maanantai 30. joulukuuta 2013

Kuulumisia!

Lauantaina Tiina kävi kokeilemassa Kallea ekaa kertaa. Tiina antoi hevosen kulkea kivasti rentona, eikä vaatinut heti kunnon muotoa ja muuta, vaan keskittyi Kallelle tärkeään asiaan, eli siihen että heppa kulkee eteen, eikä jää paikalleen pelleilemään. Kalle oli lauantaina rauhallisella päällä, sillä olihan se kahtenä edellisenä päivänä liikkunut aika raskaasti. Tiina teki Kallen kanssa ihan perusjuttuja ja tutustui rauhassa hevoseen. Laukatkin sujui ihan hyvin molempiin suuntiin. Tiina saikin laukata aika pitkin ohjin, eikä heppa mitenkään riehaantunut. Muutenkin hevonen oli kivan rennon oloinen koko ratsastuksen ajan. Kallesta huomaa, että sille teki hyvää kun sai rauhassa tutustua uuteen ratsastajaan, eikä heti vaatinut liikaa, sillä silloin yleensä poika jännittyy ja alkaa helposti pelleilemään.

Tiina ihan tykkäs hepasta ja tuleekin luultavasti uudestaan. Varottelinkin, että Kalle ei välttämättä aina ole noin rauhallinen, sillä nyt sillä ei ollut yhtään liikaa energiaa, vaan se jaksoin keskittyä. Kalle sai tehdä sillee sopivasti töitä, että kuitenkin ihan hiki tuli.

Sunnuntaina ratsastin Kallen itte. Kävin tekemässä aamutallin ja piti ratsastaa heti aamulla, mutta ulkona oli kerrankin kaunis aurinkoinen ilma, joten laitoin hepat jo 9 ulos ja tein tallin ja menin käymään kotiin välissä. Tulin tallille takaisin siinä klo 16 aikoihin, jotta pääsin ratsastamaan Kallen. Menin aika kevyesti Kallella, sillä oli ollut aika raskaat 3 päivää ja ajattelin, että sen selkä saattaa olla jumissa. Kalle oli ihan ok, mutta yllätävnkin virtaisa. Se liikkui suurimman osan ajasta ihan hyvin, mutta kun suunnitelin laukkaavani hevonen veti itsensä ihan likkuun edestä ja jäi taas paikalleen. Sain yhen ok noston vasemmalle ja lopetin laukan siihen, sillä hevonen alkoi taas aavistelemaan ja jäi helpolla paikalleen ja vähän niinku kiukutteli vetäen päätä ryntäisiin. Jatkoin siis ravissa, jotta sain hevosen menemään aktiivisesti eteenpäin, eikä koko ajan vain ennakoi ja pelleile. Lopulta heppa tajusikin, ettein olla laukkaamassa ja rentoutui ja ravasi taas jälleen ihan hyvin eteen. Usein kun se jää paikalleen pitää antaa ohjaa tosi paljon ja ratsastaa pohkeella tosi vahvasti ja silti tuntuu ettei se aina jaksa pohkeestä välittää. Totesin, että osittainen pieni kiukuttelu voi kyllä olla hieman lihasten väsymistä edellispäivien raskaampien liikutusten jälkeen ja silloin Kalle usein vähän kiukuttelee, eikä halua tehdä kaikkia tehtäviä, mitkä on hiukankin vaativampia tai vaatii pidempiä hermoja.

Tänään päätin ratsastaa Kallen vaan kevyesti (paljon käyntiä ja hiukan rentoa hölkkää). Liisa tuli samaan aikaan Onnilla, mikä teki Kallelle ihan hyvää sillä se helposti jännittyy kun maneesissa on joku muukin ja sinkoilee joka suuntaan. Käveltiin oikeen pitkän alkukäynnit ihan maastakäsin. Nousin selkään ja ratsastin hetken ihan kevyttä hölkkää ympyröillä. Aluksi heppa oli ihan hyvä, kunnes olisi halunnut laukata tai jotain ja jäi taas välillä ihan paikalleen pelleilemään, ei siis liiku ja vetää itsensä linkkuu ja on sen oloinen, että kohta lähtee kohti taivasta. Sain sen kuitenkin joka kerta liikkumaan eteen. Se tekee samat pelleilyt aina samoissa kohdissa, missä olen useimmiten nostanut laukkaa. Syy on siis minunkin, että hevonen alkaa ennakoimaan alkuverkkojen jälkeen samoissa kohdissa. Päätinkin, että heti kun heppa ravaa molempiin suuntiin hyvin muutaman kierroksen saa se riittää tältä päivältä, sillä mitään raskasta ei ollut tarkoitus tehdä. Lopulta heppa kuuntelikin ja teki muutaman hyvän kierroksen.

Kalle on ollut nyt edestä super kevyt, eikä tykkää yhtään jos joutuu ottamaan hiukankin kiinni. Se kuitenkin on ollut kivasti tuella ja muutenkin ihanan pehmeä edestä. Ainut ongelma on juuri ollut, kun heppa on jäänyt paikalleen junnaamaan, vetää edestä itsensä linkkuun vaikka kuinka antaisi ohjaa ja pyytää eteen. Kumpa se nyt vaan pysyisi näin kevyenä edestä ja olisi aktiivisempi liikkumaan eteen ja lopettaisi vielä kokonaan noi paikalleen jäämiset, jotta saisin tehtyä kunnolla laukkaakin, sillä tällä hetkellä jonain päivinä nostoissa on pientä ongelmaa kun heppa ei oikeen kuuntele ja väistää apuja.

Huomenna Kalle saa vapaata, sillä pääsen vasta klo 15 töistä ja voi olla että jotkut ampuu silloin jo raketteja ja on se nyt muutenkin jo liikkunut 5 päivää peräkkäin, muutaman raskaan ja muutaman kevyen päivän peräkkäin. Luultavasti siis pääsee töihin taas ensivuoden puolella:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti