maanantai 13. tammikuuta 2014

Viikonlopun kuulumisia!!!

Vihdoinkin lunta ja pakkasta, harmi vaan etten saanut viikonlopulta kuvia, sillä menin molempina päivinä tallille vasta illalla ja silloin oli jo sen verran hämärää, ettei ulkoa kuvia saanu. Lauantaina ratsastin Kallen ihan normaalisti. Kun mentiin tallille purukuorma oli juuri tullut ja hepat oli vielä ulkona. Odoteltiin siinä hetki ja hepat olivat tarhoissa sen näköisiä, että haluavat jo sisälle. Kun purut saatiin sisälle otin Kallen tarhasta ja herralla oli kyllä hieman kiire. Heppa söi lisärinsä jonka jälkeen laitoin sen valmiiksi. Tiina tuli Onnilla samaan aikaan.

Verkkailin Kallen aluksi hetken käynnissä ja sen jälkeen ravissa. Ravissa keskityttiin jälleen siihen, että hevonen kulkee rehellisesti eteen ja käyttää selkäänsä. Tehtiin paljon ympyröitä ja voltteja. Aluksi annoin mennä pikkusen rauhallisemmin, jotta saa lihakset lämpimäksi. Pikkuhiljaa vaatisin enemmän ja enemmän ravia. Verkkojen jälkeen tehtiin vähän pohkeenväistöjä, jotta takapää joutuu töihin. Väistöt menee vasemmalle hyvin, oikealle hieman hankalammat. Muuten oikea kierros on muuttunut helpommaksi. Väistöjen jälkeen otin jälleen ravia, jolloin hevonen kuvitteli, että ruvetaan laukkaamaan. Hypähti muutaman kerran laukkaa ja välillä taas jumitti paikalleen, mitä usein tekee. Päätin sitten, että nyt liikutaan eteen ja kunnolla ravissa ja taas heppa alkoi hetken päästä liikkumaan tosi kivasti. Heppa oli super kevyt edestä ja rento ja käytti oikein hyvin takapäätä ja venytti selkäänsä. Kalle oli kyllä tosi kiva, eikä enää kiukutellut yhtään. Ravien jälkeen vielä hetki vapain ohjin ja sitten filtit päälle ja taluttelua hetki.

Eilen oli enemmän höntsäily päivä. Mentiin maneesissa taas Tiinan ja Onnin kanssa yhdessä. Hölkkäilin hevosen kanssa ihan rennosti, mutta Kalle oli tänää hieman hankalampi ja otti herneet nenään vähän kaikesta mitä tein. Niin kauan meni hyvin ku hevonen sai vaan venytellä ja liikkua helposti. Hiukankin kun pyysi kokoamaan tai muuta niin hevonen helposti jäi paikalleen rullautumaan. Luulempa, että Kallen selkälihakset olivat hieman väsyneet, niin kuin yleensä kun menee 3-4 päivää peräkkäin ratsain. Tarkoitus olikin mennä vaan kevyesti eteen-alas ja tällä tekniikalla jatkettiinkin ja ihan ok Kalle olikin, kun ei liikaa vaatinut. Kalle oli muuten todella rauhallinen jälleen vaikka ulkona oli ekat kunnon pakkaset. Tänään saa luultavasti vapaata tai jotain kevyttä ja huomenna sitten taas treenataan kunnolla. Vapaiden jälkeen Kalle on yleensä tosi kiva, kunhan se on liikutettu ennen vapaita kunnolla. Huomaa, että vapaiden jälkeen sen lihakset on palautuneet, vaikka se aluksi hieman jäykempi onkin, mutta tekee silloin paremmin ja mielummin töitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti