perjantai 10. tammikuuta 2014

Jumppailua!

Keskiviikkona jumppailin Kallea tosi kevyesti. Mentiin ilman kannuksia ja raippaa, enkä edes laittanu Kallelle suojia, jotta tottuu olemaan ilman ja tällaisena kevyenä höntsäpäivänä on sopiva päivä olla ilman. Kävelytin herraa hetken maastakäsin ja sen jälkeen hyppäsin selkään. Kalle oli tosi rauhallinen. Taivuttelin aluksi käynnissä hevosta ja yritin saada takapäätä aktiiviseksi. Hetken päästä jatkoin ravissa. Tein kasikkoa ja venyteltiin ihan alas ja taivuttelin herraa samalla. Yritin saada siihen hieman enemmän aktiivisuutta, mutta se oli aika hidas pohkeelle ja muutenkin semmoisella "höntsä" tuulella. Otin vielä muutamia siirtymiä, jotta hevonen joutui kuitenkin kuuntelemaan. Se teki siirtymät kyllä ihan hyvin. Kaikinpuolin Kalle oli ihan kiva. Se oli ohjan tuella ja kuunteli. Hiukan enemmän olisi saanut olla aktiivisempi ravi, mutta Kalle oli kuitenkin ihan hyvä, sillä ei tämmösen super kevyenä päivänä tartte niin terävänä ollakkaan, vaan tärkeintä oli, että hevonen saa liikkua rentona ja venyttäen lihaksia.

Torstaina Kalle sai vapaan. Kävin kuitenkin tallilla ottamassa hevoset heti töitten jälkeen sisälle. Kun sain hepat sisälle lähdin takaisin kotiin ja laitoin itseni nopeasti valmiiksi, koska lähdin Junnun ja Suvin kanssa Vakka-Suomen parhaiden yleisurheilijoiden palkitsemiseen. palkitseminen oli nopeasti ohi ja kotimatkalla käytiin vielä nopeasti tallilla ruokkimassa hepat ja katsomassa, että tallissa oli kaikki kunnossa.

Tänään meninkin heti aamulla tekemään aamutallia. Hepoille heinät, jonka jälkeen tein lisärit kaikille ja täytin heinäkärryt. Kohta jo aloinkin loimitella hevosia ja heitin niitä pihalle. Siivosin karsinat, jonka jälkeen kävin viemässä osan päiväheinistä hepoille. Kuivitin vielä, laitoin heinät karsinoihin ja lakaisin käytävän. Sen jälkeen hain Kallen sisälle. Kalle tuli kiltisti, vaikka joutui taas kesken tarhauksen tulemaan sisälle. Laitoin hepan kuntoon ja suuntasin kohti maneesia. Kalle oli hieman jännitynyt aluksi maneesissa, varmaankin pisaraäänten takia, joita katolta tippui. Kun sain hepan kävelytettyä, otin filtin ja satulan pois ja annoin hepan juosta aluksi hetken, koska se on usein hieman jäykkä vapaanjälkeen. Kalle aloittikin rauhallisesti ravissa, jonak jälkeen yksi kauhea pukki ja hetken se laukkaili maneesissa ja seisoin toisessa päässä ja heppa laukkaili. Se alkoi hetken päästä ravailemaan ja esitti mulle taas hienoa ravia. Se yritti koko ajan vaan tulla mun tykö. Menin keskelle maneesia ja käskin heppaa vielä ravailla. Kalle on kyllä niin sulonen kun se siirtyi välillä käyntiin niin ei tarvitse kuin pyytää ravia ja se siirtyy raviin. Hetken hevosen ravailtua annoin sen kävellä mun tykö. Se seurasi jälleen pitkin maneesia minua ihan olkapäässä kiinni. On se vaan niin sulonen.

Heippa, olenks hiukan söpö!

Yritin ottaa herrasta vähän rakenne kuvaa, mutta eihän se onnistunut, kun hevonen seurasi mua kuin hai laivaa. Jos vaikka äippä jättää hänet yksin <3

Laitoin Kallelle sen jälkeen satulan takaisin selkään ja ohjat kiinni. Se seisoi tosi kiltisti paikoillaa. Sen jälkeen meninkin hevosen selkään. Aloin melkein heti ravailemaan ja Kalle oli kyllä ihan super. Se liikkui hyvin eteenpäin vain pienillä avuilla ja lisäksi se oli ohjan tuella, taipui minne pyysin, mutta ei valunut. Lisäksi hevonen venytti hyvin eteen-alas. Tein muutamia väistöjä, aika loivana kylläkin, mutta heppa teki ne hyvin. Sitten päätin nostaa vaan laukan sen suurempia miettimättä ja se nousi heti. Laukkasin hetken ja siirryin raviin. Ai että olin onnellinen kun laukka nousi heti ilman protesteja. Jatkoin taas ravissa jumppailua suoralla uralla ja aina välillä voltteja ja muutaman kerran lävistäjällä kunnolla eteen. Lopuksi otin vielä hetken käyntiä ja muutaman pysähdyksen ja siirtymään ravin. Heppa oli ihan super:) Sitten vaan heposelle vapaat ohjat ja hetken kävelyä, kunnes selästä ales ja filtti päälle ja loppukäynnit, jossa hevonen taas jännitti hieman kun pisaroita tippui katolta ja ne piti semmosia yllätävän kovia läsähdyksiä. Kiltisti se oli kuitenkin koko ajan. Talutin hepan vielä talliin ja se seurasi kiltisti jälleen perässä, eikä yhtään kiirehtinyt. Varusteet pois, jonka jälkeen venytin vielä hevosen etujalkoja. Takajalkoja en oikeen osaa venyttää kunnolla. Heppa oikein nautti kun venyttelin sitä. Jalkojen pesu vielä ja heppalle loimet niskaan ja ulos tarhaan.

Annoin hevosille vielä hieman lisää heinää, sillä annoin ekalla kerralla vaan hiukan, jotta Kalle kerkesi syömään, eikä jäänyt kesken. Muillekkin annoin vaan vähän, sillä ne olisi ihmetellyt, että miksi ne ei saa heinään kun Kallekin sai, koska olisivat kuitenkin siinä ajassa jo syöneet kun ratsastin Kallen. Tallissa vielä öljysin suitset, vaihdoin Kallelle kuolaimen (oliivin), sillä tuntuu, että Kallelle toi baucher on hieman vahva, joten kokeillaan tätä toista ja siivosin tavarat pois:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti