torstai 23. tammikuuta 2014

Hankaluuksia ja hevosen hemmottelua!


Tiistaina Kalle siis oli vapaana, koska olin Kawan kanssa siellä eläinlääkärissä. Anaalirauhanenhan siellä oli tulehtunut ja kaikenlisäksi puhjennut, joten pikkupoika jouduttiin nukuttamaan, jotta rauhaset saatiin pestyä. Odotin sen aikaa, että Kawa nukahtija sen jälkeen lähdin käymään Ukissa. Reilun tunnin päästä kävin hakemassa rakkaan Kawan kotiinpäin ja se oli oikeen pikku raato. Kawa takin sisälle, jotta sille ei tule kylmä ja menoksi. Otin Kawan töihin mukaan, koska se ei oikeen saanut olla yksin. Kun lähdin hallille töihin, vein Lucan äitille ja iskälle, koska kawan takapäätä ei saanut nuolla ja Kawa meni Lilan kaupalle odottamaan, että Jussi haki sen kotiin. Illalla Luca ja Kawa pääsi molemmat kotiin. Luca oli vinkunut oven takana monta tuntia Kawaa odottaen <3 Noo nyt Kawa voi jo ihan hyvin ja on nyt antibioottikuurilla, reilun viikon päästä vielä kontrolliaika.
Lähes nukuksissa!
Onneksi Kawa ei sitten kupua tarvinnut ja saatiin ottaa se pois,

No mutta nyt heppa kuulumisiin. Kalle liikkui keskiviikkona aluksi vapaana hetken ja oli tosi rauhallinen (siis Kalleksi). Alkuhömpän jälkeen laitoin hepalle satulan takaisin selkään,sivuohjat ja liinan ja juoksuttelin hetken vielä, jotta joutui hieman töihinkin. Kalle toimi juoksutuksessa kivasti ja kuunteli minua hyvin. Tehtiinkin aika paljon käynti-ravi siirtymiä liinassa ja heppa kuunteli koko ajan. Juoksutuksen jälkeen ratsastin vielä hetken, joka ei sitten ihan niin ruusuilla tanssimista ollutkaan, sillä hevonen oli aika jännitynyt ja toppaili taas. Alan koko ajan vahvemmin ja vahvemmin epäillä, että selkä on jumissa tai satula painaa. Minusta satula hieman kippaa edestä, koska Kallella on lapakuopat ja tänään kokeilinkin laittaa satulan alle eteen pienen korotuksen ja heti satula näytti sopivan oikein hyvin selkään. Noo mutta eiliseen ratsastukseen. Tein ihan jumppaa ja yritin vaan saada hevosta rennoksi ja liikkumaan eteenpäin. Lopulta se oli ihan ok, joten en kiusannut enempää, jos sen on kuitenkin vaikea liikkua.

Tänään varailinkin hevoselle kengittäjän. Lisäksi ensi viikolla Kalle tullaan raspaamaan, jotta tiedetään onko suussa ongelmia ja edellis kerrasta onkin vissiin jo jonkin aikaa. Tilasin myös Kallelle hierojan, jotta saadaan tietoa jumeista ja kipeistä kohdista. Ennen minulle tuloa Kallella kävi hieroja säännöllisesti, mutta itse en ollut löytänyt ketään, eilen kuitenkin sain numeron yhdeltä heppaihmisesltä. Hieroja tulee siis ensi perjantaina ja katsotaan mitäs se Kallesta sanoo.

Kävin tänään ottamassa hepat sisälle,mutta sen jälkeen lähdin pika pika kotiin takaisin, sillä hierontoja oli vielä 3 tuntia jäljellä. Hierontojen jälkeen suunnistin takaisin tallille ja tarkoitus oli käydä hieman kevyesti jumppaamassa Kallea. Noo se ei ihan suunnitelmien mukaan mennyt. Tallilla ei siis ollut muita ja ulkona ihan pimeää ja mähän pelkään pimeässä varsinkin yksin. Olin jo kävelemässä maneesia kohti, joka ei ihan pihalla heti ole, mutta kuulin pusikosta pientä rapinaa (luultavasti eläin tai päässä vaan kuului ääniä:D), joten en uskaltanut mennä enää pidemälle ja soitinkin äkkiä Jussille ja menin talliin. Tämä on kyllä niin surkea selitys miksi en ratsastanut, vaikka se ihan totta onkin. Tallissakin vielä pelästelin ääniä, täysin normaalia :P.

Noo Kalle sai sitten oikeen hemmottelu päivän. Harjasin sen rauhassa ja pitkään ja hevonen selvästi nautti. siistisin jalkakarvat ja rasvasin kaviot. Kalle ei liikahtanutkaan vaan haukotteli ja nautti kun hoidin sitä.


Siistisin hännän, joka on kivasti jo hieman paksuuntunut ja kasvanut. Kallen häntä ei juurikaan takkuun ole mennyt, joten hännän harjaaminen on lähinnä purujen pois ottamista.

Testailin vielä satulaa ja huomenna kokeilen ratsastaa niin, että edessä on pieni koroke, koska silloin satulan paine jakautuu tasaisesti, eikä paina. Kalle sai postissa uuden satulahuovan ja pintelit. Pinteleistä ei nyt kuvaa mutta huovasta saatte. Musta tää suklaanruskea sopii Kallelle super hyvin.
Lopulta Kalle pääsi takaisin karsinaan, sillä oli iltaruoan aika. Annoin hepalle vielä lämmintä vettä karsinaan. Siivosin suurimmat heppojen karsinoista, annoin ruuat ja lähdin kotiin. Huomenna sitten vuorossa aamutalli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti