keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Jumppailua!

Toiselta puolelta jo suojat pois:)
Tänään menin illemmalla tallille ja otin aluksi hevoset sisälle. Kalle hieman oli jännitynyt, sillä juuri kun oltiin menossa talliin, Onni riehui jotain tarhassa. Kun sain hevoset sisälle, laitoin Kallen kuntoon ja menin maneesiin. Tällä kertaa oli myös tarkoitus saada hyvin liikkuva vetreä hevonen, joka reagoi apuihin hyvin. Hevonen olikin eilistä vetreämpi, mutta aluksi aika jäärä. Jouduin tekemään aika kauan töitä käynnissä ja ravissa, jotta sain hevosen käyttämään koko kroppaa ja kulkemaan kunnolla eteen, eikä jäkittämään paikalleen. Hevonen jälleen olisi halunnut nostella laukkaa vähän väliä, mutta lopulta se ymmärsi, että se joutuu ravaamaan kunnolla. Lopulta hevonen alkoikin antamaan periksi ja alkoi kulkemaan todella kivasti ja vihdoin keskittyi ratsastajaan. Tehtiin käynnissä ja ravissa paljon väitöjä, joissa vielä rentous ja letkeys hieman vielä häviää. Väistöjen välissä jälleen kunnolla eteen.


Maanantaina Kalle sai vapaapäivän. Illalla alkoi taas tuulemaan kovaa ja oli muutenkin tosi kaamea ilma, joten olin laiska ja annoin Kallelle vapaata, sillä en jaksanu mennä tappelemaan sen kanssa maneesiin, kun maneesin pleksit ym. kolisi tuulen takia. Kävin kuitenkin illalla tallilla, kun menin Suvin ja Merkun kanssa mukaan maneesille (siis samalle tallille kuin Kalle). Kawa ja Luca oli mun mukana tallilla, ne oli ihan innoissaan kun juoksentelin muutaman kerran maneesissa niitten kanssa.  Luca vaihteeksi haukkui vähän väliä heppoja, kun ei oikeen osaa olla niiden lähellä ja Lukkia pelottaa. Kerran se meni vähän liian lähelle hevosta ja vetäsin sen takaisin, jolloin se vahingossa lensi selälleen ja toiseen silmään meni hiekkaa. Pestiin Lucalta hiekan pois ja kaikki oli jälleen hyvin. Illalla kun päästiin kotiin, pojat olivat ihan väsyneitä.


Eilen kävin ratsastamassa Kallella aamupäivällä. Heppa sai hieman normaalia aikaisemmin päiväruuat, joten pääsin ruokien jälkeen ratsastamaan. Kalle oli aika rauhallinen tallissa. Maneesissa heppa oli myös rauhallinen ja jopa hieman laiska. Ratsastin ravissa hevosta aika paljon. Tarkoitus oli, että hevonen liikkuu eteen-alas aktiivisella takapäällä. Heppa ei millään meinannut liikkua kunnolla koko kropan läpi ja oli muutenkin hieman jäykän oloinen. Kalle taas hieman kiukutteli apuja vastaan ja meinasi muutaman kerran pysähtyä, jolloin jouduin hieman enemmän käyttämään kannusta, jonka takia hevonen hieman protestoi. Lopulta Kalle kuitenkin tuli suht koht hyväksi ja liikkui jo paremmin ja vetreämmin.
Haukuttolua rankan työn jälkeen. Ainakin hieman raskasta!

Kun hevonen alkoi kuuntelemaan ja oli muutenkin hyvä ratsastaa ja reagoi hyvin otin aluksi laukkaa vasemmalle. Ensimmäinen nosto oli huono, joten nostin uuden laukan. Nosto hieman hätäinen, mutta laukka ihan ok. Otin vielä yhden noston, jossa hevonen teki jonkun pienen pukin ja yritti muutenkin paeta vähän avuilta, mutta tuli muutaman askeleen jälkeen taas ihan ok:ksi. Vasemman laukan jälkeen jatkoin oikeassa ravissa. Tehtiin oikealle paljon rentoutumise tehtäviä, väistöjä ja muutenkin keskityttiin hyvään raviin. Ihan lopuksi otettiin vielä oikea laukka, jossa hevonen oli yllätävän hyvä minun ratsastamakseni:). Lopuksi vielä loppuravit eteen-alas, rennosti eteenpäin. Tehtiin vielä ennen lopettamista kuuntelu/kontrolli tehtävä, elikkäs siirtymiä, jotta näin reagoiko hevonen apuihin heti. Siirtymisen käyntiin ja pysähdykseen oli supereita, mutta raviin siirtymöt olivat hieman hitaita, mutta lopulta tuli hyviä siirtymiä raviinkin, jossa hevonen pysyi hyvin alhaalla, eikä noussut ylös selättömäksi. Lopuksi otin vielä kumpaakin suuntaan yhet ympyrät kevyessä ravissa ja sen jälkeen loppukäynnit. Kävelin vielä maneesissa maastakäsin Kallen kanssa, jonka jälkeen mentiin talliin. Heppa sai kuivattaan olla hetken vielä ilman loimea, jolloin se otti ilon irti ja piehtaroi. Talliloimi vielä päälle ja hepoille ruuat, jonka jälkeen töihin pitämään tämän vuoden viimeisen kuntosalicircuit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti