keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Kallen ruokinta ja normaali päiväjärjestys!

Ruokinta on hieman muuttunut siitä, mitä alussa oli. Ensinnäkin viime ruokintapostauksessa hevonen oli vielä laitumella, jossa enemmän heinää, sekä kulutti enemmän energiaa isolla laitumella, kuin mitä tällä hetkellä tarhassa.


Kaura ollaan jätetty kokonaan pois. Kalle sai hetken kauraa kun mulle tuli, mutta ilmojen viilennetyä hevonen rupesi keräämään liikaa virtaa ja muutenkin kaura tuli kokonaisena läpi joten jätin sen kokonaan pois. Vaikka laidunkausi onkin loppunut, Kalle ei edelleenkään saa aamuisin muuta kuin heinää. Hepat saavat aamuruoat talliin siinä 8-9 aikaa aamulla ja syö sisällä noin 10 asti, jonka jälkeen pääsevät pihalle. Päiväruoat ne saa yleensä siinä 12 aikoihin, jolloin myöskin pelkästään heinää. Sisälle hevosen tulevat tälleen talvella klo 16-17 aikoihin, jolloin karsinassa odottaa heinää sekä Kallen puuro.

Puuron sisältö:

n. 4dl pellavaa, vatsan hyvinvointiin (kuivamitta)
vaja 1dl mineral muro, kivennäisaineiden täydennykseen
vaja 1dl racingin lifeguardia, lisää vastustuskykyä ja on vähän niinkuin maitohappobakteeri, sisältää siis progut suolistoparannetta. Kallelle on tämä aloitettu vasta juuri, sillä sillä menee säilöstä hieman vatsa löysälle, joten kokeillaan jos tämä auttaisi.
1mitta suolaa
2 mittaa biotiinia, koska kallella täykkärimäisesti hieman heikko kavioaines ja muutenkin tekee hyvää karvalle ja jouhille ja ainakin hevosen jouhet ja kaviot voivat tällä hetkellä aika hyvin.
1msm, saa ihan vaan nivelten hyvinvointiin ja ennaltaehköisevästi, ei siis ole mitään nivelongelmia
1/2 mitta c-vitamiinia, jotta msm imeytyy paremmin
4mittaa hilton herbsin calm and collectedia, sillä Kalle on välillä aika reaktioherkkä ja muutenkin välillä säpsyy kaikkea mahdollista (on kyllä yleensä energiasta). Hevosen turhat hötkyilyt on kyllä minusta vähentynyt ja hevonen muutenkin rennomman oloinen (ainakin joskus:D)
5ml monivitaminia, etenkin näin loimikaudelle ja muutenkin kun ei saa tuoretta ruokaa
Runsaasti vettä, sekä porkkanoita muutama!
(kaikki kuvat otettu valmistajan sivuilta)
Racing MineralPellavainen-pellavansiemenpuristeC-vitamiiniMonivitamiiniliuos
Racing BiotinRacing LifeguardFormula MSM -jauhe

Yleensä ratsastan Kallen joko aamulla ennen kuin se menee ulos tai sitten illemmalla. Ainakin pyrin näihin aikoihin, jotta hevonen ei joudu kesken tarhaamisen tulemaan liikutukseen, vaan saisi olla tarhassa koko päivän. Kalle liikutetaan yleensä 6 kertaa viikossa, joskus 5. Liikutettiin sitä aluksi enemmän, mutta minusta hevosen lihakset olivat vähän väsähtäneet, jonka takia hevonen oli hieman hermostunut ratsastuksessa. Kallea tarttisi liikuttaa mahdollisimman usein, sillä sillä on kyllä hyvä kunto, mutta ei vielä tarpeeksi vahvat lihakset kantamaan itseään pitkiä aikoija. Siksi siis Kalle saa viikossa ainakin yhden vapaan, vaikka se joskus kerääkin vapaan jälkeen liikaa virtaa, mutta on kuitenkin tällä systeemillä kivempi liikuttaa.

Iltaruoan hevoset saavat klo 19-20 aikoihin, jolloin Kalle saa paljon heinää ja
n. 2,5dl peacemakeriä, joka jää pois kun saadaan vaan pussi loppuun syötettyä.
n. 2,5 dl racingin proteiinia, joka heti peacemakerin loppumisen jälkeen vaihdetaan 0,5l, jotta hevonen saa tarpeeksi valkuaista ja aminohappoja lihasten kasvattamiseen. Tällä hetkellä nämä on ämpärissä sekaisin keskenään, jotta proteiinin totuttaminen  käy helpommin.
Racing PeacemakerRacing Protein
Hevonen siis saa aika monesta purkista ruokaa, mutta toisaalta se ei juurikaan saa mitään väkirehuja ja muutenkin tietää paremmin mitä hevonen syö. Lisäksi se ei saa mitään energiaruokaa, koska energiaa on muutenkin ihan tarpeeksi.

Mitä teidän hevoset syö?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti