tiistai 31. joulukuuta 2013

Vuosi 2013!!!

Alkuvuodesta en niin kauheasti mitään muista, enkä ole silloin vielä blogiakaan kirjottanut, joten alkuvuoteeni ei nyt niin kauheasti tule.

Tammikuusta kuitenkin sen verran, että treenattiin yleisurheilussa paljon ja valmisteltiin tulevia talven kiekonheiton talvikisoja. Tällöin ratsastin vielä ihanalla Otolla/Papalla säännöllisesti. Papan kanssa ei sen suurempia tavoitteita.
Lisäksi aloitin uuden työn Liikuntahallilla, jossa myös teen lähes kaikki treenit.

Helmikuussa olikin sitten aika muutamien kiekkokisojen, jotka oikeastaan kaikki menivät hieman penkinalle. No niihin ei se maailma kuitenkaan kaatunut, sillä emme juurikaan talvisin heitä varsinkaan pitkiä heittoja, joten varmuus oli aika heikkoa. Papan kanssa jatkoin töitä oman mielen ja halun mukaan.

Maaliskuussa otin elämäni ensimmäisen tatuoinnin, jota olin kauan haaveillut, mutta en kauhean piikkikammon takia ollut ennen uskaltanut. Olin myös pitkästä aikaa kisakauden jälkeen kuumeessa ja muutenkin veto aika pois, joten treenit meni vähän puoliteholla oikeastaan koko maaliskuun, sillä tuntui, ettei kunto tule takas ollenkaan. Papan kanssa ei mitään sen suurempaa uutta.:)
Huhtikuu meni jälleen normaalisti treenatessa ja kuntokin alkoi taas näyttämään paremmalta ja keho ei tuntunut enää oikeastaan kipeältä. Huhtikuussa  myös elämäni ensimmäisen kerran Virossa. Oltiin Tallinnassa yksi yö ja tultiin takaisin Suomeen.  Tallinnassa oli ihan hauskaa ja Vanha Kaupunki oli ihan hieno. Ostoksiakin tuli aika paljon tehtyä:)

Toukokuussa aloin pohtimaan oikeastaan ekaa kertaa oman hevosen ostamista ja en oikeen saanu oltua katsomassa lähes jokapäivä hevosten myynti-ilmoituksia. Tiesin kuitenkin etten nyt kesän alkuun voinut hevosta ostaa, sillä yleisurheilun kisakausi oli vasta alkamassa ja muutenkin kesäisin olen yleensä ratsastanut vähemmän, koska on ollut tärkeää jaksottaa treenit ja ratsastukset oikein, jotta kisat menisivät mahdollisimman hyvin ja kunto olisi kisoissa parhaimmillaan. Toukokuussa siis valmistauduttiin kesän kisoihin. Ensimmäisiä hettoja ulkona. Ulkona ei oikeesti ihan toppikeli, mutta oli pakko ottaa tollanen kuva, koska kerrankin aurinkopaistoi ja oli toukokuun ekoja lämpimiä päiviä. Lisäksi alettiin suunnitelemaan omat talon rakentamista, mikä sitten kariutui uusien suunnitelmien tieltä. Toinen kuva tonttia katsomassa koirien kanssa.
.
Kesäkuussa sitten vihdoinkin kisakausi alkoi. Tässä kesäkuun kisat:
43.08 3tilastopajaTurku 4.6.
 X 42.73 X 40.74 41.51 43.08
39.26 4pimNaantali 13.6.
 38.62 38.07 37.44 38.46 38.06 39.26
45.12 5juhannuskIkaalinen 21.6.
 43.10 39.51 45.12 X 42.59 X
44.80 -22karnKokemäki 27.6.
 X 44.80 44.32 42.23 43.81 X
45.48 1cBkarnKokemäki 28.6.
Tulokset aika keskinkertaisia, mutta kuitenkin keskiarvoisesti edelliskesää parempia. Ennätystä vaan ei näyttänyt millään tulevan. Heppa rintamalla ei siis kesäkuussa tapahtunut mitään uutta vaan jatkoin töitä Papan kanssa.
Heinäkuussa olikin sitten tärkeimpien kisojen aika. Tässä heinäkuun kisojen tulokset:
43.96 1aluekVehmaa 14.7.
 X 41.65 43.10 42.80 41.88 43.96
44.79 2aluekForssa 18.7.
 41.85 41.71 X 41.35 44.79 X
43.98 6eliittiLapinlahti 21.7.
 43.98 41.49 43.60 X X 41.89
44.50 8SMVaasa 28.7.
 42.36 43.36 44.50 42.53 X X
46.23 6qSMVaasa 28.7.
 X 45.39 46.23
Pääkohtana tietenkin Kalevan kisat, jotka olivat kesän pääkisat. Sen suurempi odotuksia ei kisoista ollut, sillä alkukausi oli tasasen paksua ja olin tilastoissa oiskohan sijalla 14 ja 8 parasta pääsee kuitenkin vaan finaaliin. Karsinta oli meillä sunnuntai aamulla klo 8, joten kentällä piti olla jo 6 aikoihin. Luulin, ettei aamukisa sopisi minulle kuitenkaan niin hyvin, että parhaaseeni pääsisin. Toisin kuitenkin kävi. Ensimmäisen heiton astuin vissiinkin vahingossa yli, mutta 3 ja ratkaisevalla yrityksellä heitin uuden ennätyksen, jolla pääsi sijalle 6 ja finaalipaikkahan sillä irtosi. Finaali oli samanapäivänä ja ulkona lähes 30 astetta lämmintä. Paukut olivat vähän menneet aamun kisaan, mutta keskinkertanen tulos finaalista ja 8.sija kuitenkin sm-kilpailuissa oli ihan hyvä saavutus. Siihen loppuivatkin sen kesän kisat, sillä en oikeen sm-kisojen jälkeen saa itsestäni mitään irti.
Uudet tuulet alkoivat lisäksi puhaltaa ja jo ennen Kalevankisoja kävin kokeilemassa heppoja, josta nykyistä omaa kävin muutamaankin kertaan kokeilemassa Pietarsaaressa. Koeratsastuksessa en osannut hevosta ratsastaa yhtään ja tiesin sen olevan hieman hankala, mutta rakastuin sen luonteeseen. Heinäkuun viimeinen päivä Kalle saapuikin Turkuun klinikalle, josta sen suurempia ei löydetty ja heppa jatkoi matkaa kohti Taivassaloa. Nyt minulla oli koko ikäni toivoma oma hevonen.
Ensimmäinen kuva kotoa

Maiju koeratsatamassa Kallea
Elokuussa minun oma valmentaja muutti Äkäslompoloon, joten uutta valmentajaa mulla ei yleisurheiluun ollut. Lisäksi mulle tuli yksi kunnon valmennettava, jonka kanssa piti jatkaa kesäloppuun, mutta Suvi jäikin mulle kokonaan. Kävin elokuussa koirani Lucan kanssa näyttelyissä ekaa kertaa, jotka sujuivat ihan hyvin.

Aloitettiin Kallen kanssa tutustumaan toisiimme. Sen suurempia ei elokuussa tehty vaan keskityttiin ihan tutustumiseen pelkästään.
Käytiin Suvin kanssa SM-kisoissa missä sujui ihan hyvin.
Syyskuussa jatkettiin jälleen Kallen kanssa ihan perustyöskentelyä ja heppa alkoi tulla kivemmaksi ja pikkuhiljaa jo kuuntelemaan minuakin. 

Elämäni suurimipia surun hetkiäkin koin, kun meidän ensimmäinen rakas koiramme alkoi mennä todella huonoon kuntoon ja lopulta se jouduttiin lopettamaan 26.9 päivä 10 vuotiaana. Elämäni raskaimia päiviä. <3

Lokakuussa Papan liikuttaminen oli oikeastaan jo jäänyt kokonaan, sillä kertakaikkiaan aika ei riitä oman lisäksi. Kalle kävi Suvin kanssa ekat kisat mun omistuksessa hieman vaihtelevalla menestyksellä. Lisäksi käytiin Suvin ja Merin kanssa HIHS:ssä. Lisäksi Kallen kanssa alkoi tulla vähän ongelmia, sillä ekat kylmät ja pimeät ilmat tulivat ja heppa keräsi hirveästi liikaa virtaa. Ongelmasta päästin jonkin verran, kun juosutettiin hevonen aina ennen ratsastusta. Myös valmennettavani Suvin kanssa treenit aloitettiin. Lucankin kanssa tarvitsi käydä eläinlääkärissä anaalirauhasten takia.
Nukutuksen jälkeen.
Marraskuussa ei suurempia ole tapahtunut. Kallen kanssa laukassa ongelmia, joita ollaan pyritty parantamaan. Koirille ei kuulunut mittään uutta. Käytiin myös Tallinnassa uudestaan jälleen yhden yön shoppailumatkalla.
Joulukuu vihdoin ja viimein saapui. Kallen kanssa jatkettu normaaliin tapaan. Heppa ollut välillä aika hankala ja lisäksi tuullut ja satanut koko ajan, joten on ollut aika jännät ilmat. Kuitenkin heppa suurimman osan aikaa alkanut jo paremmin luottamaan ja toimimaan kaikissa muissa paitsi oikeastaan  laukannostoissa. Välillä laukat sujuu paremmin ja välillä huonommin. Sellasta se hevosen kanssa aina vähän on. 
Joulu vietettiin Saaran ja Joonaksen tykönä ja sain kaikkia ihania lahjoja. Lisäksi tehtiin yhdestä talosta kauppakirja, joten nyt tietää miksi käy töissä, muuttamaan päästään maaliskuuhun mennessä. Jippii!!!
Kallekin alkanut kulkemaan rennommin ja saanut hieman lihastakin lisää ja jaksaa kantaa itsensä paremmin kuin ennen.
Siinä kaiketi se vuosi näin lyhennettynä. Vuosi on ollut kaikkiastaan oikein hyvä ja kaikkea ihanaa tapahtui, vaikka rakas koira jouduttiinkin lopettamaan. Nyt kaikille oikeen hyvää ja rauhallista Uutta Vuotta!!! Nyt on tämän vuoden työtkin tehty ja hauskan pito voi alkaa.:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti