maanantai 27. tammikuuta 2014

Parempi vire jatkui viikonloppuna!

Lauantaina menin illemmalla Kallella ja Tiina tuli vähän auttamaan ja neuvomaan kun ratsastin. Laitettiin heppa kuntoon ja suoraan maneesiin. Ulkona oli kiva ilma, sillä oli vaan joku -3 astetta pakkasta. Kun saatiin käveltyä maastakäsin hetki, otettiin filtti pois ja menin selkään. Aloitin hetken käynnissä, mutta aika pian aloin ravaamaan Kallen kanssa. Aloitin tekemään ravia ympyrällä. Keskityin siihen, että hevonen kulkee hevonen käyttää kunnolla selkää ja polkee alle. Heppa kulkikin kivasti eteen, edestä se oli hieman epätasainen aluksi, koska hevosen keskittyminen oli aluksi hieman muualla. Alettiinkin taivuttelemaan hevosta vuorotellen ulos ja sisälle ympyrälle, jotta hevonen vertyi kunnolla ja saatiin kunnolla ulko-ohjan tuelle.

Alkuravien jälkeen istuin pitkästä aikaa ihan harjotusraviin. Jatkettiin ravia suoraa uraa pitkin niin, että pitkät sivut asetus ulos, jonka jälkeen kunnolla kulmaan ratsastus. Lopulta hevonen oli tässä tehtävässä aika hyvä. Se olisi saanut olla hieman aktiivisempi takaa. Hevonen ei juurikaan protestoinut ja sain sitä jopa koottua jonkun verran. Mentiin siis aika lyhyttä ravia, jotta hevonen ei juossut alta pois ja kerettiin tekemään tehtävät kunnolla. Kun oltiin tätä tehtävää menty molempiin suuntiin, alettiin tekemään oikeen jyrkkää 4-kaarista kiemurauraa, jossa tuli nopeasti taivutukset ja suoristukset. Otin välillä hevosen kanssa kevyttä ravia, jotta se sai vähän rentoutua. Heppa toimi aika kivasti koko tehtävän ajan. Pitkällä sivulla tehtiin aina kunnolla eteen ratsastus. Kalle olikin yllättävän nopea pohkeelle ja reagoi hyvin.
Kuvassa hevonen alkoi jo hieman väsymään ja painumaan edestä liian ales. Kuitenkin kiva ja pyöreä, eikä juurikaan jännityksiä missään.
Kun oltiin hetki menty vähän rennommassa muodossa tiukkaa kaarevaa uraa, tehtiin vielä pitkillä sivuilla avoa ja sulkua. Ekoilla kerroilla hevonen oli aina vähän dramaattinen ja teki semmosia mini hyppyjä etupäällä ja välillä vähän jumitti. Lopulta kuitenkin hevonen teki tehtävät todella hyvin kun jaksoi vaan jatkaa. Hevonen alkoikin ehkä hieman väsyä, minkä takia hevonen yritti hakea vähän liikaa eteen-alas jo tehtävissä ja jopa painoi hieman kuolaimelle (toisaalta hyvä, koska hevonen oli välillä ihan tyhjä edestä, eikä hyväksynyt ohjaa ja kuolaimen tuntumaan ollenkaan). Hevonen oli aluksi vähän ihmeissään ja menikin joko liiaan suoraa tai välillä hevonen päätti oikeen lähteä kunnolla poikittamaan (pohkeenväistöä). Lopulta hevonen kuitenkin hokasi jutun ja teki todella pienillä avuilla juuri oikean verran taivutusta.


Menin vielä hetken Kallen kanssa kasikossa loppuraveja, jossa taas ravattiin kunnolla eteen, jotta koko kroppa tuli käyttöön. Lisäksi annoin hevosen venyttää kunnolla eteen-alas, jotta selkä venyy kunnolla. Lopulta vielä maastakäsin loppukäynnit. Ajattelin, että hevonen saattaa olla huomenna selästään hieman jäykkä, sillä tehtiin pitkästä aikaa kunnolla treenia, jossa kuitenkin koottiin hevosta aika paljon ja tehtiin koko ajan sille vaikeitakin tehtäviä.

Sunnuntaina Tiina ratsasti Kallen. Kalle olikin takapäästä hieman jäykän oloinen, joten ei vaadittu mitään  super hyvää ravia, vaan annettiin hevosen rauhassa vertyä. Ne teki ihan perus jumppaa. Pitkästä aikaa Kalle pääsi myös laukkaamaan, sillä hevonen ei tällä kertaa jännittynyt nostoissa, vaikkakin nostot ei vielä mitään kauniita olekkaan. Laukka kuitenkin pyöri hyvin ja hevonen oli selvästi niissä rennoin. Laukkojen jälkeen Tiina vielä ravaili Kallen kanssa. Kalle venyttiikin hyvin eteen-alas. Lopulta vielä loppukäynnit ja takaisin talliin. Tänään tarkoitus tehdä vaan kevyt treeni, sillä hevosella 3 päivää takana, josta kaksi kunnon treenia ja huomenna on kuitenkin raspaus, jolloin ei pääse ratsastamaan ollenkaan. Heppa oli viikonlopun todella kiva, eikä ollut kipeän oloinen, mitä se on nyt muutaman viikon ollut, sillä hevonen on ollut erittäin hankala, eikä ole hyväksynyt oikeen mitään. Taisi pieni muutos satulan asennossa olla parempi. Toivottavasti heppa on jatkossakin kiva ja saadaan taas kunnolla treenattua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti