torstai 30. tammikuuta 2014

Kengitys ja ratsastelua!

Menin tänään pikavauhtia tallille töistä, sillä kengittäjä tuli 30minuutin päästä siitä kun töistä pääsin ja matkaankin menee reilu 15 minuuttia. Heti tallille päästyä otin Kallen sisälle syömään lisäreitä. Kengittäjä tulikin hieman etuajassa. Kalle söi tosi hitaasti, koska oli yksin tallissa ja ei keskittynyt syömiseen. Lopulta sillä oli vielä lisärit hiukan kesken, mutta hain sen kengitykseen. Otin hieman herkkuja taskuun, sillä hevonen oli viime kengityksessä heittäytynyt hankalaksi. Onneksi ei tänään, sillä hevonen seisoi kuin tatti paikallaan. Ei siis tehnyt mitään vaan oli super kiltisti. Kengittäjältäkin sai paljon kiitoksia, koska käyttäytyi todella hyvin. Kengittäjä sanoikin, että ei oikeen uskonut kun sanoin sen olevan rauhallisempi ja vitsillä kyselikin mitä mä sille oikeen syötän:). Muutenkin sanoi, että jos viime kerralla sille olis sanottu, että heppa on täysin rauhallinen ja seisoo vaan paikallaan, niin ei olisi uskonut. Noo toivottavasti ens kerralla menee yhtä hyvin. Kengityksen jälkeen päästin hevosen syömään hetkeksi ennen liikutusta.
Uusia popoja odotellessa.

Kun heppa oli hetken syönyt laitoin sen kuntoon ja menin maneesiin. Kävelytin hetken maastakäsin ja päästin sen jälkeen maneesiin vapaaksi. Kalle ei viitsinyt oikeastaan yhtään juosta vaan joutusin pyytämään koko ajan. Juoksutinkin vaan sen takia, että näen miten se kengityksen jälkeen liikkuu.
Kalle näyttää jopa hieman pulskalta, mitä se ei kyllä yhtään ole:)

Laiton ratsikamat päälle ja hyppäsin selkään. Tehtiin ihan perusjuttuja. Paljon taivutteluja, väistöjä ym. Otettiin myös hieman laukkaa, mikä nousi heti ekalla kerralla:) Työstin laukkaa ihan ympyrällä ja heppa oli ihan ok. Lopulta vielä kunnolla reipasta ravia, jotta hevonen polkee kunnolla alleen. Lopussa heppa olikin tosi kiva. Se oli myös tänään todella kevyt avuille. Laukan jälkeen se hetken oli vähän sählä, mutta sen  nyt ymmärtää kun on sen verran vähän laukannut. Huomenna meille tuleekin sitten hieroja. Saa nähdä löytyykö hepasta paljon jumeja ja muutenkin miten Kalle poika reagoi.

Olin tallilta jo ihan ihmisen ajoissa kotona. Kerkesin tekemään ruokaakin ja nauttimaan vaan kotona olemisesta telkkua katsellen ja koirien kanssa oleillen.

Luca kirjottelee äiskän kanssa blogia <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti