perjantai 3. tammikuuta 2014

Hömppäilypäivä...Tänään kävin päivällä tallilla ja tarkoitus oli mennä kevyesti liikuttamaan Kalle-poika maneesiin. Heppa oli juuri päiväheinillä, mutta tuli silti kiltisti talliin. Laitoin hepan nopeasti kuntoon, sillä Kalle alkaa aina kuopimaan ja vähän häsläämään päivisin tallissa, kun joutuu kesken ulkonaolon ja varsinkin syömisen aikana tulemaan takaisin sisälle. Heppa oli kuitenkin kiltisti koko ajan. Otin satulan välistä romaanin pois, sillä hevosen selkä on hieman levistynyt ja tuntui, että se puristaa hieman. Minusta satula istui näin paremmin, mutta täysin tyytyväinen en ehkä ollut.

Hevonen oli myös eilen aika hankala suustaan niin kuin se on nyt hetken jo ollutkin, tai siis on kyllä tosi kevyt ja kulkee edestä kivasti, mutta ei siedä pidätteitä tai muita kunnolla. Laitoin meidän suitsiin karvan takaisin niskahihnaan, koska minusta se on hevoselle kivempi ja lisäksi Kallea ärsyttää jos hiukankin on karvat väärässä suunnassa ja tällä systeemillä se ei reagoi vaikka kaikki karvat ei olisikaan ihan niin kuin kuuluu. Samalla löysäsin kuolaimia yhdellä reijällä ja jätin alaturpiksen pois. Alaturpiksen otin ihan siitä syystä, että jos se on suustaan herkkä tai kipeä saa helpommin avattua sitä jos kuolainta käyttää (tosin sillä on aina suu kiinni, koska on niin herkkä edestä).

Maneesissa taluttelin heppaa aluksi noin 10minuuttia ja Kalle oli tosi rauhallinen. Sen jälkeen nousin selkään. Tein ihan hetken käynnissä töitä ja lähdin heti tekemään kevyttä ravia. Heppa ei tänään protestoinut yhtään siirtymässä vaan lähti kivasti eteenpäin. Aluksi annoin ravata rauhallista ravia, jotta se sai lihakset lämpimäksi ennen kun pyysin sitä kunnolla eteenpäin. Tehtiin paljon voltteja ja ympyröitä, mutta keskityttiin myös suoriin uriin ja siihen, että heppa kulkee oikeasti suoraa. Kalle oli koko ratsastuksen tosi kiva, eikä kertaakaan jäänyt paikalleen ja vetänyt päätä ryntäisiin. Pystyin jopa pitämään hieman enemmän tuntumaan suuhun, mitä eilen pystyin. Mentiin vaan joku 20minuuttia, jotta heppa sai vaan verrytellä ja vähän jumppausta. Kalle liikkui tänään kyllä tosi kivasti ja meni heti eteen kun pyysin. Laukkaa ei tänään edes kokeiltu, sillä tarkoitus oli mennä rennon kevyt ratsastus ja usein laukasta tulee vähän erimielisyyksiä ja heppa alkaa kiukuttelemaan. Tänään se kyllä tuntui siltä, että laukka olisi voinut onnistuakkin, mutta en halunnut pilata tunnetta, jonka heppa tänään antoi. huomenna sitten tehdäänkin taas kunnolla töitä. Ravien jälkeen otin vielä muutaman siirtymän käynnistä- raviin ja heppa ei edelleenkään kiukutellut, vaan siirtyi suoraan nättiin raviin. Kävelin vielä hetken vapainohjin, jonka jälkeen filtti päälle ja maastakäsin loppuaika. Heppa oli super rauhallinen ja käveli mun seläntakana ja oli muutenkin niin suloinen.

Tallissakin heppa oli tosi rauhallinen, eikä kuopinut kun muutaman kerran, kun joutui hetken loimet päällä odottamaan. Vein pojat tarhaan ja se pääsi takaisin syömään heiniään. Heppa tuli vielä portille katsomaan kun lähdin ja silittelinkin sitä turvasta hetken ja löysin taskusta yhden sokerin, jonka sille sitten annoin. Autolle mentäessä se meni takaisin syömään.
Kuvassa meidän uusi amigon loimi, 200g, johon oon aivan rakastunut. Musta väri sopii Kallelle tosi hyvin ja muutenkin loimi istuu hyvin. Lisäksi sen kaulakappale on juuri sopiva eikä valu, eikä käänny joten se suojaa sateelta ja tuulelta hyvin. Kalle sai myös uuden Bucaksen Irish stable (n.300g) talliloimen käytettynä, joka oli kanssa kuin Kallelle tehty:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti