perjantai 24. tammikuuta 2014

Selvästi parempi päivä!

Tänään oli vuorossa aamutallin teko. Oli ihanaa tietää, että on klo 15 asti aikaa olla tallilla, sillä vasta 3 menin töihin kun hierontoja ei tänään ollut. Olin tallilla hieman yli 8 ja annoin hepoille ruuat. Samalla kun hepat söi tein kaikkien lisärit valmiiksi ja siivosin vähän meijän kaappia. Kohta saikin jo loimittaa heppaset ja heitellä niitä pihalle. Sen jälkeen tallin siivous ja päiväheinät. Tallin teon jälkeen Jussi soittikin, että oli jo päässyt töistä ja tuli käymään tallilla. Käytiin kaupassa, jonka jälkeen Jussi meni kotiin ja minä vielä Kallen liikuttamaan.

Laitoin Kallelle aamulla jo Back on Trackin selänlämmitimen. Otin Kalle sisälle ja laitoin aika pikasesti kuntoon. Tänään otin siis satulan välistä romaanin pois ja laitoin vain etuosaan pintelipatjan, jotta lapakuopat täyttyivät paremmin. Kun heppa oli valmis mentiin maneesiin. Heppa oli aika energisen tuntuinen, sillä olihan sillä tosi kevyt alkuviikko takana. Kun saatiin kävelyt tehtyä, annoin hepan hetken irrotella vapaana. Siitä on tullut fiksumpi, sillä se ei tee enää äkkipysähdyksiä vaan menee semmosta soikeaa uraa ja välillä kasikkoa. Maneesikin tykkää kun heppa ottaa vähän rauhallisemmin kurvit ja käännökset. Muuten heppa oli kiltsti, mutta oli sillä kyllä virtaa. Se laukkailikin ja hiukan pukitteli korvat hörössä. Hetken päästä se esitti siis aivan sairaan upeeta ravia. Jalat nousi maasta todella hyvin ja se ponnisti oikeen hyvin takajaloilla. Heppa ei olekkaan noin irtonaisesti liikkunut hetkeen. Heppa alkoi olla jo aika hikinen, joten pyysin käyntiin ja tulemaan tykö ja heppa totteli heti.

Heitin satulan selkään ja ohjat kiinni, sekä ratsiloimen selkään. Kiipustin itse selkään. Käveltiin hetki, jonka jälkeen jatkettiin ravilla. Heppa oli jopa hieman "raskas" edestä, sitä siis pystyi kunnolla ratsastamaan ohjalla. Se myös liikkui hyvin eteen, eikä kertaakaan kiukutellut eikä muutenkaan protestoinut, vaan sitä pystyi ihan ratsastamaan. Tehtiin suoraa uraa ja aina päätyihin ympyrät tai voltit. Kun olin ravaillut hetken istuin harjotusraviin ja tehtiin muutamia siirtymiä. Heppa toimi kyllä kivasti. Otin yhden laukannoston, joka nousi ekalla kerralla. Mentiin vaja kierros laukkaa ja takaisin raviin. Kiitin paljon kun heppa ei jännitynyt nostossa. Tehtiin vielä muutamia väistöjä, jonka jälkeen loppuraveja kunnolla eteen-alas. Heppa kuunteli heti, eikä ollut yhtään hidas. Tehtiin siis ihan perusjuttuja, koska hevonen on nyt ollut aika hankala. Toivottavasti tämä parempi aika alkaa taas, mutta en liikaa odota vaikka heppa olikin tänään super (pessimisti ei pety:)).
Kävelyltä! ei huonompi ilma. Aurinkopaisto ja pakkasta vaja 10 astetta.

Luulen, että se pintelipatja siinä edessä auttoi, sillä silloin satulan paneelit osuvat tasasesti hevosen selkään, eikä paina niin paljoa. Kävelin hetken maneesissa vapain ohjin ja mentiin sen jälkeen talliin. Nappasin hepalta satulan pois ja heitin villaloimet ja fleecen päälle, jotta hevonen kuivuisi ja menin vielä pellolle taluttelemaan heppaa. Heppa nautti selvästi auringosta ja maastossa kävelemisestä. Kalle oli ihan super kiltisti maastossa kävelemässä, eikä kiirehtinyt tai kytännyt mitään. Ihanaa! Oltiin kävelyllä reilut 20minuuttia, jonka jälkeen vielä talliin loimien vaihto, suitset pois ja pintelit pois. Heppa pääsi takaisin ulos syömään. Vein sille vielä lämmintä vettä ja lähdin kotiin. Tallilla aikaa menikin sieltä 8-14, mutta oli kyllä ihana aamu ja ihana heppa!
Toivottavasti meidän hyvä vire ratsastuksessa jatkuu enemmän kun tän yhen päivän :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti