perjantai 27. joulukuuta 2013

Kouluvääntöä...

Menin tänään heti aamulla tallille. Laitoin vaan hepan kuntoon ja mentiin maneesiin. Taluttelin hevosta aluksi hetken ennenkuin menin selkään. Kalle oli tänään selvästi rauhallisempi, eikä enegiaa ollut liikaa, kuten eilen oli. Eilinen irrottelu teki hepalle kyllä todella hyvää. Pääasiana oli tänään suora hevonen jonka piti liikkua kunnolla eteen. Tiina vähän neuvoi kun ratsastelin Kallella. Asetettiin koko ajan hevosta hieman ulos, jotta se saatiin ulko-ohjan tuelle ja sisäpohkeella hevosen lapoja ylemmäs ja aktiivisesti eteenpäin. Vasemmalle Kalle oli huomattavasti helpompi, sillä vasemmalla se hyväksyy hyvin ulko-ohjan tuen, oikealle se on huomattavasti vaikeampaa.

Sain kuitenkin hevosen menemään ihan ok:sti suoraa ja se liikkui suurimman osan ajasta kivan rennosti, mutta silti tehden töitä koko kropalla. Ratsastinkin tänään aika kauan, joku 1,5h, sillä jouduin oikeen kunnolla tekemään töitä jotta hevonen liikkui rehellisesti. Tänään Kalle ei oikeastaan kertaakaan jäänyt paikkalleen pomppimaan, vaan sain sen aika kivasti eteenpäin, ilman että se juoksee alta pois.

Laukannostoissa oli kummallisia ongelmia, sillä Kalle ei meinannut millään nostaa laukkaa (oli varmaan saanut eilisestä tarpeeksi). Vasemmalle laukan noustua laukka oli kuitenkin erittäin rauhallista ja sain laukata aika pitkälläkin ohjalla, ilman että heppa lähtee minnekkään. Se ei ollut edes sen tuntuinen, että lähtisi jonnekkin. Oikealle laukka ei meinannut oikeen nousta, sillä se on meille vaikeaa, koska en saa ulko-ohjaa kunnolla tuelle, jonka seurauksena jään kiinni vähän sisältä ja laukka tippuu raville. Sain se muutaman hyvän askeleen kuitenkin oikeallekkin laukkaamaan. Pitää vaan keskittyä, että saa myödättyä sisältä ja saan sen ulko-ohjan tuelle. Lopuksi vielä ravasin ihan uraa pitkin, jotta hevonen sai mennä suoraan. Kalle pysyi loppuraveissa todella kevyenä ja kivana. Vielä loppukäynnit maastakäsin, heppa talliin, loimia päälle, sillä oli tosi hikinen ja pihalle syömään.

Tänään hevosen energia taso oli sopiva, eikä kaikki aika mennyt tappelemiseen, sillä hevonen kuunteli ja sitä pystyi ratsastamaan hyvin. Tarvitsee nyt vaan tehdä ahkerasti sen kanssa töitä, jotta se ei kerää liikaa virtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti