen edestä, mutta ei selvästikkään ollut muuten niin jäykkä selästä ja ravi olikin hieman parempaa kuin mitä perjantaina. Suvi teki paljon laukkaa oikealle, jossa hevonen ei välillä kuunnellut, kun se oli niin innoissaan laukkaamassa. Hyviä pätkiä kuitenkin tuli laukassa jonkin verran.

Tänään Kalle sai vapaata, sillä olin shoppailemassa ja sen jälkeen pääsin hierontaan, joten en viitsinyt ratsastaa tänää. Lisäksi nyt illalla pitäisi tulla taas joku myrsky ja varoiteltiin sähköjen menemisestä, joten en halunnut olla maneesissa silloin kun sähköt menee. Huomenna sitten uusiksi tallille ja Kalle pääsee kunnolla töihin:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti