perjantai 6. joulukuuta 2013

Takaisin maanpinnalle!

Eilen ratsastin Kallen kevyesti vapaan jälkeen. Heppa oli aluksi hieman hankala, mutta aika vähän. Loppua kohden hevonen oli kuitenkin ihan super. Tehtiin ravissa aluksi isoja ympyröitä ja keskityttiin ihan tuntumaan, rentouteen ja takapään työhön. Otettiin aika alussa laukkaa. Nostot eivät edelleenkään silmiä hivellyt ja ovat hieman hätäiset ja jännittyneet, mutta itse laukka vasempaan oli hyvää ja rauhallista. Tein muutaman noston ja ne kyllä paranivat joka kerta. Otettiin hetki kevyttä ravia, ennen oikeaan kierrokseen laukkaamista. Oikealle hevonen oli "yllätäen huonompi" mitä vasemmalle, mutta saatiin sinnekkin muutama ihan kohtalainen nosto ja ihan ok laukkaa. Oikealle hevonen ei ole ihan niin hyvin ulko-ohjan tuella, mikä tietenkin vaikeuttaa oikeaa laukkaa huomattavasti. Laukkojen jälkeen tehtiin vielä ravissa töitä. Tehtiin pitkät sivut avoa ja tultiin keskihalkasijalle, josta väistöä. Tehtävien väliin välillä lävistäjä ihan suoraan, jottein suoruun unohdu ja välillä joutusin ottamaan muutaman voltin, jotta hevonen kuunteli kunnolla.

Heppa oli kyllä aika super ja oli erittäin kevyt. Ulko-ohja oli tuella ja sisäohja lähes lörppyi. Ravasi muutenkin tehtävät hyvin edessä alhaalla selkää venyttäen ja takajalat hyvin alla. En muistakkaan, koska se on ollut niin hyvä ratsastaa. Ratsastuksen jälkeen hevonen oli erittäin rauhallinen ja tyytyväisen oloinen. i seisoi rauhassa käytävällä back on tracki ja villaloimi selässään kun harjailin sen päätä ja hoidin sitä. Se nauttii kyllä ihan silmin nähden kun saadaan olla kahdestaan, eikä ole mihinkää kiire, eikä ympärillä ole kauhea hälinä.


Noo tänää ei sitten ihan niin hyvin mennytkään. Tarkoituksena oli tehdä vaan hieman käynti ja ravi työskentelyä eteen-alas. Maneesissa oli myös kaksi muuta, josta Kalle hieman hermostui, eikä keskittynyt oikeastaan ollenkaan. Se säpsähteli jokasta kavion ääntä, raipan ääntä ja muuta. Hevonen ei myöskään oikeen tykkää ohi pyyhältävistä ratsukoista ja kaiken lisäksi en oikeen itse tiennyt missä olisin mennyt, jotta saisin rennosti mennä, ilman että on koko ajan jonkun edessä. Noo kerran se sitten taas pelästyi vähän enemmän ja totuttuun tapaan hyppäsi lähes 180 astetta ympäri ja minähän taas olin tutkimassa maata. Mitään ei sattunut, sillä tulin aika pehmesti alas. Kalle reagoi välillä, jos on jännitynyt nii vähän liian helposti ja on niin sairaan nopea, ettei mitään kerkeä oikeastaan edes miettimään. Hain hepan ja menin takaisin selkään. Ravasin ihan hetken, jonka jälkeen jatkoin käynnissä ja odottelin, että muut vähän lopettelisivat, jotta saisin ravata muutaman kierroksen ympyrällä rauhassa. Heppa olikin loppuraveissa taas aika ok ja rento, jonka jälkeen lopetettiin.
Tyytyväinen heppa ratsastuksen jälkeen!
Ratsastan Kallen lähes aina niin ettei ole muita, koska käyn paljon aamulla ja muut menee illalla. Oli kyllä ihan hyvää siedätyshoitoa Kallelle, että maneesissa on muitakin, sillä se ragoi kaikkeen, eikä kunnolla rentoudu ja ole rauhallinen, vaan kyttääilee ja säpsyilee lähes koko ajan, vaikka itse olisit kuinka rauhallinen ja yrittäisit keksiä sille tekemistä. Noo onneksi heppa oli jälleen lopussa hyvä. Huomenna olisi tarkoitus jatkaa jos vaiks kerkeä ja jos oikeen ahkera olen niin ajattelin mennä Kallella sunnuntaina ehkä jopa kaksi kertaa, sillä hoidan aamulla tallia ja illalla ruokin Kallen. Toivottavasti olisin erittäin aktiivinen:D

'
Loppuun vielä jokin vanha video, jonka sain vihdoin ja viimein ladattua. Kamerasta on tällä hetkellä laturi hävinnyt tai itseasiassa aika kauan sitten, joten  siksi ei ole pitkään aikaan kuvia tullut ja muutenkin olen melkein aina yksin tallilla joten eipä ole kukaan kuvaamassa. Toivottavasti jossain vaiheessa saisin uusia kuvia ja videoita:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti