keskiviikko 29. tammikuuta 2014

ihanaa, laukkaa...

Kallella oli eilen siis raspauksen takia vapaata, joten odotin tänään aika virkuista ponia. Menin tallille 11 aikoihin ja Kalle oli juuri ruvennut syömään päiväheiniä. hain hepan sisälle. Annoin sille heinää vielä tallissa, jotta sai syödä ennen ratsastusta ja olisi muutenkin rauhallisempi. Juotin hepan vielä enne ja laitoin valmiiksi maneesia lähtöä varten. Kävelytin hetken ihan maastakäsin, jonka jälkeen filtti pois ja selkään.

Hevonen oli aika reippaan oloinen. Jatkoin lähes heti ravissa. Mentiin kasikolla kevyttä ravia ja keskityttiin isoon rentoon raviin. Aluksi heppa ei oikeen halunnut kuunnella ja oli korvat ihan hörössä kuuntelemassa kaikkea. Taivuttelin hieman ylitaivutuksilla ja välillä asetin hevosta ulos, jonka seurauksena se alkoi tulla paremmin avuille. Alkuravien jälkeen otin muutamia käynti-ravi siirtymiä ja heppa oli niissä super. Se oli erittäin nopea pohkeelle tänää, mitä se ei yleensä helposti ole. Oikeestaan en joutunut juurikaan pohkeella koskemaan vaan heppa kuunteli istuntaa todella hyvin. Tehtiin muutama kerta käynnissä avoa pitkillä sivuilla, jonka jälkeen harjotusravi lyhyt sivu ja siitä käynti siirtymä ja diagonaalilla väistöä. Kalle oli ihan ok. Se on välillä väitöissä hieman hankala, joko ei poikita oikeen yhtään varsinkaan takaa tai sitten menee ihan poikittain. Pieni draamaprinssi:).

Kun heppa kuunteli näissä hyvin jäin taas ympyrälle ja päätin kokeilla laukkaamista. Aluksi heppa oli vähän ihmeissään  mitä pyysin, sillä en ole juurikaan laukannut muutamaan viikkoon, kun se on vaan jumittanut paikalleen. Nyt kuitenkin päätin nostaa laukkaa ihan niinkuin ennenkin. Heppa nostikin laukan vihdoin ja viimein. Aluksi laukka tippui muutaman kerran raville, kun fiilistelin, että se laukkaa. Lopulta kuitenkin sain laukan pidettyä ja heppa oli etenkin vasempaan laukkaan todella hyvä. En tehnyt laukassa sen ihmeempiä, kun vaan ihan ympyrällä mentiin ja yritin vaan saada hevosen rennoksi. Oikea laukka nousikin toisella kerralla. Ekalla kerralla hevonen vähän ennakoi itse ja tunki lapaa sisään, joten otin takaisin käyntiin. Toinen nosto olikin jo hyvä. Tein oikeaa laukkaa jonkin aikaa ympyrällä ja hevonen ei kertaakaan tiputtanut raviin, kun olin itse tarkkana. Se oli oikeaan hieman sisältä kiinni, mutta lopulta sain sen irtoamaan oikeasta ohjasta ja heppa oli kyllä kiva. Lisäksi se ei valunut yhtään laukassa ulos. Olin kyllä niin fiiliksissä. On jotenkin hassua, että koko ikänsä ratsastanut ei saa hevosta nostamaan laukkaa, mutta luulen, että hevonen oli hieman kipeä jostain, koska heittäytyi mahdottomaksi nostoissa. Nyt se oli kuitenkin ihana. Toivottavasti laukat nousee yhtä kivasti huomennakin ja saadaan taas työstettyä kunnolla laukkaakin.:)

Tein vielä loppuravit lähes vapaiden ohjien kanssa. Heppa venytti kivasti eteen-alas ja liikkui isoa rentoa ravia. Tehtiin nekin kasikolla. Kun oltiin hetki ravailtu siirsin hepan käyntiin, kun se oli niin super. Kävelin muutaman minuutin ihan selästä käsin ja kiitin hevosta todella paljon. Vielä filtit päälle ja maastakäsin vielä hetki. Heppa tallissa ulos meno kuntoon ja takaisin pihalle syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti